Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Petit Palais

Dit kleine zusje van het beroemde Grand Palais in Parijs is speciaal gebouwd als tentoonstellingsruimte en bevat werken van gerenommeerde kunstenaars als Cézanne en Rembrandt.

In het Petit Palais is het Musée des Beaux Arts de la Ville de Paris gehuisvest, het Parijse gemeentemuseum voor schone kunsten. Breng een bezoek aan het schitterende gebouw in beaux-artsstijl en ontdek de verrassend grote collectie schilderijen, beeldhouwwerken, wandtapijten, manuscripten en andere objecten afkomstig uit de klassieke oudheid en de 20e eeuw en alle perioden die daartussen liggen.

Het Petit Palais bevindt zich op de Avenue des Champs-Élysées, tegenover zijn tegenhanger, het Grand Palais, dat werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1900. Het bouwwerk in beaux-artsstijl is ontworpen door architect Charles Girault, die ook het team voor de bouw van het nabijgelegen Grand Palais onder zijn hoede had. 

Bewonder voordat je naar binnengaat, de aantrekkelijke gevel van het gebouw. Zoals veel gebouwen in beaux-artsstijl, heeft dit gebouw elementen in Griekse en Romeinse stijl, zoals Ionische zuilen, maar ook rijkelijk versierde ornamenten. 

Binnen in het gebouw vind je een indrukwekkende verzameling kunstwerken die diverse eeuwen beslaat. De kunstwerken, die zich op twee verdiepingen bevinden, zijn ingedeeld in afdelingen die elk een grote kunststroming vertegenwoordigen. Begin op de afdelingen met vroegklassieke kunst, waar je bronzen objecten, terracotta voorwerpen, glas, goud en sieraden vindt uit het Grieks-Romeinse tijdperk.

In de afdeling die de 17e eeuw als onderwerp heeft, kun je schilderijen vinden van Nederlandse en Vlaamse meesters, waaronder een zelfportret van Rembrandt en De Roof van Proserpina van Rubens. Franse kunstenaars zijn goed vertegenwoordigd in de collecties. Je vindt er minder bekende juweeltjes van kunstenaars als Gauguin, Monet, Manet, Cézanne en Delacroix. 

Zoek de afdeling die gewijd is aan Parijs in de jaren rond 1900, het tijdperk waarin het Petit Palais werd gebouwd. Bekijk zeker de eetkamer in art-nouveaustijl, ontworpen door Hector Guimard, en de kleurrijke art-nouveauvazen van de vernieuwende Franse glaskunstenaar Émile Gallé. Wanneer je alle collecties hebt bekeken, kun je iets gaan drinken in het aangename tuincafé. 

Het Petit Palais ligt in het 8e arrondissement, naast het metrostation Champs-Élysées – Clémenceau. Toegang tot de permanente tentoonstelling van het Petit Palais is gratis, maar voor tijdelijke tentoonstellingen wordt mogelijk een toegangsprijs geheven. Het museum is 's maandags en op belangrijke feestdagen gesloten.


Gids voor Petit Palais


Kaart