Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Topactiviteiten per categorie

Wat te doen in Kuala Lumpur

Zie alle 27 activiteiten in Kuala Lumpur

Bijzondere activiteiten in het multiculturele Kuala Lumpur

Tijdens een vakantie in Kuala Lumpur kun je kennis maken met verscheidene Aziatische culturen. De afgelopen eeuwen zijn mensen vanuit tal van omliggende landen in Kuala Lumpur neergestreken en hebben elk hun stempel op de stad gedrukt. Zo zijn er Chinese wijken met mysterieuze tempels en een rijk aanbod aan eettentjes maar zijn er ook kleurrijke Indiase stadsdelen. Ook voor liefhebbers van moderne architectuur zijn er voldoende dingen om te doen in Kuala Lumpur. Zo is er natuurlijk het wereldberoemde torencomplex de Petronas Twin Towers maar is ook de toren Menara Kuala Lumpur een omweg waard.

Verdiep je in cultuur en religie tijdens een tempelbezoek

De inwoners van Kuala Lumpur hangen van oudsher een breed scala aan godsdiensten aan. Zo heeft de Indiase gemeenschap er in de 18e eeuw onder andere de Sri Mahamariamman-tempel gebouwd. Dit hindoeïstische godshuis staat bol van de felgekleurde schilderingen en uitbundige beeldhouwwerken. Minstens zo indrukwekkend zijn de Chinese tempels. De Chan See Shu Yuen-tempel bijvoorbeeld doet met zijn vele goudgekleurde decoraties

rode lampions en wierookstokjes mysterieus aan. De even verderop gelegen taoïstische Guan Di-tempel is gewijd aan de legendarische generaal Guan Di. De goudkleurige speer die zich in de tempel bevindt zou magische krachten bezitten. Ben je nieuwsgierig naar de historie van deze bouwwerken? Dan is het aan te raden om mee te gaan op een culturele en erfgoedtour van Kuala Lumpur. Wanneer je optimaal wilt genieten van de exotische culturen van de Maleisische hoofdstad kun je ook je hotel in Kuala Lumpur boeken in de traditionele wijken rond deze tempels.

Bewonder bijzondere architectuur in Kuala Lumpur

De bekendste bezienswaardigheden in Kuala Lumpur zijn natuurlijk de Petronas Twin Towers. Veel reizigers plannen dan ook een excursie in Kuala Lumpur naar deze imposante wolkenkrabbers. Het is mogelijk om naar het observatieplatform op een duizelingwekkende 360 meter hoogte te gaan en te genieten van een spectaculair uitzicht over de stad. Een ander bekend gebouw in Kuala Lumpur is het Sultan Abdul Samad-gebouw. Dit monumentale pand aan het Onafhankelijkheidsplein doet met zijn spitsbogen en koperkleurige koepels exotisch aan. Het gebouw huisvestte vroeger de Britse koloniale regering en doet tegenwoordig dienst als ministerie.

Leuke activiteiten in Kuala Lumpur en omgeving in de natuur

Ook de overweldigende natuur van Maleisië is voor veel reizigers een belangrijke reden om een vlucht naar Kuala Lumpur te boeken. Je kunt op de trein stappen naar de Batu Caves een grottenstelsel op 15 kilometer van Kuala Lumpur. Deze enorme kalksteengrot vormt een belangrijk hindoeïstisch heiligdom wat onder meer te zien is aan het reusachtige goudkleurige standbeeld van de God Murugan. Je kunt ook mee gaan op een halve dagtour een dag in het regenwoud. Tijdens deze tour breng je een bezoek aan het onderzoeksinstituut Forest Research Institute Malaysia. Hier maak je een wandeling door het ongerepte oerwoud en kom je langs een schitterende waterval. Een gids leert je meer over de planten en dieren in het woud en vertelt je boeiende legendes die er de ronde doen.

Kaart

Discover neighborhoods in Kuala Lumpur

Bukit Bintang

Bukit Bintang is een populaire wijk in Kuala Lumpur waar je terecht kunt voor merkkleding en discountartikelen en waar je heerlijk kunt eten in internationale en traditionele restaurants. 

WinkelenDinerenTuinen

Centrum van Kuala Lumpur

Centrum van Kuala Lumpur staat bekend om zijn fantastische uitgaansgelegenheden en populaire winkels. Er valt heel wat te ontdekken. Ontdek topattracties zoals Petronas Twin Towers en KLCC Park en neem de metro bij Station Kampang Baru of Station Bukit Nanas om de stad verder te ontdekken.

WinkelenWolkenkrabbersArchitectuur

Golden Triangle

Geniet van de populaire winkels in Golden Triangle. Toren Menara KL is zeker een bezoek waard en je kunt de metro nemen bij Station Raja Chulan of Station Bukit Nanas om meer van Kuala Lumpur te zien.

WinkelenWolkenkrabbersArchitectuur

Mid Valley City

Mid Valley City staat bekend voor zijn ruime keuze aan eetgelegenheden. Plan tijdens je verblijf een uitje naar Megawinkelcentrum Mid Valley en The Gardens Mall.

TuinenWinkelenGezinsvriendelijk

Pudu

Overweeg een bezoek aan Kenanga Wholesale City en maak wat tijd vrij voor de keuze aan eetgelegenheden van Pudu. Als je de stad verder wilt ontdekken, neem dan de metro bij Station Pudu of Station Hang Tuah.

WinkelenGezinsvriendelijkArchitectuur

Mont Kiara

Geniet van de restaurants tijdens je tijd in Mont Kiara. Plan tijdens je verblijf ook een uitje naar Winkelcentrum Publika en Winkelcentrum van Hartamas in de omgeving.

GezinsvriendelijkVriendelijke mensenDineren