Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Petit Palais

Dit kleine zusje van het beroemde Grand Palais in Parijs is speciaal gebouwd als tentoonstellingsruimte en bevat werken van gerenommeerde kunstenaars als Cézanne en Rembrandt.

In het Petit Palais is het Musée des Beaux Arts de la Ville de Paris gehuisvest, het Parijse gemeentemuseum voor schone kunsten. Breng een bezoek aan het schitterende gebouw in beaux-artsstijl en ontdek de verrassend grote collectie schilderijen, beeldhouwwerken, wandtapijten, manuscripten en andere objecten afkomstig uit de klassieke oudheid en de 20e eeuw en alle perioden die daartussen liggen.

Het Petit Palais bevindt zich op de Avenue des Champs-Élysées, tegenover zijn tegenhanger, het Grand Palais, dat werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1900. Het bouwwerk in beaux-artsstijl is ontworpen door architect Charles Girault, die ook het team voor de bouw van het nabijgelegen Grand Palais onder zijn hoede had. 

Bewonder voordat je naar binnengaat, de aantrekkelijke gevel van het gebouw. Zoals veel gebouwen in beaux-artsstijl, heeft dit gebouw elementen in Griekse en Romeinse stijl, zoals Ionische zuilen, maar ook rijkelijk versierde ornamenten. 

Binnen in het gebouw vind je een indrukwekkende verzameling kunstwerken die diverse eeuwen beslaat. De kunstwerken, die zich op twee verdiepingen bevinden, zijn ingedeeld in afdelingen die elk een grote kunststroming vertegenwoordigen. Begin op de afdelingen met vroegklassieke kunst, waar je bronzen objecten, terracotta voorwerpen, glas, goud en sieraden vindt uit het Grieks-Romeinse tijdperk.

In de afdeling die de 17e eeuw als onderwerp heeft, kun je schilderijen vinden van Nederlandse en Vlaamse meesters, waaronder een zelfportret van Rembrandt en De Roof van Proserpina van Rubens. Franse kunstenaars zijn goed vertegenwoordigd in de collecties. Je vindt er minder bekende juweeltjes van kunstenaars als Gauguin, Monet, Manet, Cézanne en Delacroix. 

Zoek de afdeling die gewijd is aan Parijs in de jaren rond 1900, het tijdperk waarin het Petit Palais werd gebouwd. Bekijk zeker de eetkamer in art-nouveaustijl, ontworpen door Hector Guimard, en de kleurrijke art-nouveauvazen van de vernieuwende Franse glaskunstenaar Émile Gallé. Wanneer je alle collecties hebt bekeken, kun je iets gaan drinken in het aangename tuincafé. 

Het Petit Palais ligt in het 8e arrondissement, naast het metrostation Champs-Élysées – Clémenceau. Toegang tot de permanente tentoonstelling van het Petit Palais is gratis, maar voor tijdelijke tentoonstellingen wordt mogelijk een toegangsprijs geheven. Het museum is 's maandags en op belangrijke feestdagen gesloten.


Gids voor Petit Palais


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.030 accommodaties in de buurt van Petit Palais bekijken
Hotel Duquesne Eiffel € 134
Hotel Duquesne Eiffel

Hotel Duquesne Eiffel

23 Avenue Duquesne, Parijs, Paris
   
  4,4
  / 5, op basis van 1.139 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Hoofdkwartier van UNESCO, Rue Cler en Les Invalides. Ook Musée Rodin en Rue du Commerce liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Francois-Xavier is het 7 minuten lopen.

  The Westin Paris - Vendôme € 298
  The Westin Paris - Vendôme

  The Westin Paris - Vendôme

  3 Rue De Castiglione, Parijs, Paris
    
   4,2
   / 5, op basis van 968 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Jardin des Tuileries en Place Vendôme. Ook Champs-Élysées en Place de la Concorde liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries en Metrostation Concorde liggen op 5 minuten lopen.

   Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel € 873
   Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

   Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

   10 Place de la Concorde, Champs Elysees, Parijs
     
    4,6
    / 5, op basis van 59 beoordelingen
    5.0 van 5.0

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue du Faubourg Saint-Honoré, Champs-Élysées en Place de la Concorde. Ook Rue de Rivoli en Grands Boulevards liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Concorde ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 8 minuten lopen.

    Hotel Duminy Vendome € 130
    Hotel Duminy Vendome

    Hotel Duminy Vendome

    3 Rue du Mont Thabor, Parijs, Paris
      
     4,2
     / 5, op basis van 840 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli en Place Vendôme. Ook Jardin des Tuileries en Champs-Élysées liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Concorde is het 6 minuten lopen.

     Mercure Paris Centre Tour Eiffel € 165
     Mercure Paris Centre Tour Eiffel

     Mercure Paris Centre Tour Eiffel

     20 Rue Jean Rey, Parijs, Paris
       
      4,1
      / 5, op basis van 5.770 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in 15e arrondissement, op 0,4 km van Eiffeltoren en binnen 5 km afstand van Champs-Élysées en Paris Expo Porte de Versailles. Ook Musée du Louvre en Opéra Garnier liggen binnen 5 km afstand. Station Paris Champ de Mars-Tour Eiffel en Metrostation Bir-Hakeim liggen op 5 minuten lopen.

      L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe € 269
      L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

      L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

      51-57 rue de Courcelles, Parijs, Paris
        
       4,2
       / 5, op basis van 2.089 beoordelingen
       5.0 van 5.0

       Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, Parijs.

       Musée Jacquemart-André (0,3 km) • Parc Monceau (0,4 km) • Musée Nissim de Camondo (0,5 km) • Champs-Élysées (0,9 km)

       Hotel Le Narcisse Blanc & Spa € 314
       Hotel Le Narcisse Blanc & Spa

       Hotel Le Narcisse Blanc & Spa

       19 boulevard de la Tour Maubourg, Parijs
         
        4,8
        / 5, op basis van 197 beoordelingen
        5.0 van 5.0

        Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue Cler en Avenue Montaigne. Ook Les Invalides en Champs-Élysées liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation La Tour-Maubourg en Metrostation Invalides liggen op 5 minuten lopen.

        K+K Hotel Cayre Paris € 188
        K+K Hotel Cayre Paris

        K+K Hotel Cayre Paris

        4 Boulevard Raspail, Parijs, Paris
          
         4,4
         / 5, op basis van 1.270 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Musée d'Orsay, Le Bon Marché en Pont Royal. Ook Musée Rodin en Église Saint-Sulpice liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Rue du Bac ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Solferino is het 4 minuten lopen.