Vissersbastion

Vissersbastion inclusief historische architectuur, een stad en een kerk of kathedraal
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Geniet vanaf dit fascinerende neogotische bordes boven op de Burchtheuvel van geweldige uitzichten over de Donau en het oostelijk deel van Budapest.

Het Vissersbastion is een unieke uitkijkplek die net zo spectaculair is als het uitzicht dat het biedt. Deze vesting met witte torentjes staat boven op de Burchtheuvel en kijkt uit over de Donau en de oostelijke helft van Budapest. Neem je camera mee naar dit indrukwekkende uitkijkpunt en neem bij zonsondergang foto's van de lichtjes in de stad.

Het bastion bestaat uit een groot terras dat een combinatie is van neogotische en neoromaanse stijlen. Wandel over het terras en bekijk de complexe elementen zoals de zeven torens die de Hongaarse stammen uit de 9e eeuw voorstellen.

Bekijk het monument voor Stefanus I van Hongarije. Deze heilige koning is gezeten op een paard en eronder worden verschillende fasen uit het leven van de vorst afgebeeld.

Daal de trap af en volg de wandelpaden rond deze magische plek. Zie hoe bomen oprijzen aan de zijkanten van het terras, dat naadloos overgaat in de berg.

Ga naar binnen bij de Sint-Michaëlskapel, een middeleeuwse kapel die werd ontdekt tijdens de bouw van het Vissersbastion. Bezoek de nabijgelegen 14e-eeuwse gotische Matthiaskerk, een van de grootste en belangrijkste bouwwerken van het middeleeuwse Hongaarse koninkrijk. Vergaap je aan de tentoonstellingen in het Museum voor Kerkelijke Kunst, waar je de artistieke kant van het religieuze verleden van Hongarije kunt zien. De collectie in dit museum bestaat onder meer uit middeleeuwse steengravures en heilige relieken.

Kom alles te weten over de geschiedenis van dit bouwkundige meesterwerk, dat aan het eind van de 19e eeuw werd gebouwd door Frigyes Schulek. Nadat het gebouw zwaar was beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd het gerestaureerd door de zoon van de oorspronkelijke architect.

De bordessen en andere vele onderdelen van het gebouw zijn altijd geopend en de rest van het Vissersbastion is overdag geopend. Schuil op regenachtige dagen in de zuilengang. In de zomer geldt er een lage toegangsprijs, maar in de winter hoef je niets te betalen.

Het Vissersbastion ligt op korte loopafstand van de Donau in het centrum van Budapest. Wandel vanaf de Burcht van Buda 1kilometer naar het noorden om bij het uitkijkpunt op het terras te komen. Ga ernaartoe via de metro naar Batthhyány Tér. Bezienswaardigheden in de buurt zijn onder meer het Sándorpaleis en de Kettingbrug.

Plan een reis om Vissersbastion te zien

Mercure Budapest Korona Hotel
Budapest Marriott Hotel
T62 Hotel
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.