Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Hurghada

Zie alle 1 activiteiten in Hurghada

De leukste activiteiten in de Egyptische badplaats Hurghada

De Egyptische badplaats Hurghada ligt aan de Rode Zee en is maar liefst 38 kilometer lang. In Hurghada vind je prachtige uitgestrekte zandstranden en het is dan ook een populaire bestemming onder watersporters. Zo kun je hier fantastisch duiken. Wanneer je onderwater zwemt zie je kleurrijke koraalriffen zo ver het oog reikt. Je kunt daarnaast een excursie vanuit Hurghada maken naar de paradijselijke Giftun eilanden die vlak voor de kust liggen.

Dingen om te doen in Hurghada

Je kunt talloze leuke activiteiten ondernemen in Hurghada. Bezoek bijvoorbeeld de Fantasia Show in Alf Leila Wa Leila met privévervoer. Tijdens deze avondvoorstelling bewonder je acrobaten te paard en geniet je van een voorstelling met traditionele buikdanseressen en tanoura-dansen. De show vindt plaats in een adembenemend historisch Arabisch paleis het Alf Leila Wa Leila. Voorafgaand aan de voorstelling krijg je een rondleiding door het gebouw waarbij je meer te horen krijgt over de geschiedenis ervan. Een andere fantastische activiteit in Hurghada is een kamelentocht door de woestijn. Het is ook mogelijk om de zandduinen met een speciale terreinwagen te verkennen.

Bezienswaardigheden in Hurghada

Hurghada heeft enkele interessante bezienswaardigheden

zoals de authentieke markt El Dahar. Deze markt vindt elke dag plaats in de oude binnenstad van Hurghada. Terwijl je langs de kraampjes loopt prijzen de handelaren hun goederen aan. Het is normaal om te onderhandelen over de prijs bijvoorbeeld wanneer je interesse hebt in het prachtig gepolijste koperwerk dat in Hurghada te vinden is. Ga ook zeker een dagje met het hele gezin naar het Red Sea Aquarium. Hier kun je kennismaken met de flora en fauna van de Rode Zee. Zo leer je vissoorten te identificeren en kom je erachter waar je moet gaan snorkelen of duiken om de vissen in het wild te zien. Wil je wereldberoemde culturele bezienswaardigheden van Egypte bewonderen zoals de piramides en de sphinx? Dan is het mogelijk om vanuit Hurghada een meerdaagse excursie te boeken naar bijvoorbeeld Luxor waar veel archeologische vindplaatsen in de omgeving liggen.

Stranden in Hurghada

De hotels in Hurghada liggen verspreid langs de kust. Doorgaans kun je te voet naar een van de prachtige zandstranden. Veel stranden zijn aangesloten bij hotels maar je kunt ook kiezen uit enkele mooie openbare stranden. Deze vragen meestal een kleine vergoeding voor de toegang. Geniet bijvoorbeeld een dagje van de zon op het grote zandstrand Old Vic Village dat aan een baai ligt en wordt afgeschermd van de wind en golven. Het kleine zandstrand Papas Beach Club is populair onder jongeren. De vluchten naar Hurghada gaan regelmatig en kun je gemakkelijk en snel boeken via internet.

Kaart

Waar overnachten in Hurghada

El Gouna

El Gouna staat bekend voor zijn ongerepte stranden. Ga tijdens je verblijf ook even langs bij Strand van El Gouna en Stadion van El Gouna.

JachthavenDuikenSnorkelen

Makadi Bay

De stranden, de snorkelmogelijkheden, de waterparken zijn slechts enkele reden om een reisje naar Makadi Bay te plannen.

SnorkelenEntertainmentLivemuziek

Soma Bay

De snorkelmogelijkheden en de stranden zijn bekende kenmerken van Soma Bay. Verken de omgeving en maak ook wat tijd vrij voor een bezoek aan Duikerslocatie Ras Abu Soma.

SnorkelenLivemuziekKoraalrif

Safaga

Bezoekers van Safaga genieten van zijn stranden. Als je verder op ontdekking wilt gaan, kun je Haven van Safaga bezoeken.

DuikenZandstrandJachthaven

Dahar

Dahar staat bekend voor zijn ongerepte stranden. Ga tijdens je verblijf ook even langs bij Winkelcentrum Hurgada City Center en Moskee van Hurghada.

KoraalrifZonnigScubaduiken

Village Road

Village Road is een bestemming die reizigers trekt door zijn stranden, ruime keuze aan eetgelegenheden en uitzichten op zee. Breng ook een bezoek aan bezienswaardigheden zoals Hurghada Grand Aquarium of Senzo Mall tijdens je verkenning van de buurt.

DuikenEntertainmentSnorkelen

6x plezier voor het hele gezin in Hurghada

De zon schijnt in Hurghada het hele jaar door, dus pak je strandtas in en zoek de zee op. De stranden van Hurghada lopen geleidelijk af in...

Het team van Expedia
6x plezier voor het hele gezin in Hurghada. Opent een nieuw venster.

Zon, zee en actie in Hurghada

De belangrijkste attractie van Hurghada is natuurlijk de Rode Zee, met haar kraakheldere water en prachtige koraalriffen. Voor de kust...

Het team van Expedia
Zon, zee en actie in Hurghada. Opent een nieuw venster.