Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Berlijn

Zie alle 17 activiteiten in Berlijn

Activiteiten in Berlijn in alle soorten en smaken

Na de val van de Berlijnse muur veranderde Berlijn van een verdeelde stad tot een belangrijke Europese culturele hotspot. In Berlijn wonen meer dan 3 miljoen mensen die zich allemaal om verschillende redenen in de stad vestigden. Door een mengeling van verschillende culturen interesses en stijlen zijn er in Berlijn altijd dingen om te doen! Boek een vlucht naar Berlijn en je bent er in ongeveer een uur. Vergeet ook niet om een hotel in Berlijn te boeken zo ben je verzekerd van een goed verblijf. Een ding is zeker: Berlijn is een stad waar je je nooit verveelt.

Het multiculturele Neukölln

Berlijn is opgedeeld in twaalf verschillende wijken. Een van de meest interessante wijken is Neukölln. Deze wijk wordt gekarakteriseerd door zijn hoge aantal immigranten. Hierdoor zie je in dit deel van de stad een mengelmoes aan culturen. De laatste jaren zijn er

mede door de lage huurprijzen veel studenten en kunstenaars naar de wijk gekomen. Samen met inwoners met verschillende culturele achtergronden drukken zij een stempel op deze wijk. Je vindt hier oneindig veel cafés en bars. Rond de Weserstraße zijn veel barretjes waar ’s avonds altijd iets te beleven valt. Een leuke activiteit in Berlijn is de Turkse markt aan de Maybachufer. Elke dinsdag en vrijdag vind je hier een gevarieerd aanbod aan hapjes drankjes groente en fruit. Je kunt hier van alle verschillende culturen wat proeven. Neem genoeg contant geld mee want het is zeker dat je na het zien van al het lekkers honger krijgt.

Een explosie van smaak

Over eten gesproken: Berlijn is een walhalla voor iedereen die van lekker eten houdt. Of je nu houdt van Indisch Arabisch Amerikaans of een traditioneel Duits gerecht je vindt het hier allemaal. Bovendien is dit allemaal zeer betaalbaar. Falafel vind je op elke hoek van de straat. Voor een paar euro heb je een stevige lunch. Daarnaast kent Berlijn veel luxe restaurants waar je ver van tevoren voor moet reserveren. Wanneer je de culinaire kant van de stad wilt ontdekken is een speciale excursie door Berlijn uitermate geschikt! Een culinaire rondleiding en stadsrondleiding met een kleine groep brengt je naar diverse belangrijke bezienswaardigheden in Berlijn. Daarnaast kun je onderweg verschillende Duitse hapjes en lokale bieren uitproberen.

De historie van Berlijn

Je kunt in Berlijn niet om de ingrijpende geschiedenis van de stad heen. Door de gehele stad vind je monumenten en musea die je herinneren aan de Tweede Wereldoorlog en de tijd erna. In het centrum staat het grote Holocaustmonument. Het is indrukwekkend om tussen de massieve stenen blokken te lopen die symbool staan voor alle slachtoffers van de Holocaust. Ook over de DDR kun je in Berlijn veel te weten komen. Zo kun je tickets voor toegang zonder wachtrij bij het DDR Museum kopen. Hier kun je leren hoe het dagelijks leven in de DDR er uitzag. Je kunt een kijkje nemen in een Oost-Duits appartement en kunt oude televisieprogramma’s uit die tijd terugkijken.

Kaart

Waar overnachten in Berlijn

Stadscentrum

Het centrale deel van Berlijn bestaat uit schilderachtige woonwijken, grote Sovjet-pleinen en enkele van de meest geliefde musea van Europa.

MuseumArchitectuurBusiness

Wedding

Tijdens je vakantie in het noordelijke stadsdeel Wedding in Berlijn, worden bezoekers verrast door de grote veelzijdigheid aan attracties, groene plekken en rustige hoekjes.

BusinessGezinsvriendelijkWinkelen

Kreuzberg

Een van de coolste buurten van Berlijn heeft een lange geschiedenis van jeugdige verwennerij, een smeltkroes van culturen en enkele van de beste entertainmentwijken van de stad.

WinkelenBusinessMuseum

Charlottenburg-Wilmersdorf

Het betoverende hart van het voormalige West-Berlijn is nog altijd een van de populairste buurten van Berlijn en de hoofdwinkelbuurt van de stad.

WinkelenBusinessVis en zeevruchten

Friedrichshain

Deze voormalige industriële wijk ligt aan de oostoever van de Spree en is waar je tegenwoordig enkele van de meest progressieve clubs van Berlijn aantreft.

BusinessKunstArchitectuur

Schöneberg

David Bowie en Iggy Pop woonden vroeger in deze fascinerende Berlijnse wijk, die nu het uiteenlopende centrum van de homogemeenschap in de stad vormt.

Lhbt-vriendelijkWinkelenBusiness

Berlijn, een stad met chocola in de hoofdrol

Welkom in de chocoladehemel! Rausch heeft een duidelijke passie voor chocolade, met een restaurant, een café en een winkel die allemaal...

Het team van Expedia
Berlijn, een stad met chocola in de hoofdrol. Opent een nieuw venster.

Berlijn in één minuut: snel, kleurrijk en hip

Deze video is geproduceerd door Framfilm♦ Alexanderplatz en de Fernsehturm ♦ (0:04) (0:16)Het plein, dat de inwoners van Berlijn simpelweg...

Het team van Expedia
Berlijn in één minuut: snel, kleurrijk en hip. Opent een nieuw venster.

5x eten en drinken in Berlijn

Als liefhebber van lekker eten en drinken, ben je in Berlijn op de juiste plek. Er zijn ontzettend veel lekkere en bijzondere restaurants en markten waar je...

Het team van Expedia
5x eten en drinken in Berlijn. Opent een nieuw venster.

5x Berlijnse kerstmarkten die net even anders zijn

Berlijn barst van de klassieke kerstmarkten verspreid door de hele stad. Knusse houten stalletjes verkopen onder meer kerstdecoratie, mutsen en speelgoed....

Het team van Expedia
5x Berlijnse kerstmarkten die net even anders zijn. Opent een nieuw venster.