Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Petit Palais

Dit kleine zusje van het beroemde Grand Palais in Parijs is speciaal gebouwd als tentoonstellingsruimte en bevat werken van gerenommeerde kunstenaars als Cézanne en Rembrandt.

In het Petit Palais is het Musée des Beaux Arts de la Ville de Paris gehuisvest, het Parijse gemeentemuseum voor schone kunsten. Breng een bezoek aan het schitterende gebouw in beaux-artsstijl en ontdek de verrassend grote collectie schilderijen, beeldhouwwerken, wandtapijten, manuscripten en andere objecten afkomstig uit de klassieke oudheid en de 20e eeuw en alle perioden die daartussen liggen.

Het Petit Palais bevindt zich op de Avenue des Champs-Élysées, tegenover zijn tegenhanger, het Grand Palais, dat werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1900. Het bouwwerk in beaux-artsstijl is ontworpen door architect Charles Girault, die ook het team voor de bouw van het nabijgelegen Grand Palais onder zijn hoede had. 

Bewonder voordat je naar binnengaat, de aantrekkelijke gevel van het gebouw. Zoals veel gebouwen in beaux-artsstijl, heeft dit gebouw elementen in Griekse en Romeinse stijl, zoals Ionische zuilen, maar ook rijkelijk versierde ornamenten. 

Binnen in het gebouw vind je een indrukwekkende verzameling kunstwerken die diverse eeuwen beslaat. De kunstwerken, die zich op twee verdiepingen bevinden, zijn ingedeeld in afdelingen die elk een grote kunststroming vertegenwoordigen. Begin op de afdelingen met vroegklassieke kunst, waar je bronzen objecten, terracotta voorwerpen, glas, goud en sieraden vindt uit het Grieks-Romeinse tijdperk.

In de afdeling die de 17e eeuw als onderwerp heeft, kun je schilderijen vinden van Nederlandse en Vlaamse meesters, waaronder een zelfportret van Rembrandt en De Roof van Proserpina van Rubens. Franse kunstenaars zijn goed vertegenwoordigd in de collecties. Je vindt er minder bekende juweeltjes van kunstenaars als Gauguin, Monet, Manet, Cézanne en Delacroix. 

Zoek de afdeling die gewijd is aan Parijs in de jaren rond 1900, het tijdperk waarin het Petit Palais werd gebouwd. Bekijk zeker de eetkamer in art-nouveaustijl, ontworpen door Hector Guimard, en de kleurrijke art-nouveauvazen van de vernieuwende Franse glaskunstenaar Émile Gallé. Wanneer je alle collecties hebt bekeken, kun je iets gaan drinken in het aangename tuincafé. 

Het Petit Palais ligt in het 8e arrondissement, naast het metrostation Champs-Élysées – Clémenceau. Toegang tot de permanente tentoonstelling van het Petit Palais is gratis, maar voor tijdelijke tentoonstellingen wordt mogelijk een toegangsprijs geheven. Het museum is 's maandags en op belangrijke feestdagen gesloten.


Petit Palais Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Petit Palais

Alle 9.439 accommodaties in de buurt van Petit Palais bekijken
Hotel Europe Saint Severin Paris € 75
Hotel Europe Saint Severin Paris

Hotel Europe Saint Severin Paris

38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Île de la Cité en Sainte Chapelle. Ook Notre-Dame en Université de la Sorbonne liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

  Hotel Marignan Champs-Elysées
  Hotel Marignan Champs-Elysées

  Hotel Marignan Champs-Elysées

  12 Rue De Marignan, Parijs, Paris
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in het zakendistrict, vlak bij Avenue Montaigne en Champs-Élysées. Ook Lido en Rue du Faubourg Saint-Honoré liggen binnen 10 minuten lopen. Station de Métro Franklin D. Roosevelt ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Philippe du Roule is het 7 minuten lopen.

   Hotel Eiffel Turenne € 63
   Hotel Eiffel Turenne

   Hotel Eiffel Turenne

   20 Avenue De Tourville, Parijs, Paris
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue Cler en Les Invalides. Ook Champ de Mars en Eiffeltoren liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation La Tour-Maubourg is het 6 minuten lopen.

    Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World € 680
    Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World

    Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World

    45 Boulevard Raspail, Parijs
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Le Bon Marché en Église Saint-Sulpice. Ook Jardin du Luxembourg en Théâtre de l'Odéon liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Sèvres Babylone en Metrostation Rennes liggen op 5 minuten lopen.

     Melia Paris Tour Eiffel
     Melia Paris Tour Eiffel

     Melia Paris Tour Eiffel

     35 Rue Jean Goujon, Parijs, Paris
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Avenue Montaigne en Champs-Élysées. Ook Grand Palais en Lido liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Alma-Marceau ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station de Métro Franklin D. Roosevelt is het 7 minuten lopen.

      Hyatt Paris Madeleine € 390
      Hyatt Paris Madeleine

      Hyatt Paris Madeleine

      24 Boulevard Malesherbes, Parijs, Paris
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Champs-Élysées, Place de la Concorde en Galéries Lafayette. Ook Opéra Garnier en Jardin des Tuileries liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Augustin ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 5 minuten lopen.

       Melia Paris Vendome € 215
       Melia Paris Vendome

       Melia Paris Vendome

       8 Rue Cambon, Parijs, Paris
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Champs-Élysées en Grands Boulevards. Ook Rue du Faubourg Saint-Honoré en Place Vendôme liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Concorde ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 6 minuten lopen.

        Hotel de Castiglione € 100
        Hotel de Castiglione

        Hotel de Castiglione

        40 rue du Faubourg Saint-Honoré, Parijs, Paris
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue du Faubourg Saint-Honoré, Élysée-paleis en Place de la Madeleine. Ook Champs-Élysées en Place de la Concorde liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Concorde ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 7 minuten lopen.