HongarijeEuropa

Image for Hongarije bevat nachtleven, kasteel of paleis en historische architectuur

Dit Centraal-Europese land hoorde ooit bij een enorm rijk en vormt tegenwoordig een grote republiek met spectaculaire architectuur uit zijn oude gloriedagen.

Van alle Europese landen kent Hongarije een zeer dynamische achtergrond. Hongarije werd voortdurend binnengevallen en vervolgens bezet door de Ottomaanse Turken. Uiteindelijk werd de natie weer onafhankelijk en groeide het uit tot land met ruim 50 miljoen inwoners. Hongarije raakte verdeeld tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar zijn grootse architectuur uit zijn keizerlijke en middeleeuwse periodes bleef behouden. Vandaag de dag vertellen de gebouwen in Hongarije zijn legendarische geschiedenis. De cultuur illustreert hier echter een veel rustiger verhaal, waarbij volkstradities en een ontspannende wellnesscultuur centraal staan.

Een van de meest indrukwekkende gebouwen van het land staat in zijn hoofdstad: Budapest. Bezoek de op een heuvel gelegen Burcht van Boeda, dat al sinds de 13e-eeuw in een bepaalde vorm aan de westoever van de Donau staat. Andere aanraders op de Kasteelheuvel (Varhegy) zijn de spitstorens van het Vissersbastion, vanwaar je fantastisch uitzicht hebt over de Donau en het Hongaarse parlementsgebouw aan de oostelijke oever.

Ook zie je de eeuwenoude Hongaarse geschiedenis terug in de architectuur van kleinere plaatsen. Ten noordoosten van Budapest ligt het plaatsje Eger, een echte aanrader voor cultuurliefhebbers. Hier staat namelijk het statige Slot van Eger, gebouwd ter verdediging van 16e-eeuwse Turkse aanvallen. In het zuidelijke plaatsje Pecs staat de oude Moskeekerk.

Wissel het leren over het Hongaarse verleden af met een bezoek aan een van de geothermische bronnen die over heel het land liggen verspreid. De beroemdste is het Széchenyibad, een van de grootste kuuroorden van Europa. Kies voor de meest natuurlijke ervaring voor het water van 38,5 graden Celsius in Héviz, een zeer groot geothermisch meer.

Door de geologische activiteit die de warmwaterbronnen veroorzaken vind je ook veel ondergrondse grottenstelsels in Hongarije. Zo kun je in het Nationaal park Aggtelek, gelegen buiten Eger, de Baradlagrot bezoeken. Dit is het grootste exemplaar van de Hongaarse karstgrotten.

Je bereikt Hongarije het gemakkelijkst via de internationale luchthaven buiten Budapest. Op zoek naar een bijzondere manier van transport? Stap dan in Wenen of Bratislava op de veerboot over de Donau. Vanuit Budapest kun je ook een cruise over de Donau door het vlakke Hongaarse landschap maken.

Populaire steden in Hongarije

Gellert Thermal Baths and Swimming Pool bevat een luxueus hotel of resort en een zwembad en ook een grote groep mensen
Budapest

Staat bekend om Historische gebouwen, Kathedraal en Museums

…"

Szechenyi Square inclusief historische architectuur, een overheidsgebouw en een monument
Pecs

Staat bekend om Historische gebouwen, Cultuur en Museums

…"

Keszthely bevat algemene kustgezichten en een jachthaven
Zala megye

…"

Gyor toont bewegwijzering, cafésfeer en buiten eten
Gyor

Staat bekend om Historische gebouwen, Kathedraal en Monumenten

…"

Redenen voor een bezoekje

Eger

Staat bekend om Historische gebouwen, Kasteel en Kathedraal

…"

Veszprem

Staat bekend om Kathedraal, Kerken en Monumenten

…"

Popular things to do in Hongarije

Grote Markthal
Image for Grote Markthal

Grote Markthal

Budapest

Ga naar Hongaars Nationaal Museum en Gellert Thermische Baden en Zwembad. Dit zijn slechts twee van de geweldige bezienswaardigheden in Grote Markthal, een historische stad.

Parlementsgebouw
Image for Parlementsgebouw

Parlementsgebouw

Budapest

Geniet van de aanblik van het indrukwekkende gebouw van de democratische regering van Hongarije en van de weerspiegeling ervan in de Donau.

Vissersbastion
Image for Vissersbastion

Vissersbastion

Budapest

Geniet vanaf dit fascinerende neogotische bordes boven op de Burchtheuvel van geweldige uitzichten over de Donau en het oostelijk deel van Budapest.

Balatonmeer
Image for Balatonmeer

Balatonmeer

Hongarije

Ontdek historische gebouwen, zeil op het helderblauwe water en ga uit je dak op het strand aan het Balatonmeer, een van Hongarije's grootste toeristische trekpleisters.

Matthiaskerk
Image for Matthiaskerk

Matthiaskerk

Budapest

In deze prachtige kerk, die eeuwenlang de plek is geweest waar Hongaarse koningen werden gekroond, kun je genieten van schoonheid en devoot gebed.

Sint-Stefanusbasiliek
Image for Sint-Stefanusbasiliek

Sint-Stefanusbasiliek

Budapest

Ga met een lift naar de koepel van deze grote kerk om het prachtige uitzicht over Budapest en de Donau te bewonderen.