Plaza de la Virgen

Plaza de la Virgen toont historische architectuur, nachtleven en een kerk of kathedraal

Plaza de la Virgen

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:

Dit levendige plein in de Oude Stad is een geweldige plek om mensen te kijken en om foto's te nemen van enkele van de bekendste gebouwen van Valencia.

Ga naar Plaza de la Virgen om het dagelijkse ritme van het leven in Valencia te zien, om foto's te nemen van historische gebouwen en om te genieten van culturele evenementen. Dit autovrije plein is een belangrijke plek in het centrum van de Oude Stad van Valencia.

Liefhebbers van architectuur kunnen hun hart ophalen bij de historische gebouwen rond het plein. Bekijk de Basilica de la Virgen de los Desamparados met haar kenmerkende en opvallende koepel met blauwe pannen. De basiliek is gebouwd in de 17e eeuw en was een van de eerste barokke gebouwen in Spanje. Naast de kerk bevindt zich de achteringang van de Kathedraal van Valencia. Bekijk de Colosseum-achtige zuilenrij en de verfijnde gotische poort. Aan de andere kant van het plein staat het Palacio de la Generalidad, dat lijkt op een kasteel met een mengeling van gotische en Moorse architectuur en renaissancearchitectuur.

Midden op het plein kun je verkoeling zoeken bij de gebeeldhouwde fontein Fuente del Turía. De fontein stelt de Turía voor en de irrigatiekanalen die de stad van water voorzien. De fontein, samen met de kerk en de kathedraal, bieden geweldige fotografeermogelijkheden.

Ga naar een van de cafés rond het plein of koop wat gebak en snacks in de Mercado Central om naast de fontein op te eten. 's Avonds verzamelen straatartiesten zich op Plaza de la Virgen om het publiek te vermaken.

Het hele jaar door worden op het plein verschillende culturele activiteiten georganiseerd. Het grootste evenement is Ofrenda de las Flores, het bloemenoffer, dat deel uitmaakt van het festival Las Fallas. Kijk toe hoe stoeten Valencianen in traditionele klederdracht bossen bloemen neerleggen bij een standbeeld van de Heilige Maagd. Deze tweedaagse ceremonie vindt plaats in maart.

Plaza de la Virgen ligt in de Oude Stad van Valencia op loopafstand van belangrijke trekpleisters van de stad zoals de Mercado Central en La Lonja. Als je met de auto komt, kun je betaald parkeren in de ondergrondse garage van Plaza de la Reina. Daarvandaan is het slechts vijf minuten lopen. De bus stopt ook op Plaza de la Reina.

Plan een reis om Plaza de la Virgen te zien

Hotel Valencia Oceanic Affiliated by Meliá
Hotel Kramer
Hotel Malcom and Barret

Plaza de la Virgen reisgids: tips & info

Populaire plekken om te bezoeken in Plaza de la Virgen


Beste hotelaanbiedingen in Plaza de la Virgen