Prins Edwardeiland

Canada
Prince Edward Island inclusief uit eten en eten en ook een klein groepje mensen

Proef oesters uit de Saint Lawrencebaai, kijk uit over de kust vanuit 19e-eeuwse vuurtorens en ga naar de geboorteplek van Canada.

Prince Edward Island is de kleinste en dunstbevolkte provincie van Canada. Toch is het een van de bekendste en herkenbaarste provincies. Het eilandje werd populair dankzij het beroemde kinderboek Anne of Green Gables (Anne van het Groene Huis) uit 1908. Tegenwoordig komen duizenden toeristen kijken naar de Victoriaanse visdorpjes, de 19e-eeuwse vuurtorens en de winderige kustlijn.

Charlottetown, de hoofdstad van Prince Edward Island, wordt beschouwd als de geboortegrond van Canada, aangezien hier in 1864 de plannen voor de Canadese Confederatie uiteengezet werden. Het Government House, waar de luitenant-gouverneur woont, staat vlak bij Victoria Park. Zodra je het oude deel van Charlottetown hebt gezien, kun je een glimp opvangen van het dagelijks leven in de met rode bakstenen gebouwde winkels en restaurants van het district Victoria Row of op de markt die gedurende het hele jaar plaatsvindt op zaterdag en afhankelijk van het seizoen ook op woensdag.

Bezoek Cavendish aan de noordkant van het eiland. Deze populaire plek vormde de achtergrond van het verhaal van Anne of Green Gables. De schrijfster van het boek, L.M. Montgomery, woonde hier vlak bij Green Gables House, dat de inspiratie vormde voor de setting van het verhaal. Als je 30 minuten naar het oosten rijdt, bereik je Prince Edward Island National Park. Dit park ligt uitgestrekt over een smal schiereiland in de Saint Lawrencebaai. Je ziet er schitterende duinen en enkele van de mooiste stranden van het eiland.

Bezichtig ook een paar van de oude vissersdorpjes op het eiland. Eet er vers gevangen oesters of kreeft. Fiets of wandel over de Confederation Trail, dat van Tignish naar Elmira loopt. Deze route komt langs talloze dorpjes en door een prachtig landschap. Onderweg zie je antieke vuurtorens met ronde, rechthoekige of achthoekige vormen. De oudste vuurtoren van het eiland staat op Point Prim aan de zuidkust. Deze vuurtoren werd gebouwd in 1846.

Vanuit de meeste grote steden in Canada kun je naar de luchthaven van Charlottetown vliegen. Je kunt er ook met de auto komen vanaf het Canadese vasteland. Neem dan de Confederation Bridge over het 13 kilometer brede kanaal, dat een groot deel van het jaar bevroren is. Als je eind juni naar het eiland gaat, staan overal wilde bloemen in bloei.

Populaire steden in Prins Edwardeiland

Charlottetown toont een kerk of kathedraal en een stad
Charlottetown
Staat bekend om Historisch, Eilanden en Tours
Zet Charlottetown op je lijstje! Ontdek de livemuziek, de eilanduitzichten, de kathedralen en meer.

Redenen voor een bezoekje

  • Historic Charlottetown Waterfront
  • Victoria Row
  • Confederation Centre of the Arts
Summerside Harbor toont sneeuw en een baai of haven
Summerside
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Dineren en Historisch
Bezoek het trendy Summerside! Geniet hier optimaal van de musea, de lokale keuken en het historische erfgoed.

Redenen voor een bezoekje

  • Summerside Harbor
  • Eptek Art and Culture Centre
Green Gables inclusief sneeuw en een huis
Cavendish
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Uitzicht op het strand en Wandelen
Ontsnap naar Cavendish! Geniet van de stranden, de parken en het attractiepark.

Redenen voor een bezoekje

  • Green Gables Heritage Place
North Rustico inclusief bewegwijzering en sneeuw
North Rustico
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Uitzicht op het strand en Vis en zeevruchten
Bezoek het gezellige North Rustico! Geniet hier optimaal van de stranden, de parken en de eilanden.
Park Corner
Park Corner
Plan een bezoek aan bezienswaardigheden, zoals Anne of Green Gables Museum en French River Golf Course, terwijl je Park Corner ontdekt.
Wood Islands
Wood Islands
Staat bekend om Jachthavens, Avontuurlijk en Natuur
Wood Islands ligt op je te wachten. Geniet hier van de jachthaven, de avontuurlijke excursies, de stranden en meer!