Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Gardameer

Zie alle 1 activiteiten in Gardameer

Activiteiten langs de groene oevers van het Gardameer

De schilderachtige oevers van het Noord-Italiaanse Gardameer trekken ieder jaar miljoenen vakantiegangers. Het bergachtige landschap rond het grootste meer van Italië is uitermate geschikt voor een stevige wandeltocht. Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de vele culturele bezienswaardigheden rond het Gardameer. Je kunt bijvoorbeeld de ruïnes van een Romeinse villa bekijken bij de Grotte di Catullo maar ook een bezichtiging van het kasteel Scaligero di Malcesine is een leuke activiteit aan het Gardameer.

Bezichtig de oude monumenten langs het Gardameer

Langs het Gardameer liggen tal van interessante monumenten te wachten op een bezoek. Zo vind je op een schiereiland bij het dorp Colombare de Grotte di Catullo. De hoofdattractie van dit archeologisch park wordt gevormd door de resten van een grote Romeinse villa. Op het terrein bevinden zich tevens een archeologisch museum en een pittoreske olijfboomgaard. Zo'n 60 kilometer noordelijker staat het middeleeuwse kasteel Castello Scaligero di Malcesine. Dit 13e-eeuwse fort is vernoemd naar de Della Scala-familie uit Verona die in de middeleeuwen de baas waren in de regio. In de kamers van het kasteel is tegenwoordig een geschiedkundig museum gevestigd. Tijdens een excursie aan het Gardameer naar dit kasteel kun je de toren van het fort beklimmen voor een weids uitzicht over het Gardameer.

Culinair genieten aan het Gardameer

De streek rond het Gardameer is ook in culinair opzicht een leuke bestemming. Wanneer je een vlucht naar het Gardameer boekt moet je dan ook zeker gaan proeven van de lokale specialiteiten. Bestel tijdens je vakantie bijvoorbeeld eens een portie salada. Dit is rundvlees dat lange tijd in een stalen kist wordt bewaard met onder meer zout laurier en rozemarijn. Gedurende deze tijd trekt de smaak van deze producten diep in het vlees. Ook het proeven van de lokale wijnen is een van de leukste dingen om te doen rond het Gardameer. Het gebied langs de zuidwestelijke oever valt onder de wijnregio Franciacorta

die vooral bekend staat om zijn goede bubbelwijnen. Tijdens een wijnproeverij & shoppingtour in Franciacorta word je meegenomen naar enkele wijngaarden voor een proeverij.

Ideeën voor dagtripjes in de omgeving

Je kunt tijdens je vakantie aan het Gardameer ook leuke uitstapjes maken naar attracties in de omgeving. Heb je een hotel aan het Gardameer geboekt langs de oostkust? Dan is een wandeltocht door het Parco Naturale Regionale della Lessinia een interessante optie. Dit bijzondere gebied beslaat dichte wouden met kabbelende beekjes maar ook ruige rotspieken en uitgestrekt grasland. Ook de stad Verona ligt niet ver van het Gardameer. Verona is met name bekend vanwege Romeo en Julia het beroemde verhaal van Shakespeare dat zich in deze stad afspeelde. Bij het Casa di Giulietta zie je het originele balkon waar zich de liefdesscène uit Romeo en Julia zou hebben afgespeeld. Je kunt meegaan op een georganiseerde excursie naar Verona en het Gardameer en een bezoek aan Verona combineren met een tochtje langs het meer.

Kaart