Antigua

Reisgids
Antigua toont een tuin
Antigua is een schilderachtig plaatsje op Fuerteventura. Kom hier naartoe om een eeuwenoud kerkje te bezichtigen, een wandeltocht door de bergen te maken en oog in oog te komen staan met enorme standbeelden van koningen.

Antigua werd in de achttiende eeuw gesticht op het Spaanse eiland Fuerteventura. Het ligt in het midden van het eiland en wordt omringd door landelijk gebied en geflankeerd door prachtige bergen. Het schitterende landschap is echter slechts een van de charmes die deze plaats te bieden heeft. Je kunt er ook volop historische gebouwen bewonderen en culturele bezienswaardigheden bezoeken en bovendien is het ook een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar de kust. Bezichtig een windmolen die meer dan 200jaar oud is, maak wandelingen door schitterende valleien en laat jezelf fotograferen naast standbeelden van koningen van Fuerteventura uit een ver verleden.

Slenter door de rustige straatjes naar de Iglesia de Cruz de Caldos, een kerk uit 1785. Voor de kerk ligt een klein plein met bloemen en palmbomen. Dit is een geweldige plek om even te ontspannen.

Neem een kijkje bij het Museo del Queso Majorero om meer te weten te komen over het maken van Majorerokaas en een virtuele melkmachine te bedienen. Op deze plek staat ook een volledig gerestaureerde windmolen uit de negentiende eeuw, die ooit de graankorrels voor deze plaats maalde. Ga naar binnen om het originele aandrijfmechanisme te bekijken. In de gebouwen die met de molen zijn verbonden, kun je tijdelijke kunsttentoonstellingen bekijken, evenals de permanente collectie van archeologische objecten afkomstig uit het Butihondo-ravijn. Vervolgens kun je in de tuin van het complex rondstruinen tussen de inheemse planten en in het winkeltje lokale ambachtelijke producten kopen.

Als je nog meer wilt genieten van de mooie natuur, ga je naar Cuchillos de Vigán, een natuurmonument dat wordt gevormd door een reeks dolkvormige bergen. De bergen worden afgewisseld door valleien waar inheemse planten groeien en zeldzame fossielen van zeedieren en dinosaurussoorten te vinden zijn.

Ga naar het Uitkijkpunt Guise en Ayose voor een indrukwekkend uitzicht over de noordelijke helft van het eiland. Bewonder de twee grote bronzen standbeelden van meer dan 4,5meter hoog. De beelden moeten Guise en Ayose voorstellen, twee koningen uit een ver verleden van het eiland.

Antigua ligt in het binnenland, maar de zee is niet ver weg. Het is slechts twintigminuten rijden naar Caleta de Fuste, een badplaats aan de oostkust van Fuerteventura.

Je bereikt Antigua door een vlucht te boeken naar de Luchthaven Fuerteventura, op zo'n 22kilometer van Antigua. De rest van de route kun je afleggen per taxi of huurauto, zodat je optimaal kunt genieten van de geschiedenis en de unieke landschappen van deze omgeving.

Waar overnachten in Antigua

Caleta de Fuste inclusief algemene kustgezichten, een zandstrand en een luxueus hotel of resort

Caleta de Fuste

4/5(19 beoordelingen over de buurt)

Caleta de Fuste is een bestemming die reizigers trekt door zijn stranden, ruime keuze aan eetgelegenheden en uitzichten op zee. Breng ook een bezoek aan bezienswaardigheden zoals Caleta del Fuste of Haven van Caleta de Fuste tijdens je verkenning van de buurt.

Caleta de Fuste
Eurostars Las Salinas
Eurostars Las Salinas
4 out of 5
Paseo Maritimo S/N, Caleta de Fuste, Antigua, Fuerteventura
De prijs is € 160 per nacht van 23 jun. tot 24 jun.
€ 160