Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Vakanties in Budapest

Deze Oost-Europese hoofdstad biedt prachtige uitzichten, indrukwekkende gebouwen daterend uit 1896 toen Hongarije haar 1000-jarig bestaan vierde en een overvloed aan historie.

Budapest, de hoofdstad van Hongarije, is twee steden in een: het oudere Buda aan de westkant en Pest aan de oostkant. Daartussen stroomt de Donau: soms rustig en op andere momenten als een woeste rivier. Budapest is met de oevers van de Donau, het stadsdeel met de Burcht van Buda en de Andrássyboulevard tot Werelderfgoed verklaard, waarmee de stad erkenning geniet als een van de mooiste steden ter wereld.

De geschiedenis van de stad gaat helemaal terug tot aan de Romeinse tijd. Aan de kant van Buda zie je dit bij Aquincum, een opgraving van een oude Romeinse garnizoensplaats in het stadsdeel Óbuda, iets ten noorden van het stadscentrum. Het stadsdeel Burcht van Buda ligt in het hart van de stad. Daar vind je ook de kleurrijke Matthiaskerk (Mátyás-templom). De Burcht van Buda (Budai var), hoog op een heuvel in het westen en 's nachts verlicht, is het herkenbaarste deel van de skyline van Budapest.

Op een paar minuten afstand, op de Gellértberg, bevindt zich een ander imposant gebouw, de Citadella, een fort dat flink wat strijd heeft meegemaakt. Ook op de Gellértberg vind je het Vrijheidsbeeld (Szabadság-szobor), dat daar werd opgericht om de bevrijding van de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog te vieren.

Verken de interessante bezienswaardigheden in de buurt van het Stadspark (Varosliget) aan de oostelijke kant van de stad.Op het Heldenplein (Hosok Tere) worden de stichters en verdedigers van de stad geëerd. In de buurt vind je het Museum voor Schone Kunsten (Szépművészeti Múzeum), en aan een meer in het park het romantisch uitziende Slot Vajdahunyad (Vajdahunyad vára).

Ook aan de kant van Pest vind je interessante culturele attracties, zoals het Hongaars Nationaal Museum (Magyar Nemzeti Múzeum), het Nationaal Theater (Nemzeti Színház) en de Hongaarse Staatsopera (Magyar Állami Operaház). Budapest heeft een aantal beroemde beeldhouwers, schrijvers en componisten voortgebracht.

Budapest is een stad waar je overal gemakkelijk per auto of te voet kunt komen. Het westelijke Buda is heuvelachtig, en het oostelijke Pest is vlak. De stad heeft ook veel openbaarvervoersmogelijkheden. Het metrosysteem, een van de oudste van Europa, is meer dan 100 jaar na de aanleg nog steeds in werking. Daarnaast zijn er talloze bustochten, evenals boottochten op de Donau en kun je zelfs een Segway huren.

Wil je goed voorbereid op reis, boek dan nu alvast de leukste activiteiten en excursies in Budapest!


Budapest Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Budapest

Alle 1.234 accommodaties in Budapest bekijken
Continental Hotel Budapest € 77
Continental Hotel Budapest

Continental Hotel Budapest

Dohany Utca 42-44, Budapest
   
  4,4
  / 5, op basis van 2.280 beoordelingen
  4.5 van 5.0

  Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 15 minuten lopen van Team Escape, Hongaars Staatsoperahuis en Hongaars Nationaal Museum. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Szechenyi-kettingbrug liggen binnen 2 km afstand. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Astoria is het 8 minuten lopen.

  Corinthia Hotel Budapest € 108
  Corinthia Hotel Budapest

  Corinthia Hotel Budapest

  Erzsebet krt 43-49, Budapest
    
   4,7
   / 5, op basis van 3.532 beoordelingen
   5.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt vlak bij de promenade, binnen 15 minuten lopen van Király utca en Hongaars Staatsoperahuis. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 9 minuten lopen.

   Prestige Hotel Budapest € 91
   Prestige Hotel Budapest

   Prestige Hotel Budapest

   Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
     
    4,8
    / 5, op basis van 1.207 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Danube Palace en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Parlementsgebouw liggen binnen 15 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 8 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 9 minuten lopen.

    Kempinski Hotel Corvinus Budapest € 120
    Kempinski Hotel Corvinus Budapest

    Kempinski Hotel Corvinus Budapest

    Erzsébet Tér 7-8, Budapest
      
     4,7
     / 5, op basis van 2.174 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in het zakendistrict, binnen 10 minuten lopen van Vorosmarty-plein, Sint-Stefanusbasiliek en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Szechenyi-kettingbrug en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Deák Ferenc tér en Station Vörösmarty tér liggen op 5 minuten lopen.

     Danubius Hotel Astoria City Center € 59
     Danubius Hotel Astoria City Center

     Danubius Hotel Astoria City Center

     Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
       
      4,2
      / 5, op basis van 2.260 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 10 minuten lopen van Paloma en Hongaars Nationaal Museum. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Astoria ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 4 minuten lopen.

      New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection € 98
      New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

      New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

      Erzsebet Korut 9-11, Budapest
        
       4,7
       / 5, op basis van 1.424 beoordelingen
       5.0 van 5.0

       Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 2 km afstand van Claustrophilia, Hongaars Staatsoperahuis en Hongaars Nationaal Museum. Ook Arena Plaza Shopping Mall en Sint-Stefanusbasiliek liggen binnen 2 km afstand. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Rákóczi tér is het 9 minuten lopen.

       Hotel Hungaria City Center € 33
       Hotel Hungaria City Center

       Hotel Hungaria City Center

       Rakoczi 90, Budapest
         
        3,7
        / 5, op basis van 823 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Budapest, binnen 15 minuten lopen van Erkel-theater en Arena Plaza Shopping Mall. Ook Hongaars Nationaal Museum en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 2 km afstand. Station Keleti ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Népszínház utca is het 7 minuten lopen.

        Budapest Marriott Hotel € 103
        Budapest Marriott Hotel

        Budapest Marriott Hotel

        Apaczai Csere Janos u. 4, Budapest
          
         4,5
         / 5, op basis van 952 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt aan de promenade, binnen 10 minuten lopen van Donau en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vörösmarty tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Deák Ferenc tér is het 7 minuten lopen.

         Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Budapest