In Egypte zijn mogelijk reisbeperkingen van kracht als gevolg van Covid-19.

EgypteAfrika en de Indische Oceaan

Dit land heeft de grootste stad van het Midden-Oosten, de delta van de lange Nijl en enkele van de meest geprezen voorwerpen ter wereld.

Als je aan Egypte denkt, komen vaak beelden in je op van eeuwenoude historische bezienswaardigheden en een dorre woestijn. Velen zijn dan ook verbaasd als ze erachter komen dat enkele van de beste attracties hier juist het tegenovergestelde zijn: moderne steden gelegen in een vruchtbare riviervallei. Bezoek hier de wereldberoemde piramides, sfinx en de Sahara en geniet van wereldsteden die aan de Nijl en de Middellandse Zee zijn ontstaan.

Je kunt voor eeuwenoude ruïnes op talloze plekken in Egypte terecht, maar de beroemdste ervan liggen in de buurt van Caïro en Luxor. In de zuidwestelijke buitenwijken van Caïro liggen de Piramiden van Gizeh en de Sfinx van Gizeh. Ook is het Egyptisch Museum van Caïro aan te raden. Bewonder hier de talloze kleine voorwerpen die overal in het land bij archeologische opgravingen zijn aangetroffen, zoals het beroemde gouden grafmasker van Toetanchamon. Buiten de zuidelijk gelegen stad Luxor ligt het Dal der Koningen, waar je de graftombe van Toetanchamon kunt bezoeken. De stad is bereikbaar met de auto of per boot over de Nijl.

Verder is de Sahara in de Egyptische Westelijke Woestijn natuurlijk ook een must. Rond de Grote Zandzee vind je golvende zandduinen en in het unieke landschap van de witte woestijn (Sahara el Beyda) liggen rotsen in de vorm van champignons verspreid. Een bijzonder gezicht is de Siwa-oase, een eeuwenoude plaats op een kleine groene strook rond een woestijnmeer. In het centrum ligt een oneven heuvel met eeuwenoude graftombes, omgeven door de ruïnes van het eeuwenoude Fort van Shali.

Keer na je woestijnbezoek terug naar de Egyptische steden om zijn rijke, moderne cultuur te ervaren. Kom even bij in een mediterraan café aan de waterkant van Alexandrië, de stad die wordt beschouwd als een van de meest liberale steden van de Arabische wereld. Duik lekker in de boeken onder het glazen dak van de moderne Bibliotheca Alexandrina, waar ook veel lokale bezoekers komen.

Door de 21e-eeuwse politieke onrust in Egypte kun je het beste voorzichtig zijn als je bepaalde regio's van het land wilt bezoeken. Raadpleeg het nieuws daarom voordat je het land bezoekt en ga na of de overheid enige negatieve adviezen heeft over het reizen naar bepaalde gebieden.

Vlieg naar Egypte via de luchthavens bij Alexandrië of Caïro. Na je vakantie ben je zeker onder de indruk van het aantal wereldberoemde bezienswaardigheden dat je tijdens je reis gezien zult hebben.

Populaire steden in Egypte

Caïro inclusief historische architectuur
Caïro
Staat bekend om Museums, Historische gebouwen en Cafés

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Piramiden van Gizeh
  Piramiden van Gizeh
 • Sfinx van Gizeh
  Sfinx van Gizeh
Luxor
Luxor
Staat bekend om Tempels, Rivieren en Rustgevend

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Luxor-tempel
  Luxor-tempel
 • Karnak
  Karnak
Hurghada
Hurghada
Staat bekend om Stranden, Zee en Rustgevend

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Moskee van Hurghada
  Moskee van Hurghada
Alexandrië
Staat bekend om Zee, Stranden en Historische gebouwen

…"

Sharm-el-Sheikh
Staat bekend om Stranden, Rustgevend en Snorkelen

…"

Aswan
Aswan
Staat bekend om Eilanden, Excursies en Historische gebouwen

…"

Populaire plekken om te bezoeken in Egypte

Piramiden van Gizeh
Afbeelding van Piramiden van Gizeh

Piramiden van Gizeh

Ontdek Piramiden van Gizeh terwijl je populaire bezienswaardigheden bezoekt, zoals Sfinx van Gizeh en Piramide van Cheops.

Luxor-tempel
Afbeelding van Luxor-tempel

Luxor-tempel

Ga naar Karnak en Dal der Koningen. Dit zijn slechts twee geweldige bezienswaardigheden in Luxor-tempel, een historische stad die ook geliefd is door de tempels.

Khan el-Khalili
Afbeelding van Khan el-Khalili

Khan el-Khalili

Ga naar Egyptisch museum en Sfinx van Gizeh. Dit zijn slechts twee van de geweldige bezienswaardigheden in Khan el-Khalili (souk), een historische stad.