Puerto del Rosario

Reisgids
Playa de Sotavento de Jandia inclusief woestijnen
Leer over de gebruiken en tradities van de bewoners op Fuerteventura in de musea van deze plaats, en geniet vervolgens van de zon aan het spectaculaire strand.

Puerto del Rosario is de hoofdstad van Fuerteventura en de thuis van allerlei musea, winkelcentra en vele restaurants en hotels.

Maak een wandeling over de boulevard en bekijk de boten in de haven. Strijk vervolgens neer op een terrasje van een café en restaurant in dit bebouwde gebied. Meer landinwaarts kun je door de voetgangersstraat Primero de Mayo lopen om de koloniale architectuur te bewonderen en boetiekjes, cafés of de stadskerk te zien.

Breng een middag door in het Centro Comercial Las Rotondas. Dit centrum bestaat uit 4 verdiepingen met zo'n honderd winkels en restaurants, waaronder supermarkten en juwelierszaken.

Nadat je de hoofdstad hebt verkend, kun je samen met het hele gezin Playa Chica bezoeken. Huur uitrusting in het duikerscentrum nabij het strand en ga snorkelen in het kristalheldere oceaanwater. Kinderen kijken hun ogen uit in het ondiepe, veilige water vol vissen!

Bezoek de stad halverwege februari om het jaarlijkse carnaval mee te maken, met fantastische parades en straatoptredens.

Verbeter je Spaans thuis om eenmaal op vakantie met de lokale stadsbewoners te praten. Ook zul je merken dat veel mensen hier Engels kunnen spreken. De stad is sinds 1860 de hoofdstad van het eiland en is uitgegroeid rond de handel van de haven uit die tijd.

Puerto del Rosario ligt aan de oostkust van het eiland, op slechts 6,4 kilometer ten noorden van de Luchthaven van Fuerteventura. Vanuit de stadshaven gaan er regelmatig veerboten naar nabije eilanden, zoals Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas. Neem korte busritjes naar andere strandhavens, zoals Corralejo en Caleta de Fuste.

Bezoek Puerto del Rosario als je meer te weten wilt komen over de koloniale geschiedenis en het dagelijks leven op Fuerteventura.

Waar overnachten in Puerto del Rosario

Default Image

Los Estancos

Los Estancos staat bekend om zijn stranden, restaurants en spa's en is een erg populaire bestemming voor reizigers die Puerto del Rosario bezoeken. Trek naar Las Rotondas Centro Comercial of Playa Blanca als je ook bezienswaardigheden in de buurt wilt ontdekken.

Los Estancos
El Mirador de Fuerteventura
El Mirador de Fuerteventura
4 out of 5
Carretera Playa Blanca, 45, Puerto del Rosario, Canary Islands
Volledig restitueerbaarReserveer nu, betaal tijdens je verblijf
De prijs is € 83 per nacht van 22 jun. tot 23 jun.
€ 83
per nacht