Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Plaza de la Virgen

Dit levendige plein in de Oude Stad is een geweldige plek om mensen te kijken en om foto's te nemen van enkele van de bekendste gebouwen van Valencia.

Ga naar Plaza de la Virgen om het dagelijkse ritme van het leven in Valencia te zien, om foto's te nemen van historische gebouwen en om te genieten van culturele evenementen. Dit autovrije plein is een belangrijke plek in het centrum van de Oude Stad van Valencia.

Liefhebbers van architectuur kunnen hun hart ophalen bij de historische gebouwen rond het plein. Bekijk de Basilica de la Virgen de los Desamparados met haar kenmerkende en opvallende koepel met blauwe pannen. De basiliek is gebouwd in de 17e eeuw en was een van de eerste barokke gebouwen in Spanje. Naast de kerk bevindt zich de achteringang van de Kathedraal van Valencia. Bekijk de Colosseum-achtige zuilenrij en de verfijnde gotische poort. Aan de andere kant van het plein staat het Palacio de la Generalidad, dat lijkt op een kasteel met een mengeling van gotische en Moorse architectuur en renaissancearchitectuur.

Midden op het plein kun je verkoeling zoeken bij de gebeeldhouwde fontein Fuente del Turía. De fontein stelt de Turía voor en de irrigatiekanalen die de stad van water voorzien. De fontein, samen met de kerk en de kathedraal, bieden geweldige fotografeermogelijkheden. 

Ga naar een van de cafés rond het plein of koop wat gebak en snacks in de Mercado Central om naast de fontein op te eten. 's Avonds verzamelen straatartiesten zich op Plaza de la Virgen om het publiek te vermaken.

Het hele jaar door worden op het plein verschillende culturele activiteiten georganiseerd. Het grootste evenement is Ofrenda de las Flores, het bloemenoffer, dat deel uitmaakt van het festival Las Fallas. Kijk toe hoe stoeten Valencianen in traditionele klederdracht bossen bloemen neerleggen bij een standbeeld van de Heilige Maagd. Deze tweedaagse ceremonie vindt plaats in maart. 

Plaza de la Virgen ligt in de Oude Stad van Valencia op loopafstand van belangrijke trekpleisters van de stad zoals de Mercado Central en La Lonja. Als je met de auto komt, kun je betaald parkeren in de ondergrondse garage van Plaza de la Reina. Daarvandaan is het slechts vijf minuten lopen. De bus stopt ook op Plaza de la Reina.


Plaza de la Virgen Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Plaza de la Virgen

Alle 1.142 accommodaties in de buurt van Plaza de la Virgen bekijken
Expo Hotel € 50
Expo Hotel

Expo Hotel

Avenida Pio XII 4, Valencia, Valencia
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 2 km afstand van Central Market, Catedral de Santa María de Valencia en Plaza de la Reina. Ook Universiteit van Valencia en Bioparc Valencia liggen binnen 3 km afstand. Station Turia ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 8 minuten lopen.

  Hotel San Lorenzo Boutique € 68
  Hotel San Lorenzo Boutique

  Hotel San Lorenzo Boutique

  San Lorenzo 2, Valencia, Valencia
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Jardín del Turia, Torres de Serranos en Plaza de la Virgen. Ook Plaza de la Reina en Zijdebeurs liggen binnen 10 minuten lopen. Station Colón ligt op 14 minuten lopen en naar Station Alameda is het 16 minuten lopen.

   One Shot Palacio Reina Victoria 04 € 98
   One Shot Palacio Reina Victoria 04

   One Shot Palacio Reina Victoria 04

   Calle Barcas 4, Valencia, Valencia
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Teatro Rialto Filmoteca en Plaza Ayuntamiento (plein). Ook Plaza de la Reina en Zijdebeurs liggen binnen 10 minuten lopen. Station Xativa ligt op 6 minuten lopen en naar Station Colón is het 6 minuten lopen.

    Hotel Turia € 59
    Hotel Turia

    Hotel Turia

    Calle del Profesor Beltran Baguena, 2, Valencia, Valencia
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 2 km afstand van Jardín del Turia, Torres de Serranos en Zijdebeurs. Ook Central Market en Plaza de la Reina liggen binnen 2 km afstand. Station Turia ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 12 minuten lopen.

     Casual Vintage Valencia € 82
     Casual Vintage Valencia

     Casual Vintage Valencia

     C/ Barcelonina 1, Valencia
       
      2.0 van 5.0 Sterren

      Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Teatro Rialto Filmoteca en Plaza Ayuntamiento (plein). Ook Plaza de la Reina en Universiteit van Valencia liggen binnen 5 minuten lopen. Station Xativa ligt op 6 minuten lopen en naar Station Colón is het 7 minuten lopen.

      Vincci Palace € 87
      Vincci Palace

      Vincci Palace

      C/ La Paz 42, Valencia, Valencia
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit romantische hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 5 minuten lopen van Iglesia de Santo Tomás Apóstol y San Felipe Neri en Universiteit van Valencia. Ook Plaza de la Reina en Plaza Ayuntamiento (plein) liggen binnen 10 minuten lopen. Station Colón ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Alameda is het 7 minuten lopen.

       Mon Suites Catedral € 103
       Mon Suites Catedral

       Mon Suites Catedral

       C/ Tapinería 15-17, Valencia, Valencia
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit aparthotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Kerk en toren van Santa Catalina, Plaza de la Reina en Catedral de Santa María de Valencia. Ook Zijdebeurs en Central Market liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colón ligt op 11 minuten lopen en naar Station Xativa is het 11 minuten lopen.

        Vincci Lys Hotel € 121
        Vincci Lys Hotel

        Vincci Lys Hotel

        C/ Martinez Cubells, 5, Valencia, Valencia
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 5 minuten lopen van Plaza de Toros de Valencia en Plaza Ayuntamiento (plein). Ook Plaza de la Reina en Universiteit van Valencia liggen binnen 10 minuten lopen. Station Xativa en Station Valencia-Noord liggen op 5 minuten lopen.