Budapest

Reisgids
Budapest toont kasteel of paleis
Deze Oost-Europese hoofdstad biedt prachtige uitzichten, indrukwekkende gebouwen daterend uit 1896 toen Hongarije haar 1000-jarig bestaan vierde en een overvloed aan historie.

Budapest, de hoofdstad van Hongarije, is twee steden in een: het oudere Buda aan de westkant en Pest aan de oostkant. Daartussen stroomt de Donau: soms rustig en op andere momenten als een woeste rivier. Budapest is met de oevers van de Donau, het stadsdeel met de Burcht van Buda en de Andrássyboulevard tot Werelderfgoed verklaard, waarmee de stad erkenning geniet als een van de mooiste steden ter wereld.De geschiedenis van de stad gaat helemaal terug tot aan de Romeinse tijd. Aan de kant van Buda zie je dit bij Aquincum, een opgraving van een oude Romeinse garnizoensplaats in het stadsdeel Óbuda, iets ten noorden van het stadscentrum. Het stadsdeel Burcht van Buda ligt in het hart van de stad. Daar vind je ook de kleurrijke Matthiaskerk (Mátyás-templom). De Burcht van Buda (Budai var), hoog op een heuvel in het westen en 's nachts verlicht, is het herkenbaarste deel van de skyline van Budapest. Op een paar minuten afstand, op de Gellértberg, bevindt zich een ander imposant gebouw, de Citadella, een fort dat flink wat strijd heeft meegemaakt. Ook op de Gellértberg vind je het Vrijheidsbeeld (Szabadság-szobor), dat daar werd opgericht om de bevrijding van de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog te vieren. Verken de interessante bezienswaardigheden in de buurt van het Stadspark (Varosliget) aan de oostelijke kant van de stad.Op het Heldenplein (Hosok Tere) worden de stichters en verdedigers van de stad geëerd. In de buurt vind je het Museum voor Schone Kunsten (Szépművészeti Múzeum), en aan een meer in het park het romantisch uitziende Slot Vajdahunyad (Vajdahunyad vára). Ook aan de kant van Pest vind je interessante culturele attracties, zoals het Hongaars Nationaal Museum (Magyar Nemzeti Múzeum), het Nationaal Theater (Nemzeti Színház) en de Hongaarse Staatsopera (Magyar Állami Operaház). Budapest heeft een aantal beroemde beeldhouwers, schrijvers en componisten voortgebracht.Budapest is een stad waar je overal gemakkelijk per auto of te voet kunt komen. Het westelijke Buda is heuvelachtig, en het oostelijke Pest is vlak. De stad heeft ook veel openbaarvervoersmogelijkheden. Het metrosysteem, een van de oudste van Europa, is meer dan 100 jaar na de aanleg nog steeds in werking. Daarnaast zijn er talloze bustochten, evenals boottochten op de Donau en kun je zelfs een Segway huren.

Wil je goed voorbereid op reis, boek dan nu alvast de leukste activiteiten en excursies in Budapest!

Waar overnachten in Budapest

Buda-kasteel toont historische architectuur, een standbeeld of beeldhouwwerk en kasteel of paleis

het centrum

Ferenc Deak-plein en Budapest Christmas Market zijn enkele topattracties in het centrum. Neem de metro bij Station Deák Ferenc tér of Deák Ferenc tér M Tram Stop en ontdek de prachtige kathedraal, de charmante cafés en de populaire winkels van het gebied.

het centrum
Budapest toont historische architectuur, een overheidsgebouw en een rivier of beek

binnenstad

4,5/5(137 beoordelingen over de buurt)

Binnenstad is populair onder reizigers door zijn populaire winkels. Ontdek meer van Budapest met de metro vanaf Station Ferenciek tere of Március 15. tér Tram Stop, en kom langs topbezienswaardigheden zoals Vaci-straat en Vrijheidsbrug.

binnenstad
Sint-Stefanusbasiliek inclusief historische architectuur en een kerk of kathedraal

Belváros - Lipótváros

Belváros - Lipótváros staat bekend om zijn fantastische uitgaansgelegenheden en verbluffende uitzichten op de rivier. Er valt heel wat te ontdekken. Ontdek topattracties zoals Sint-Stefanusbasiliek en Sziget Eye en neem de metro bij Station Deák Ferenc tér of Station Vörösmarty tér om de stad verder te ontdekken.

Belváros - Lipótváros
Default Image

Erzsébetváros

4,5/5(88 beoordelingen over de buurt)

Király utca en Orthodoxe synagoge van Kazinczy-stra