Topactiviteiten in Hurghada

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Hurghada

De leukste activiteiten in de Egyptische badplaats Hurghada

De Egyptische badplaats Hurghada ligt aan de Rode Zee en is maar liefst 38 kilometer lang. In Hurghada vind je prachtige uitgestrekte zandstranden en het is dan ook een populaire bestemming onder watersporters. Zo kun je hier fantastisch duiken. Wanneer je onderwater zwemt, zie je kleurrijke koraalriffen zo ver het oog reikt. Je kunt daarnaast een excursie vanuit Hurghada maken naar de paradijselijke Giftun eilanden, die vlak voor de kust liggen.

Dingen om te doen in Hurghada

Je kunt talloze leuke activiteiten ondernemen in Hurghada. Bezoek bijvoorbeeld de Fantasia Show in Alf Leila Wa Leila met privévervoer. Tijdens deze avondvoorstelling bewonder je acrobaten te paard en geniet je van een voorstelling met traditionele buikdanseressen en tanoura-dansen. De show vindt plaats in een adembenemend historisch Arabisch paleis, het Alf Leila Wa Leila. Voorafgaand aan de voorstelling krijg je een rondleiding door het gebouw waarbij je meer te horen krijgt over de geschiedenis ervan. Een andere fantastische activiteit in Hurghada is een kamelentocht door de woestijn. Het is ook mogelijk om de zandduinen met een speciale terreinwagen te verkennen.

Bezienswaardigheden in Hurghada

Hurghada heeft enkele interessante bezienswaardigheden, zoals de authentieke markt El Dahar. Deze markt vindt elke dag plaats in de oude binnenstad van Hurghada. Terwijl je langs de kraampjes loopt, prijzen de handelaren hun goederen aan. Het is normaal om te onderhandelen over de prijs, bijvoorbeeld wanneer je interesse hebt in het prachtig gepolijste koperwerk dat in Hurghada te vinden is. Ga ook zeker een dagje met het hele gezin naar het Red Sea Aquarium. Hier kun je kennismaken met de flora en fauna van de Rode Zee. Zo leer je vissoorten te identificeren en kom je erachter waar je moet gaan snorkelen of duiken om de vissen in het wild te zien. Wil je wereldberoemde culturele bezienswaardigheden van Egypte bewonderen, zoals de piramides en de sphinx? Dan is het mogelijk om vanuit Hurghada een meerdaagse excursie te boeken naar bijvoorbeeld Luxor, waar veel archeologische vindplaatsen in de omgeving liggen.

Stranden in Hurghada

De hotels in Hurghada liggen verspreid langs de kust. Doorgaans kun je te voet naar een van de prachtige zandstranden. Veel stranden zijn aangesloten bij hotels, maar je kunt ook kiezen uit enkele mooie openbare stranden. Deze vragen meestal een kleine vergoeding voor de toegang. Geniet bijvoorbeeld een dagje van de zon op het grote zandstrand Old Vic Village, dat aan een baai ligt en wordt afgeschermd van de wind en golven. Het kleine zandstrand Papas Beach Club is populair onder jongeren. De vluchten naar Hurghada gaan regelmatig en kun je gemakkelijk en snel boeken via internet.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Populaire activiteiten

Cruises & rondvaarten