Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Berlijn

Zie alle 66 activiteiten in Berlijn

Activiteiten in Berlijn in alle soorten en smaken

Na de val van de Berlijnse muur veranderde Berlijn van een verdeelde stad tot een belangrijke Europese culturele hotspot. In Berlijn wonen meer dan 3 miljoen mensen die zich allemaal om verschillende redenen in de stad vestigden. Door een mengeling van verschillende culturen, interesses en stijlen, zijn er in Berlijn altijd dingen om te doen! Boek een vlucht naar Berlijn en je bent er in ongeveer een uur. Vergeet ook niet om een hotel in Berlijn te boeken, zo ben je verzekerd van een goed verblijf. Een ding is zeker: Berlijn is een stad waar je je nooit verveelt.

Het multiculturele Neukölln

Berlijn is opgedeeld in twaalf verschillende wijken. Een van de meest interessante wijken is Neukölln. Deze wijk wordt gekarakteriseerd door zijn hoge aantal immigranten. Hierdoor zie je in dit deel van de stad een mengelmoes aan culturen. De laatste jaren zijn er, mede door de lage huurprijzen, veel studenten en kunstenaars naar de wijk gekomen. Samen met inwoners met verschillende culturele achtergronden drukken zij een stempel op deze wijk. Je vindt hier oneindig veel cafés en bars. Rond de Weserstraße zijn veel barretjes waar ’s avonds altijd iets te beleven valt. Een leuke activiteit in Berlijn is de Turkse markt aan de Maybachufer. Elke dinsdag en vrijdag vind je hier een gevarieerd aanbod aan hapjes, drankjes, groente en fruit. Je kunt hier van alle verschillende culturen wat proeven. Neem genoeg contant geld mee, want het is zeker dat je na het zien van al het lekkers honger krijgt.

Een explosie van smaak

Over eten gesproken: Berlijn is een walhalla voor iedereen die van lekker eten houdt. Of je nu houdt van Indisch, Arabisch, Amerikaans of een traditioneel Duits gerecht, je vindt het hier allemaal. Bovendien is dit allemaal zeer betaalbaar. Falafel vind je op elke hoek van de straat. Voor een paar euro heb je een stevige lunch. Daarnaast kent Berlijn veel luxe restaurants, waar je ver van tevoren voor moet reserveren. Wanneer je de culinaire kant van de stad wilt ontdekken, is een speciale excursie door Berlijn uitermate geschikt! Een culinaire rondleiding en stadsrondleiding met een kleine groep brengt je naar diverse belangrijke bezienswaardigheden in Berlijn. Daarnaast kun je onderweg verschillende Duitse hapjes en lokale bieren uitproberen.

De historie van Berlijn

Je kunt in Berlijn niet om de ingrijpende geschiedenis van de stad heen. Door de gehele stad vind je monumenten en musea die je herinneren aan de Tweede Wereldoorlog en de tijd erna. In het centrum staat het grote Holocaustmonument. Het is indrukwekkend om tussen de massieve stenen blokken te lopen die symbool staan voor alle slachtoffers van de Holocaust. Ook over de DDR kun je in Berlijn veel te weten komen. Zo kun je tickets voor toegang zonder wachtrij bij het DDR Museum kopen. Hier kun je leren hoe het dagelijks leven in de DDR er uitzag. Je kunt een kijkje nemen in een Oost-Duits appartement en kunt oude televisieprogramma’s uit die tijd terugkijken.