Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Petit Palais

Dit kleine zusje van het beroemde Grand Palais in Parijs is speciaal gebouwd als tentoonstellingsruimte en bevat werken van gerenommeerde kunstenaars als Cézanne en Rembrandt.

In het Petit Palais is het Musée des Beaux Arts de la Ville de Paris gehuisvest, het Parijse gemeentemuseum voor schone kunsten. Breng een bezoek aan het schitterende gebouw in beaux-artsstijl en ontdek de verrassend grote collectie schilderijen, beeldhouwwerken, wandtapijten, manuscripten en andere objecten afkomstig uit de klassieke oudheid en de 20e eeuw en alle perioden die daartussen liggen.

Het Petit Palais bevindt zich op de Avenue des Champs-Élysées, tegenover zijn tegenhanger, het Grand Palais, dat werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1900. Het bouwwerk in beaux-artsstijl is ontworpen door architect Charles Girault, die ook het team voor de bouw van het nabijgelegen Grand Palais onder zijn hoede had. 

Bewonder voordat je naar binnengaat, de aantrekkelijke gevel van het gebouw. Zoals veel gebouwen in beaux-artsstijl, heeft dit gebouw elementen in Griekse en Romeinse stijl, zoals Ionische zuilen, maar ook rijkelijk versierde ornamenten. 

Binnen in het gebouw vind je een indrukwekkende verzameling kunstwerken die diverse eeuwen beslaat. De kunstwerken, die zich op twee verdiepingen bevinden, zijn ingedeeld in afdelingen die elk een grote kunststroming vertegenwoordigen. Begin op de afdelingen met vroegklassieke kunst, waar je bronzen objecten, terracotta voorwerpen, glas, goud en sieraden vindt uit het Grieks-Romeinse tijdperk.

In de afdeling die de 17e eeuw als onderwerp heeft, kun je schilderijen vinden van Nederlandse en Vlaamse meesters, waaronder een zelfportret van Rembrandt en De Roof van Proserpina van Rubens. Franse kunstenaars zijn goed vertegenwoordigd in de collecties. Je vindt er minder bekende juweeltjes van kunstenaars als Gauguin, Monet, Manet, Cézanne en Delacroix. 

Zoek de afdeling die gewijd is aan Parijs in de jaren rond 1900, het tijdperk waarin het Petit Palais werd gebouwd. Bekijk zeker de eetkamer in art-nouveaustijl, ontworpen door Hector Guimard, en de kleurrijke art-nouveauvazen van de vernieuwende Franse glaskunstenaar Émile Gallé. Wanneer je alle collecties hebt bekeken, kun je iets gaan drinken in het aangename tuincafé. 

Het Petit Palais ligt in het 8e arrondissement, naast het metrostation Champs-Élysées – Clémenceau. Toegang tot de permanente tentoonstelling van het Petit Palais is gratis, maar voor tijdelijke tentoonstellingen wordt mogelijk een toegangsprijs geheven. Het museum is 's maandags en op belangrijke feestdagen gesloten.


Petit Palais Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Petit Palais

Alle 5.138 accommodaties in de buurt van Petit Palais bekijken
OKKO Hotels Paris Gare de l'Est € 129
OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

30 A rue d'Alsace, Parijs
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Canal Saint-Martin en Grands Boulevards. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Musée Grévin liggen binnen 2 km afstand. Paris Magenta en Metrostation Gare de l'Est liggen op 5 minuten lopen.

  L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe € 259
  L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

  L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

  51-57 rue de Courcelles, Parijs, Paris
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen Musée Jacquemart-André, Musée Nissim de Camondo en Parc Monceau. Champs-Élysées ligt op 0,9 km. Metrostation Courcelles ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Philippe du Roule is het 7 minuten lopen.

   Saint James Albany Paris Hôtel Spa € 197
   Saint James Albany Paris Hôtel Spa

   Saint James Albany Paris Hôtel Spa

   202 Rue De Rivoli, Parijs, Paris
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue de Rivoli, Palais Royal en Jardin des Tuileries. Ook Musée du Louvre en Champs-Élysées liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Pyramides is het 5 minuten lopen.

    Pullman Paris Tour Eiffel € 295
    Pullman Paris Tour Eiffel

    Pullman Paris Tour Eiffel

    18 avenue de Suffren, Entrée au 22 rue Jean Rey, Parijs, Paris
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 5 minuten lopen van Eiffeltoren en Champ de Mars. Ook Palais de Chaillot en Rue Cler liggen binnen 15 minuten lopen. Station Paris Champ de Mars-Tour Eiffel ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Bir-Hakeim is het 6 minuten lopen.

     Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel € 963
     Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

     Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

     10 Place de la Concorde, Champs Elysees, Parijs
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Champs-Élysées, Place de la Concorde en Rue de Rivoli. Ook Grands Boulevards en Place de la Madeleine liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Concorde ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 7 minuten lopen.

      Hôtel San Régis € 325
      Hôtel San Régis

      Hôtel San Régis

      12 Rue Jean Goujon, Parijs, Paris
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Avenue Montaigne en Champs-Élysées. Ook Grand Palais en Petit Palais liggen binnen 10 minuten lopen. Station de Métro Franklin D. Roosevelt en Metrostation Champs-Élysées - Clemenceau liggen op 5 minuten lopen.

       La Maison Champs Elysées € 192
       La Maison Champs Elysées

       La Maison Champs Elysées

       8 Rue Jean Goujon, Parijs, Paris
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Avenue Montaigne en Champs-Élysées. Ook Grand Palais en Petit Palais liggen binnen 10 minuten lopen. Station de Métro Franklin D. Roosevelt en Metrostation Champs-Élysées - Clemenceau liggen op 5 minuten lopen.

        Hyatt Regency Paris Etoile € 140
        Hyatt Regency Paris Etoile

        Hyatt Regency Paris Etoile

        3, Place du Général Kœnig, Parijs, Paris
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in 17e arrondissement, binnen 2 km afstand van Palais des congrès de Paris, Champs-Élysées en Arc de Triomphe. Ook Fondation Louis Vuitton pour la création en Grand Palais liggen binnen 5 km afstand. Station Paris Neuilly-Porte-Maillot ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Porte Maillot is het 5 minuten lopen.