Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

St. Petersburg Museum of History

Innovatieve presentaties en talloze kunstvoorwerpen houden de plaatselijke geschiedenis levend en laten zien welke invloed deze stad heeft gehad op de commerciële luchtvaart.

St. Petersburg is aan het einde van de 19e eeuw gesticht. In nog geen twee eeuwen is er veel gebeurd op het schiereiland Pinellas en dit is te zien in de collectie van het St. Petersburg Museum of History. Het museum zelf is niet groot, maar er worden meer dan 30.000 kunstvoorwerpen tentoongesteld. Kom hier aan het begin van je vakantie in St. Petersburg naartoe om meer te weten te komen over de achtergrond van het gebied voordat je de andere bezienswaardigheden gaat bekijken.

In een permanente expositie worden de roots van St. Petersburg verkend. Historische foto's en artefacten laten zien hoe in dit gebied eerst Indianen leefden. De stad werd gesticht door John C. Williams uit Detroit en de Rus Peter Demens. Deze twee mannen waren de grondleggers van de stad en de spoorverbinding van het hedendaagse St. Pete. Ga op zoek naar de kano die door Tocobaga-indianen werd gemaakt en de replica van de luxe treinwagon van de Orange Belt Railway.

Het museum biedt de bezoekers ook informatie over de belangrijkste wapenfeiten van St. Petersburg in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Zo was de stad bijvoorbeeld de thuishaven van een van 's werelds eerste vliegmaatschappijen, Benoist Airlines. Dit was het eerste luchtvaartbedrijf dat gebruik ging maken van vliegtuigen met vleugels in plaats van zeppelins. Het pronkstuk van het museum is een levensgrote, werkende replica van de Benoist Airboat.

De exposities in het St. Petersburg Museum of History worden regelmatig gewisseld. In veel gevallen hebben ze betrekking op St. Petersburg zelf, maar vaak gaan ze ook over Florida en de rest van de wereld. Ga naar de website van het museum om te zien wat er tijdens jouw bezoek te doen is.

Behalve tentoonstellingen zijn er ook nog andere interessante evenementen voor de bezoekers. Zo wordt er regelmatig een “Happy Hour with the Historian” gehouden, waarbij mensen onder het genot van een hapje en een drankje met een plaatselijke historicus kunnen praten. Dit is een uitstekende gelegenheid om meer informatie te krijgen en tegelijkertijd kennis te maken met de plaatselijke bevolking. Hiervoor wordt een kleine donatie gevraagd en er is een bar waar je een drankje kunt kopen. Ga naar de website van het museum voor informatie over de onderwerpen en de bijbehorende datums.

Voor het St. Petersburg Museum of History moet je entree betalen. Het museum is op maandag en zondagmorgen gesloten. Het kijkt uit over de jachthaven. In het verleden was het gebouw een aquarium. Het ligt net ten oosten van Bay Shore Drive in Tampa Bay. Achter het museum is een gratis parkeerplaats. Er is een speciale trolleybus, de Downtown Looper, die stopt bij het museum en de andere belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van St. Petersburg.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in St. Petersburg Museum of History

Alle 3.019 accommodaties in de buurt van St. Petersburg Museum of History bekijken
Ponce De Leon Hotel € 86
Ponce De Leon Hotel

Ponce De Leon Hotel

95 Central Ave, St. Petersburg, FL
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in het centrum van St. Petersburg, binnen 15 minuten lopen van Museum voor Schone Kunsten, Salvador Dalí-museum en Palladium Theater. Ook Universiteit van Zuid-Florida-St. Petersburg en Vinoy Park liggen binnen 2 km afstand.

  Hollander Boutique Hotel € 116
  Hollander Boutique Hotel

  Hollander Boutique Hotel

  421 4th Ave N, St. Petersburg, FL
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in het centrum van St. Petersburg, binnen 15 minuten lopen van The Coliseum en Museum voor Schone Kunsten. Ook Sunken Gardens en Great Explorations Children's Museum liggen binnen 2 km afstand.

   Hyatt Place St. Petersburg / Downtown € 247
   Hyatt Place St. Petersburg / Downtown

   Hyatt Place St. Petersburg / Downtown

   25 2nd Street North, St. Petersburg, FL
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel in St. Petersburg ligt binnen 10 minuten lopen van Jannus Live en Museum voor Schone Kunsten. Ook Salvador Dalí-museum en Tropicana Field liggen binnen 2 km afstand.

    Cordova Inn € 101
    Cordova Inn

    Cordova Inn

    253 2nd Ave N, St. Petersburg, FL
      
     2.5 van 5.0 Sterren

     Dit historische hotel ligt in het centrum van St. Petersburg, binnen 10 minuten lopen van Sundial St. Pete en Museum voor Schone Kunsten. Ook Salvador Dalí-museum en Tropicana Field liggen binnen 2 km afstand.

     Avalon Hotel Downtown St. Petersburg € 107
     Avalon Hotel Downtown St. Petersburg

     Avalon Hotel Downtown St. Petersburg

     443 4th Avenue North, St. Petersburg, FL
       
      2.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in het centrum van St. Petersburg, binnen 15 minuten lopen van The Coliseum en Museum voor Schone Kunsten. Ook Sunken Gardens en Great Explorations Children's Museum liggen binnen 2 km afstand.

      Hilton St. Petersburg Bayfront € 235
      Hilton St. Petersburg Bayfront

      Hilton St. Petersburg Bayfront

      333 1st St S, St. Petersburg, FL
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in het centrum van St. Petersburg, binnen 5 minuten lopen van Al Lang Stadium en Mahaffey Theater. Ook Universiteit van Zuid-Florida-St. Petersburg en Park Demens Landing liggen binnen 10 minuten lopen.

       The Birchwood € 253
       The Birchwood

       The Birchwood

       340 Beach Dr Ne, St. Petersburg, FL
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel in St. Petersburg ligt vlak bij Chihuly Collection en Museum voor Schone Kunsten. Ook St. Petersburg Museum of History en Sundial St. Pete liggen binnen 10 minuten lopen.

        The Vinoy Renaissance St. Petersburg Resort & Golf Club € 284
        The Vinoy Renaissance St. Petersburg Resort & Golf Club

        The Vinoy Renaissance St. Petersburg Resort & Golf Club

        501 5th Ave Ne, St. Petersburg, FL
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit wellness resort ligt in Historic Old Northeast, binnen 10 minuten lopen van Chihuly Collection en Museum voor Schone Kunsten. Ook Salvador Dalí-museum en Vinoy Park liggen binnen 2 km afstand.