Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Prins Alexander van Battenberg-plein

Kom naar dit aantrekkelijke openbare plein van Sofia en om grootse gebouwen te bewonderen, kunstgaleries te en geschiedenismusea te bezoeken en te genieten van openluchtconcerten.  

Het boomrijke Prins Alexander van Battenberg-plein is een pittoreske hub in het hart van Sofia, waar je een bezoekje kunt brengen aan uitstekende musea, culturele evenementen kunt bijwonen en belangrijke stedelijke bezienswaardigheden kunt vinden. Het plein ontleent zijn naam aan Alexander van Battenberg, die in 1879 de eerste prins van het moderne Bulgarije werd.

Een dominerende verschijning langs het plein is Sofia's kasteelachtige voormalige koninklijk paleis, opgericht aan het eind van de 19e eeuw, na de Bulgaarse bevrijding van de Ottomaanse bewind. Tegenwoordig wordt er de Nationale Kunstgalerie in ondergebracht. Je vindt er een collectie van 50.000 voorwerpen, gaande van middeleeuwse schilderijen en religieuze iconen tot moderne kunst en Bulgaarse meesters. Ook in het paleis vind je het Nationaal Etnografisch Museum, met displays van artefacten die de verschillende culturen van Bulgarije illustreren.

Ga naar de westelijke zijde van het plein en breng een bezoek aan Sofia's Museum voor Natuurgeschiedenis. Leer meer over de wereldwijde natuur, dierenwereld, fossielen en mineralen terwijl je de 15 museumzalen doorloopt. Net achter het museum vind je de charmante Sveti Nikolaj-tempel, dat typisch Russische bouwelementen heeft.

Plan je bezoek zodat je komst overeenstemt met een van de vele evenementen die er gedurende het jaar plaatsvinden, waaronder openluchtconcerten en militaire defilés, zoals de parade op de Dag van Sint-Joris de Overwinnaar, die in de maand mei gehouden wordt.

Het Prins Alexander van Battenberg-plein ligt in het stadscentrum van Sofia, op loopafstand van andere grote stedelijke bezienswaardigheden. De Alexander Nevsky-kathedraal, de Sint-Joriskerk en het Nationaal Theater Ivan Vasov liggen allemaal op minder dan vijf minuten lopen. Het plein is goed bereikbaar via de openbare busverbindingen, trolleybussen en met de metro. Tegenover de ingang tot de Nationale Kunstgalerie kun je betaald parkeren.

De Nationale Kunstgalerie en het Nationaal Etnografisch Museum zijn van dinsdag tot zondag geopend. Het Nationaal Museum voor Natuurgeschiedenis is dagelijks geopend. Er wordt in alle musea een toegangsprijs gevraagd. Ga naar de websites van de respectievelijke musea voor een volledig overzicht van openingstijden, ticketprijzen en informatie over rondleidingen.


Prins Alexander van Battenberg-plein Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Prins Alexander van Battenberg-plein

Alle 479 accommodaties in de buurt van Prins Alexander van Battenberg-plein bekijken
InterContinental Sofia € 93
InterContinental Sofia

InterContinental Sofia

4 NARODNO SABRANIE SQ, Sofia
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Sofia (centrum), vlak bij Gele Klinkerweg en Bulgaars Parlement. Nationaal Paleis van Cultuur ligt op 1,6 km. Station Serdika ligt op 14 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 22 minuten lopen.

  Sense Hotel Sofia € 92
  Sense Hotel Sofia

  Sense Hotel Sofia

  16 Tsar Osvoboditel Blvd., Sofia
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Sofia (centrum), vlak bij Gele Klinkerweg en Bulgaars Parlement. Nationaal Paleis van Cultuur ligt op 1,7 km. Station Serdika ligt op 12 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 20 minuten lopen.

   Grand Hotel Sofia € 78
   Grand Hotel Sofia

   Grand Hotel Sofia

   1 Gurko Str, Sofia
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Sofia ligt in de historische wijk, binnen 15 minuten lopen van Slaveykov-plein, Bulgaars Parlement en Nationaal Paleis van Cultuur. Ook Vitoshka Boulevard en Nationaal Theater Ivan Vazov liggen binnen 5 minuten lopen. Station Serdika ligt op 8 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 18 minuten lopen.

    Sofia Hotel Balkan, a Luxury Collection Hotel, Sofia € 72
    Sofia Hotel Balkan, a Luxury Collection Hotel, Sofia

    Sofia Hotel Balkan, a Luxury Collection Hotel, Sofia

    5 Sveta Nedelya Square, Sofia
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Sofia (centrum), binnen 2 km afstand van Sint-Nedelyakerk, Nationaal Paleis van Cultuur en Bulgaars Parlement. Ook Vitoshka Boulevard en Gele Klinkerweg liggen binnen 5 minuten lopen. Station Serdika ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 14 minuten lopen.

     Central Hotel Sofia € 64
     Central Hotel Sofia

     Central Hotel Sofia

     52, Hristo Botev Blvd., Sofia
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Sofia (centrum), binnen 10 minuten lopen van Sint-Nedelyakerk, Sint Sofia Monument en Gerechtsgebouw van Sofia. Ook Centrale Markthal van Sofia en St. Georgkerk liggen binnen 10 minuten lopen. Station Serdika ligt op 7 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 14 minuten lopen.

      Hotel Rila Sofia € 40
      Hotel Rila Sofia

      Hotel Rila Sofia

      Tsar Kaloyan str.,6, Sofia, SOF
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Sofia (centrum), binnen 2 km afstand van Gele Klinkerweg, Nationaal Paleis van Cultuur en Bulgaars Parlement. Ook Gerechtsgebouw van Sofia en Vitoshka Boulevard liggen binnen 5 minuten lopen. Station Serdika ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 15 minuten lopen.

       Arena di Serdica Hotel € 80
       Arena di Serdica Hotel

       Arena di Serdica Hotel

       2-4, Budapest street, Sofia
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Sofia (centrum), binnen 15 minuten lopen van Gele Klinkerweg en Bulgaars Parlement. Nationaal Paleis van Cultuur ligt op 1,8 km. Station Serdika ligt op 8 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 14 minuten lopen.

        Rosslyn Thracia Hotel € 70
        Rosslyn Thracia Hotel

        Rosslyn Thracia Hotel

        Solunska Street 30, Sofia
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Sofia (centrum), binnen 10 minuten lopen van Vitoshka Boulevard, Gerechtsgebouw van Sofia en Slaveykov-plein. Ook Sint-Nedelyakerk en St. Georgkerk liggen binnen 10 minuten lopen. Station Serdika ligt op 9 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 21 minuten lopen.