Pula

Reisgids
Pula bevat historisch erfgoed en vervallen gebouwen
Ontdek vele historische locaties in deze levendige havenstad, die vooral bekend staat om het beroemde Romeinse amfitheater.

Pula is de grootste stad van Istrië en heeft een intrigerende combinatie van verleden en heden te bieden. Er zijn talrijke Romeinse overblijfselen en er heerst een bescheiden sfeer. Overdag kun je relaxen op het strand of historische monumenten bekijken en 's avonds kun je een bezoekje brengen aan de gezinsvriendelijke restaurants en strandtenten.

De geschiedenis van Pula voert terug tot de Illyriërs, die hier oorspronkelijk een kleine nederzetting stichtten. Toen de Romeinen bijna 200 jaar v.Chr. arriveerden, groeide de stad in hoog tempo en werden verschillende belangrijke bouwwerken gebouwd. Het bewijs van het Romeinse verleden van Pula is te vinden in de oude monumenten en ruïnes.

Dé attractie van de stad is de Arena van Pula, een van de grootste Romeinse amfitheaters ter wereld. Bewonder de indrukwekkende, bijzonder goed bewaard gebleven gevel. Ga na of hier concerten of evenementen worden georganiseerd tijdens je verblijf.

Het Romeinse erfgoed van Pula kun je verder ontdekken op andere historische locaties. Bekijk de Tempel van Augustus, de Triomfboog van de Sergii en het Archeologisch Museum. Bezoek ook het centrale plein van de stad op de plaats van het oude Romeinse Forum. Andere monumenten die het waard zijn om te ontdekken zijn de Kathedraal van Pula en de Zerostrasse, een ondergronds tunnelstelsel gebouwd voor opslag en bescherming tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Het mediterrane klimaat van Pula is ideaal voor strandactiviteiten. Ga naar de rotsachtige baaien van het schiereiland Punta Verudela, net ten zuiden van de stad. Je kunt ook verder naar het zuiden reizen naar Rt Kamenjak. Dit is een ruige, afgelegen regio met prachtige lege stranden. Hier kun je zwemmen, zonnebaden of scubaduiken. Andere populaire excursies vanuit Pula zijn een boottocht naar de adembenemende Brioni-eilanden of een dagtocht naar de dorpen in de omliggende wijnstreek.

Kom 's zomers naar Pula tijdens het Filmfestival van Pula. Je krijgt dan de unieke mogelijkheid een film te bekijken in het Romeinse amfitheater. Het Outlook Music-festival, dat aan het eind van de zomer plaatsvindt, staat in het teken van basmuziek en is uitermate populair.

Pula heeft een eigen internationale luchthaven. Je kunt vanuit andere Kroatische bestemmingen zoals Zagreb of Rijeka verder reizen met de trein of bus. Andere resorts en plaatsen in Istrië zijn vanuit Pula te bereiken per openbaar vervoer.

Waar overnachten in Pula

Default Image

Gregovica

In Gregovica zelf zijn er misschien niet veel topbezienswaardigheden, maar verken de nabije omgeving en ontdek plaatsen zoals Pula Arena en Fort Pula.

Gregovica
Park Plaza Arena Pula
Park Plaza Arena Pula
3.5 out of 5
Verudella 31, Pula
De prijs is € 164 per nacht van 2 jul. tot 3 jul.
€ 164
per nacht
2 jul. - 3 jul.