Begin van hoofdinhoud

Voordeligste vluchten naar Luxor

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Luxor is een fascinerende bestemming in het oosten van Egypte. De stad, vroeger Thebe geheten, was lange tijd de belangrijkste stad van Egypte. De historische overblijfselen in deze bijzondere stad aan de Nijl zijn zeer indrukwekkend. De Luxortempel en Karnak zijn de twee belangrijkste trekpleisters. De Luxortempel is gewijd aan de goden Amon, Moet en Chonsoe en werd onder leiding van farao's als Toetanchamon en Ramses II steeds verder uitgebreid. Op de wanden van de tempel zijn verschillende reliëfs te zien die rituelen uit het oude Egypte uitbeelden. Vanaf de Luxortempel kun je over een pad met een rij sfinxen, een zogenoemde dromos, naar Karnak lopen. Karnak is een tempelcomplex dat slechts deels toegankelijk is voor publiek. Desalniettemin is het een van de populairste attracties van Egypte. Met haar indrukwekkende omvang en intrigerende reliëfs laat dit enorme tempelcomplex een onuitwisbare indruk achter. Andere bijzondere overblijfselen uit het oude Egypte in de stad zijn bijvoorbeeld de Kolossen van Memnon en de Vallei der Koningen.

Vliegen naar Luxor

De Luchthaven Luxor (LXR) ligt op ongeveer 6 kilometer van de stad Luxor. Er gaan vanuit Nederland geen rechtstreekse lijnvluchten naar deze bestemming. Ook luchthavens net over de grens bieden geen directe vluchten. Het is wel mogelijk om met 1 tussenstop te vliegen vanaf Amsterdam of Brussel. Een gunstig overstappunt is Caïro. Afhankelijk van de precieze overstaptijd ben je minimaal 7 uur onderweg. Vliegen vanaf Amsterdam of Brussel met 1 tussenstop is vaak de voordeligste optie. Er gaat ook een gunstige vlucht vanaf Amsterdam met 2 tussenstops, de eerste in Frankfurt en de tweede in Caïro. Met gunstige overstaptijden blijft de reisduur beperkt tot onder de 10 uur. In de wintertijd is het 1 uur later in Luxor dan in Nederland. In de zomertijd is er geen tijdsverschil.

Voorzieningen op de luchthaven van Luxor

De luchthaven van Luxor is een luchthaven met een redelijk formaat. Er zijn bijna 50 incheckbalies en 8 gates. Verder is er voldoende gelegenheid om ergens wat te eten en er zijn een handjevol winkels waar je kunt shoppen, waaronder een duty-freeshop, een drogist, een cadeauwinkel en een kiosk. Overige handige voorzieningen zijn een geldautomaat, een postkantoor en een wisselkantoor. Je betaalt in Egypte met de Egyptische pond. Er zijn ook kluisjes waar je je bagage tijdelijk kunt opslaan. Aangezien de luchthaven op korte afstand van het centrum ligt, is het heel gemakkelijk om een hotel in de buurt te reserveren. Op Expedia.nl staan alle hotels in de buurt van de luchthaven in Luxor overzichtelijk weergegeven.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Luxor

De luchthaven van Luxor ligt ten oosten van de stad Luxor in de woestijn. Het is ongeveer 6 kilometer rijden naar de stad. Je kunt het beste een taxi nemen om naar je accommodatie te reizen vanaf de luchthaven. Je kunt er ook voor kiezen een auto te huren. Denk eraan dat de rijstijl in Egypte sterk afwijkt van de Nederlandse rijstijl. Vanaf de luchthaven is het ongeveer een kwartier rijden naar het centrum van Luxor.

Informatie over vluchten naar Luxor

Luchthaven van aankomst Internationale luchthaven Luxor
IATA-code aankomstluchthaven LXR
Naam aankomststad Luxor

Populaire vluchten naar Luxor

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.