Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Kuala Lumpur

Zie alle 28 activiteiten in Kuala Lumpur

Bijzondere activiteiten in het multiculturele Kuala Lumpur

Tijdens een vakantie in Kuala Lumpur kun je kennis maken met verscheidene Aziatische culturen. De afgelopen eeuwen zijn mensen vanuit tal van omliggende landen in Kuala Lumpur neergestreken, en hebben elk hun stempel op de stad gedrukt. Zo zijn er Chinese wijken met mysterieuze tempels en een rijk aanbod aan eettentjes, maar zijn er ook kleurrijke Indiase stadsdelen. Ook voor liefhebbers van moderne architectuur zijn er voldoende dingen om te doen in Kuala Lumpur. Zo is er natuurlijk het wereldberoemde torencomplex de Petronas Twin Towers, maar is ook de toren Menara Kuala Lumpur een omweg waard.

Verdiep je in cultuur en religie tijdens een tempelbezoek

De inwoners van Kuala Lumpur hangen van oudsher een breed scala aan godsdiensten aan. Zo heeft de Indiase gemeenschap er in de 18e eeuw onder andere de Sri Mahamariamman-tempel gebouwd. Dit hindoeïstische godshuis staat bol van de felgekleurde schilderingen en uitbundige beeldhouwwerken. Minstens zo indrukwekkend zijn de Chinese tempels. De Chan See Shu Yuen-tempel bijvoorbeeld doet met zijn vele goudgekleurde decoraties, rode lampions en wierookstokjes mysterieus aan. De even verderop gelegen taoïstische Guan Di-tempel is gewijd aan de legendarische generaal Guan Di. De goudkleurige speer die zich in de tempel bevindt, zou magische krachten bezitten. Ben je nieuwsgierig naar de historie van deze bouwwerken? Dan is het aan te raden om mee te gaan op een culturele en erfgoedtour van Kuala Lumpur. Wanneer je optimaal wilt genieten van de exotische culturen van de Maleisische hoofdstad kun je ook je hotel in Kuala Lumpur boeken in de traditionele wijken rond deze tempels.

Bewonder bijzondere architectuur in Kuala Lumpur

De bekendste bezienswaardigheden in Kuala Lumpur zijn natuurlijk de Petronas Twin Towers. Veel reizigers plannen dan ook een excursie in Kuala Lumpur naar deze imposante wolkenkrabbers. Het is mogelijk om naar het observatieplatform op een duizelingwekkende 360 meter hoogte te gaan, en te genieten van een spectaculair uitzicht over de stad. Een ander bekend gebouw in Kuala Lumpur is het Sultan Abdul Samad-gebouw. Dit monumentale pand aan het Onafhankelijkheidsplein doet met zijn spitsbogen en koperkleurige koepels exotisch aan. Het gebouw huisvestte vroeger de Britse koloniale regering, en doet tegenwoordig dienst als ministerie.

Leuke activiteiten in Kuala Lumpur en omgeving in de natuur

Ook de overweldigende natuur van Maleisië is voor veel reizigers een belangrijke reden om een vlucht naar Kuala Lumpur te boeken. Je kunt op de trein stappen naar de Batu Caves, een grottenstelsel op 15 kilometer van Kuala Lumpur. Deze enorme kalksteengrot vormt een belangrijk hindoeïstisch heiligdom, wat onder meer te zien is aan het reusachtige goudkleurige standbeeld van de God Murugan. Je kunt ook mee gaan op een halve dagtour een dag in het regenwoud. Tijdens deze tour breng je een bezoek aan het onderzoeksinstituut Forest Research Institute Malaysia. Hier maak je een wandeling door het ongerepte oerwoud, en kom je langs een schitterende waterval. Een gids leert je meer over de planten en dieren in het woud, en vertelt je boeiende legendes die er de ronde doen.