Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Bulgaars Parlement

Bewonder de architectuur van het Bulgaarse Parlementsgebouw en woon een parlementaire sessie bij in dit elegante gebouw in het midden van Sofia.

Breng een bezoek aan het Bulgaarse Parlement om het dagelijkse leven in dit gebouw te kunnen ervaren. Bewonder de indrukwekkende 19e-eeuwse architectuur en vang een glimp op de parlementaire activiteiten tijdens een zitting. Het Bulgaarse Parlement dateert uit 1884, toen het werd opgericht door een Duitse architect uit het Duitse Saksen.

Sta bij de trappen van de hoofdingang en bewonder de symmetrische façade van het gebouw, gekenmerkt door gebogen portieken en ramen. Wandel rondom het gebouw om het witgekalkte, neorenaissance ontwerp te kunnen waarderen. Neem plaats aan de linkerkant van de hoofdingang om een foto te kunnen nemen van het gebouw met de Alexander Nevsky-kathedraal op de achtergrond.

Zie het Monument voor de Tsaar-Bevrijder, te vinden op het plein vóór het gebouw. Dit grootse standbeeld brengt hulde aan de Russische Keizer Alexander II, die de Bulgaren bevrijdde van de Ottomaanse overheersers.

Stem je bezoek overeen met een zitting van het Parlement om de kans te krijgen om via een rondleiding met gids het Bulgaarse Parlement aan het werk te zien. Gedurende het bezoek krijg je een speciaal toegewezen stoel tijdens de zitting, audiovisuele displays over het gebouw en zijn activiteiten, en een kans om leden van de parlementaire comités te ontmoeten. Volledige informatie vind je op de officiële website van het Bulgaarse Parlement.

Het Bulgaarse Parlement bevindt zich op korte loopafstand van de andere stedelijke bezienswaardigheden en is eenvoudig bereikbaar via het openbaar vervoer. Het metrostation SU Sv. Kliment Ohridski ligt op minder dan 5 minuten lopen en vlakbij stopt er een sightseeing-bus. Combineer je bezoek met een rustige wandeling door de boomrijke Boris-tuin. Bewonder de opulente decoraties van de Alexander Nevsky-kathedraal of woon een opera of balletvoorstelling bij in het Nationaal Theater Ivan Vasov.


Bulgaars Parlement Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Bulgaars Parlement

Alle 498 accommodaties in de buurt van Bulgaars Parlement bekijken
InterContinental Sofia € 79
InterContinental Sofia

InterContinental Sofia

4 NARODNO SABRANIE SQ, Sofia
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Sofia (centrum), vlak bij Gele Klinkerweg en Bulgaars Parlement. Nationaal Paleis van Cultuur ligt op 1,6 km. Station Serdika ligt op 14 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 22 minuten lopen.

  Sense Hotel Sofia € 100
  Sense Hotel Sofia

  Sense Hotel Sofia

  16 Tsar Osvoboditel Blvd., Sofia
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Sofia (centrum), vlak bij Gele Klinkerweg en Bulgaars Parlement. Nationaal Paleis van Cultuur ligt op 1,7 km. Station Serdika ligt op 13 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 20 minuten lopen.

   Rosslyn Central Park Hotel € 72
   Rosslyn Central Park Hotel

   Rosslyn Central Park Hotel

   106, Vitosha Blvd, Sofia
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Sofia (centrum), vlak bij Vitoshka Boulevard en Nationaal Paleis van Cultuur. Bulgaars Parlement ligt op 2,1 km. Station Serdika ligt op 17 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 29 minuten lopen.

    COOP Hotel € 71
    COOP Hotel

    COOP Hotel

    30, Iskar str., Sofia, Sofia
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Sofia (centrum), binnen 15 minuten lopen van Gele Klinkerweg en Bulgaars Parlement. Nationaal Paleis van Cultuur ligt op 2,2 km. Station Serdika ligt op 11 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 13 minuten lopen.

     Grand Hotel Millennium Sofia € 103
     Grand Hotel Millennium Sofia

     Grand Hotel Millennium Sofia

     89B, Vitosha Blvd., Sofia, Sofia
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Sofia (centrum), binnen 10 minuten lopen van Vitoshka Boulevard en Nationaal Paleis van Cultuur. Bulgaars Parlement ligt op 2,3 km. Station Serdika ligt op 21 minuten lopen.

      Sofia Hotel Balkan, a Luxury Collection Hotel, Sofia € 86
      Sofia Hotel Balkan, a Luxury Collection Hotel, Sofia

      Sofia Hotel Balkan, a Luxury Collection Hotel, Sofia

      5 Sveta Nedelya Square, Sofia
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Sofia (centrum), binnen 10 minuten lopen van St. Georgkerk en Centrale Mineraalbaden van Sofia. Ook Alexander Nevski-kathedraal en Boulevard Vitosha liggen binnen 2 km afstand. Station Serdika ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 14 minuten lopen.

       Les Fleurs Boutique Hotel € 92
       Les Fleurs Boutique Hotel

       Les Fleurs Boutique Hotel

       21 Vitosha Blvd, Sofia
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Sofia (centrum), binnen 15 minuten lopen van Vitoshka Boulevard en Nationaal Paleis van Cultuur. Bulgaars Parlement ligt op 1,5 km. Station Serdika ligt op 5 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 17 minuten lopen.

        Alexander Business Apartments € 130
        Alexander Business Apartments

        Alexander Business Apartments

        40, Pop Bogomil Str., Sofia
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Sofia ligt in de historische wijk, binnen 2 km afstand van Presidentengebouw, Nationaal Theater Ivan Vazov en Bulgaars Parlement. Station Lavov Most ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Serdika is het 10 minuten lopen.