EgypteAfrika en de Indische Oceaan

Image for Caïro inclusief historische architectuur

Dit land heeft de grootste stad van het Midden-Oosten, de delta van de lange Nijl en enkele van de meest geprezen voorwerpen ter wereld.

Als je aan Egypte denkt, komen vaak beelden in je op van eeuwenoude historische bezienswaardigheden en een dorre woestijn. Velen zijn dan ook verbaasd als ze erachter komen dat enkele van de beste attracties hier juist het tegenovergestelde zijn: moderne steden gelegen in een vruchtbare riviervallei. Bezoek hier de wereldberoemde piramides, sfinx en de Sahara en geniet van wereldsteden die aan de Nijl en de Middellandse Zee zijn ontstaan.

Je kunt voor eeuwenoude ruïnes op talloze plekken in Egypte terecht, maar de beroemdste ervan liggen in de buurt van Caïro en Luxor. In de zuidwestelijke buitenwijken van Caïro liggen de Piramiden van Gizeh en de Sfinx van Gizeh. Ook is het Egyptisch Museum van Caïro aan te raden. Bewonder hier de talloze kleine voorwerpen die overal in het land bij archeologische opgravingen zijn aangetroffen, zoals het beroemde gouden grafmasker van Toetanchamon. Buiten de zuidelijk gelegen stad Luxor ligt het Dal der Koningen, waar je de graftombe van Toetanchamon kunt bezoeken. De stad is bereikbaar met de auto of per boot over de Nijl.

Verder is de Sahara in de Egyptische Westelijke Woestijn natuurlijk ook een must. Rond de Grote Zandzee vind je golvende zandduinen en in het unieke landschap van de witte woestijn (Sahara el Beyda) liggen rotsen in de vorm van champignons verspreid. Een bijzonder gezicht is de Siwa-oase, een eeuwenoude plaats op een kleine groene strook rond een woestijnmeer. In het centrum ligt een oneven heuvel met eeuwenoude graftombes, omgeven door de ruïnes van het eeuwenoude Fort van Shali.

Keer na je woestijnbezoek terug naar de Egyptische steden om zijn rijke, moderne cultuur te ervaren. Kom even bij in een mediterraan café aan de waterkant van Alexandrië, de stad die wordt beschouwd als een van de meest liberale steden van de Arabische wereld. Duik lekker in de boeken onder het glazen dak van de moderne Bibliotheca Alexandrina, waar ook veel lokale bezoekers komen.

Door de 21e-eeuwse politieke onrust in Egypte kun je het beste voorzichtig zijn als je bepaalde regio's van het land wilt bezoeken. Raadpleeg het nieuws daarom voordat je het land bezoekt en ga na of de overheid enige negatieve adviezen heeft over het reizen naar bepaalde gebieden.

Vlieg naar Egypte via de luchthavens bij Alexandrië of Caïro. Na je vakantie ben je zeker onder de indruk van het aantal wereldberoemde bezienswaardigheden dat je tijdens je reis gezien zult hebben.

Populaire steden in Egypte

Caïro inclusief historische architectuur
Caïro

Staat bekend om Museums, Historische gebouwen en Cafés

…"

Luxor
Luxor

Staat bekend om Tempels, Rivieren en Rustgevend

…"

Redenen voor een bezoekje

Hurghada
Hurghada

Staat bekend om Stranden, Zee en Rustgevend

…"

Redenen voor een bezoekje

Alexandrië

Staat bekend om Zee, Stranden en Historische gebouwen

…"

Sharm-el-Sheikh

Staat bekend om Stranden, Rustgevend en Snorkelen

…"

Marsa Alam

Staat bekend om Snorkelen, Duiken en Vis en zeevruchten

…"

Popular things to do in Egypte

Piramiden van Gizeh
Image for Piramiden van Gizeh

Piramiden van Gizeh

Caïro

Ontdek wat er allemaal te zien en te doen is in Piramiden van Gizeh terwijl je naar geweldige bezienswaardigheden, zoals Sfinx van Gizeh, gaat.

Tahrirplein
Image for Tahrirplein
trover photo by Lavallon Hereford

Tahrirplein

Centrum van Caïro

Ga naar Egyptisch museum en Televisietoren van Caïro. Dit zijn slechts twee van de geweldige bezienswaardigheden in Tahrirplein, een gebied dat ook geliefd is door de musea.

Luxor-tempel
Image for Luxor-tempel

Luxor-tempel

Luxor

Ga naar Karnak en Dal der Koningen. Dit zijn slechts twee geweldige bezienswaardigheden in Luxor-tempel, een historische stad die ook bekendstaat om de tempels.

Khan el-Khalili
Image for Khan el-Khalili
trover photo by Majid Shaheen

Khan el-Khalili

El-Gamaleya

Ga naar Museum voor islamitische kunst en Moskee Sultan Hussan. Dit zijn slechts twee van de geweldige bezienswaardigheden in Khan el-Khalili (souk), een historische stad.

Fort Qaitbay
Image for Fort Qaitbay
trover photo by Kalunde Mbevi

Fort Qaitbay

Al Jumruk

Ga naar Bibliotheek van Alexandrinië en Stadion van Alexandrië. Dit zijn slechts twee van de geweldige bezienswaardigheden in Fort Qaitbay, een historische stad.

Sfinx van Gizeh
Image for Sfinx van Gizeh

Sfinx van Gizeh

Al Haram

Ga naar Piramiden van Gizeh en Hangende Kerk. Dit zijn slechts twee geweldige bezienswaardigheden in Sfinx van Gizeh, een historische stad die ook bekendstaat om de musea.