Pecs

Reisgids
Pecs inclusief historische architectuur en kasteel of paleis
Deze mooie stad met de bijnaam 'Stad van druiven en wijn' staat bekend om het aangename klimaat en interessant cultureel erfgoed.

Pécs is een van de mooiste en interessantste steden van Hongarije, waar je eeuwenoude kerken, kathedralen en vroegchristelijke monumenten vindt. Dankzij het microklimaat van de stad heerst er een warme, mediterrane sfeer en zijn de omstandigheden voor wijnproductie en fruitteelt ideaal. Geniet van een ijsje op het grote plein in de stad en vergaap je tegelijkertijd aan de barokarchitectuur en fraaie monumenten. Bezichtig historische religieuze gebouwen en trek tijd uit om de heerlijke plaatselijke wijnen te proeven.

Ontdek de fascinerende mix van islambouwstijl en christelijke architectuur die kenmerkend is voor de Moskee van Pasha Qasim, beter bekend als de Moskee-kerk. Deze moskee, het grootste gebouw dat is overbleven van de Turkse bezetting van Hongarije, werd in de 18e-eeuw in gebruik genomen door de katholieken. Kijk of je voorbeelden van bouwstijlen uit het Midden-Oosten ziet, zoals Turkse vensters, een gebedsnis in het zuidoosten en prachtige geometrische fresco's.

Verken de Kathedraal van Pécs, die in de 11e eeuw werd gebouwd tijdens de regeerperiode van de tweede koning van Hongarije, Peter Orseolo. Let op de neoromaanse gevel die in de 19e eeuw tijdens verbouwingen werd toegevoegd en aanpassingen die zijn gedaan tijdens de Turkse bezetting toen de kerk werd gebruikt als moskee. Bewonder het sublieme gotische interieur, waaronder het prachtige centrale altaar en de vier kapellen.

Wandel over het bruisende plein van de stad, Széchenyi Tér, en bekijk de opvallende barokarchitectuur. Kijk of je de indrukwekkende Drievuldigheidszuil ziet, die midden op het plein prominent aanwezig is. Bekijk de fantastische gebouwen rond het plein, zoals het Stadhuis en monumenten als de porseleinen Zsolnay-fontein.

Het dichtstbijzijnde vliegveld van Pécs is de internationale luchthaven Pécs-Pogány, maar het kan moeilijk zijn om vluchten te vinden die naar deze kleine luchthaven gaan. Vlieg in plaats daarvan naar Budapest en ga vervolgens met de trein of bus naar Pécs. De stad heeft ook uitstekende treinverbindingen met Osijek, Sarajevo en Wenen. Je kunt Pécs en de meeste bezienswaardigheden ervan prima te voet verkennen.

Ervaar de mediterrane sfeer en de rijke geschiedenis van deze heerlijke stad.

Corso Hotel Pécs
Corso Hotel Pécs
4 out of 5
Koller U. 8, Pecs
Volledig restitueerbaarReserveer nu, betaal tijdens je verblijf
De prijs is € 61 per nacht van 31 jul. tot 1 aug.
€ 6