Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Plaza de la Virgen

Dit levendige plein in de Oude Stad is een geweldige plek om mensen te kijken en om foto's te nemen van enkele van de bekendste gebouwen van Valencia.

Ga naar Plaza de la Virgen om het dagelijkse ritme van het leven in Valencia te zien, om foto's te nemen van historische gebouwen en om te genieten van culturele evenementen. Dit autovrije plein is een belangrijke plek in het centrum van de Oude Stad van Valencia.

Liefhebbers van architectuur kunnen hun hart ophalen bij de historische gebouwen rond het plein. Bekijk de Basilica de la Virgen de los Desamparados met haar kenmerkende en opvallende koepel met blauwe pannen. De basiliek is gebouwd in de 17e eeuw en was een van de eerste barokke gebouwen in Spanje. Naast de kerk bevindt zich de achteringang van de Kathedraal van Valencia. Bekijk de Colosseum-achtige zuilenrij en de verfijnde gotische poort. Aan de andere kant van het plein staat het Palacio de la Generalidad, dat lijkt op een kasteel met een mengeling van gotische en Moorse architectuur en renaissancearchitectuur.

Midden op het plein kun je verkoeling zoeken bij de gebeeldhouwde fontein Fuente del Turía. De fontein stelt de Turía voor en de irrigatiekanalen die de stad van water voorzien. De fontein, samen met de kerk en de kathedraal, bieden geweldige fotografeermogelijkheden. 

Ga naar een van de cafés rond het plein of koop wat gebak en snacks in de Mercado Central om naast de fontein op te eten. 's Avonds verzamelen straatartiesten zich op Plaza de la Virgen om het publiek te vermaken.

Het hele jaar door worden op het plein verschillende culturele activiteiten georganiseerd. Het grootste evenement is Ofrenda de las Flores, het bloemenoffer, dat deel uitmaakt van het festival Las Fallas. Kijk toe hoe stoeten Valencianen in traditionele klederdracht bossen bloemen neerleggen bij een standbeeld van de Heilige Maagd. Deze tweedaagse ceremonie vindt plaats in maart. 

Plaza de la Virgen ligt in de Oude Stad van Valencia op loopafstand van belangrijke trekpleisters van de stad zoals de Mercado Central en La Lonja. Als je met de auto komt, kun je betaald parkeren in de ondergrondse garage van Plaza de la Reina. Daarvandaan is het slechts vijf minuten lopen. De bus stopt ook op Plaza de la Reina.


Plaza de la Virgen Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Plaza de la Virgen

Alle 1.581 accommodaties in de buurt van Plaza de la Virgen bekijken
Vincci Mercat Hotel € 86
Vincci Mercat Hotel

Vincci Mercat Hotel

C/ de la Llanterna, 31, Valencia, Valencia
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Teatro Olympia en Central Market. Ook Zijdebeurs en Plaza Ayuntamiento (plein) liggen binnen 5 minuten lopen. Station Angel Guimera ligt op 8 minuten lopen en naar Station Xativa is het 9 minuten lopen.

  One Shot Palacio Reina Victoria 04 Hotel € 75
  One Shot Palacio Reina Victoria 04 Hotel

  One Shot Palacio Reina Victoria 04 Hotel

  Calle Barcas 4, Valencia, Valencia
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Teatro Rialto Filmoteca en Plaza Ayuntamiento (plein). Ook Plaza de la Reina en Central Market liggen binnen 10 minuten lopen. Station Xativa ligt op 6 minuten lopen en naar Station Colón is het 6 minuten lopen.

   Hotel Palacio Vallier € 165
   Hotel Palacio Vallier

   Hotel Palacio Vallier

   Plaza de Manises, Valencia
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Plaza de Manises, Plaza de la Virgen en Catedral de Santa María de Valencia. Ook Plaza de la Reina en Central Market liggen binnen 10 minuten lopen. Station Colón ligt op 14 minuten lopen en naar Station Valencia-Noord is het 14 minuten lopen.

    Valenciaflats Mercado Central € 65
    Valenciaflats Mercado Central

    Valenciaflats Mercado Central

    Plaza Doctor Collado, Valencia, Valencia
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Centrum van Valencia, vlak bij La Lonja de la Seda, Central Market en Plaza de la Reina. Ook Zijdebeurs en Catedral de Santa María de Valencia liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colón ligt op 11 minuten lopen en naar Station Xativa is het 11 minuten lopen.

     NH Valencia Center € 84
     NH Valencia Center

     NH Valencia Center

     Ricardo Mico, 1, Valencia, Valencia
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 2 km afstand van Jardín del Turia, Central Market en Plaza de la Reina. Ook Zijdebeurs en Plaza de la Virgen liggen binnen 2 km afstand. Station Turia ligt op 6 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 13 minuten lopen.

      Hotel Kramer € 54
      Hotel Kramer

      Hotel Kramer

      Avinguda de Campanar, 90, Valencia, Valencia
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, op 1,8 km van Valencia Conference Centre en op 2,3 km van Bioparc Valencia. Station Turia ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 6 minuten lopen.

       Citizentral Juristas € 62
       Citizentral Juristas

       Citizentral Juristas

       Calle Juristas, 9, Valencia
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Centrum van Valencia, binnen 5 minuten lopen van Catedral de Santa María de Valencia en Zijdebeurs. Ook Central Market en Torres de Serranos liggen binnen 10 minuten lopen. Station Colón ligt op 12 minuten lopen en naar Station Xativa is het 13 minuten lopen.

        Catalonia Excelsior Hotel € 60
        Catalonia Excelsior Hotel

        Catalonia Excelsior Hotel

        Carrer de la Barcelonina, 5, Valencia, Valencia
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Teatro Rialto Filmoteca en Plaza Ayuntamiento (plein). Ook Plaza de la Reina en Universiteit van Valencia liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colón ligt op 6 minuten lopen en naar Station Xativa is het 7 minuten lopen.