Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Bulgaars Parlement

Bewonder de architectuur van het Bulgaarse Parlementsgebouw en woon een parlementaire sessie bij in dit elegante gebouw in het midden van Sofia.

Breng een bezoek aan het Bulgaarse Parlement om het dagelijkse leven in dit gebouw te kunnen ervaren. Bewonder de indrukwekkende 19e-eeuwse architectuur en vang een glimp op de parlementaire activiteiten tijdens een zitting. Het Bulgaarse Parlement dateert uit 1884, toen het werd opgericht door een Duitse architect uit het Duitse Saksen.

Sta bij de trappen van de hoofdingang en bewonder de symmetrische façade van het gebouw, gekenmerkt door gebogen portieken en ramen. Wandel rondom het gebouw om het witgekalkte, neorenaissance ontwerp te kunnen waarderen. Neem plaats aan de linkerkant van de hoofdingang om een foto te kunnen nemen van het gebouw met de Alexander Nevsky-kathedraal op de achtergrond.

Zie het Monument voor de Tsaar-Bevrijder, te vinden op het plein vóór het gebouw. Dit grootse standbeeld brengt hulde aan de Russische Keizer Alexander II, die de Bulgaren bevrijdde van de Ottomaanse overheersers.

Stem je bezoek overeen met een zitting van het Parlement om de kans te krijgen om via een rondleiding met gids het Bulgaarse Parlement aan het werk te zien. Gedurende het bezoek krijg je een speciaal toegewezen stoel tijdens de zitting, audiovisuele displays over het gebouw en zijn activiteiten, en een kans om leden van de parlementaire comités te ontmoeten. Volledige informatie vind je op de officiële website van het Bulgaarse Parlement.

Het Bulgaarse Parlement bevindt zich op korte loopafstand van de andere stedelijke bezienswaardigheden en is eenvoudig bereikbaar via het openbaar vervoer. Het metrostation SU Sv. Kliment Ohridski ligt op minder dan 5 minuten lopen en vlakbij stopt er een sightseeing-bus. Combineer je bezoek met een rustige wandeling door de boomrijke Boris-tuin. Bewonder de opulente decoraties van de Alexander Nevsky-kathedraal of woon een opera of balletvoorstelling bij in het Nationaal Theater Ivan Vasov.


Bulgaars Parlement Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Bulgaars Parlement

Alle 479 accommodaties in de buurt van Bulgaars Parlement bekijken
InterContinental Sofia € 93
InterContinental Sofia

InterContinental Sofia

4 NARODNO SABRANIE SQ, Sofia
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Sofia (centrum), vlak bij Gele Klinkerweg en Bulgaars Parlement. Nationaal Paleis van Cultuur ligt op 1,6 km. Station Serdika ligt op 14 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 22 minuten lopen.

  Sense Hotel Sofia € 92
  Sense Hotel Sofia

  Sense Hotel Sofia

  16 Tsar Osvoboditel Blvd., Sofia
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Sofia (centrum), vlak bij Gele Klinkerweg en Bulgaars Parlement. Nationaal Paleis van Cultuur ligt op 1,7 km. Station Serdika ligt op 12 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 20 minuten lopen.

   Grand Hotel Sofia € 78
   Grand Hotel Sofia

   Grand Hotel Sofia

   1 Gurko Str, Sofia
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Sofia ligt in de historische wijk, binnen 15 minuten lopen van Slaveykov-plein, Bulgaars Parlement en Nationaal Paleis van Cultuur. Ook Vitoshka Boulevard en Nationaal Theater Ivan Vazov liggen binnen 5 minuten lopen. Station Serdika ligt op 8 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 18 minuten lopen.

    Sofia Hotel Balkan, a Luxury Collection Hotel, Sofia € 72
    Sofia Hotel Balkan, a Luxury Collection Hotel, Sofia

    Sofia Hotel Balkan, a Luxury Collection Hotel, Sofia

    5 Sveta Nedelya Square, Sofia
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Sofia (centrum), binnen 2 km afstand van Sint-Nedelyakerk, Nationaal Paleis van Cultuur en Bulgaars Parlement. Ook Vitoshka Boulevard en Gele Klinkerweg liggen binnen 5 minuten lopen. Station Serdika ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 14 minuten lopen.

     Central Hotel Sofia € 64
     Central Hotel Sofia

     Central Hotel Sofia

     52, Hristo Botev Blvd., Sofia
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Sofia (centrum), binnen 10 minuten lopen van Sint-Nedelyakerk, Sint Sofia Monument en Gerechtsgebouw van Sofia. Ook Centrale Markthal van Sofia en St. Georgkerk liggen binnen 10 minuten lopen. Station Serdika ligt op 7 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 14 minuten lopen.

      Hotel Rila Sofia € 40
      Hotel Rila Sofia

      Hotel Rila Sofia

      Tsar Kaloyan str.,6, Sofia, SOF
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Sofia (centrum), binnen 2 km afstand van Gele Klinkerweg, Nationaal Paleis van Cultuur en Bulgaars Parlement. Ook Gerechtsgebouw van Sofia en Vitoshka Boulevard liggen binnen 5 minuten lopen. Station Serdika ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 15 minuten lopen.

       Hilton Sofia € 74
       Hilton Sofia

       Hilton Sofia

       1 Bulgaria Boulevard, Sofia
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Sofia ligt in een winkelbuurt, binnen 2 km afstand van Boulevard Vitosha en Nationaal Paleis van Cultuur. Bulgaars Parlement ligt op 2,3 km. Station Serdika ligt op 25 minuten lopen.

        BEST WESTERN City Hotel, BW Premier Collection € 68
        BEST WESTERN City Hotel, BW Premier Collection

        BEST WESTERN City Hotel, BW Premier Collection

        6 Stara Planina Str., Sofia
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Sofia (centrum), binnen 10 minuten lopen van Alexander Nevski-kathedraal en Bulgaars Parlement. Nationaal Paleis van Cultuur ligt op 2,1 km. Station Serdika ligt op 12 minuten lopen en naar Station Lavov Most is het 14 minuten lopen.