Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Topactiviteiten per categorie

Privétransfers (2)

Wat te doen in Mykonos

Zie alle 2 activiteiten in Mykonos

Diverse activiteiten op het heerlijke Mykonos

Op het zonnige Griekse eiland Mykonos kun je heerlijk ontspannen en zonnebaden op het strand, de gezellige straten van Mykonos-stad ontdekken en genieten van het lekkere eten. Zo kun je onder meer de bijzondere windmolens van Kato Mili bewonderen of op stap in de wijk Klein Venetië in Mykonos-stad. Bovendien kun je diverse activiteiten op Mykonos ondernemen, zowel op het eiland zelf als in de omgeving. Ga bijvoorbeeld een dag naar het eiland Delos of maak een boottocht over de azuurblauwe Egeïsche Zee.

Dingen om te doen op Mykonos

Mykonos is een fijn eiland voor een leuke zonvakantie. Er zijn daarnaast diverse bezienswaardigheden op Mykonos die je kunt bezoeken. In Mykonos-stad kun je bijvoorbeeld naar de Rarity Gallery gaan, het museum voor moderne kunst, of het karakteristieke witte kerkje Panagia Paraportiani bewonderen. Wil je graag een traditioneel dorp bezoeken? Ga dan naar het pittoreske plaatsje Ano Mera in het binnenland van het eiland. Hier vind je onder meer het mooie klooster Panagia Tourliani. Mykonos biedt daarnaast vele mogelijkheden om te gaan duiken en zo de kleurrijke onderwaterwereld te verkennen. Kom je met de veerboot aan op het eiland? Dan kan het ideaal zijn om een privétransfer in standaardauto: haven Mykonos te reserveren, zodat je van de haven eenvoudig bij je hotel op Mykonos aankomt.

Dagactiviteiten op Mykonos

Je kunt ook diverse excursies vanuit Mykonos ondernemen. Zo kun je op een boottocht meegaan om een dagje te ontspannen op het water en te genieten van het lekkere weer. Niet ver van Mykonos ligt bovendien het eiland Delos, waar zich in de Griekse oudheid een levendige stad bevond. Na een leuke boottocht kun je de bijzondere ruïnes van deze stad bewonderen. Hoogtepunten zijn onder meer het leeuwenterras, de tempel van Hercules en het antieke theater. Vanaf de top van de berg Kynthos heb je bovendien een weids uitzicht op Delos én op het nabijgelegen Mykonos. Het eiland herbergt verder het interessante Archeologische Museum van Delos, waar je prachtige voorwerpen kunt bekijken.

Musea op Mykonos

Mykonos herbergt daarnaast diverse interessante musea, die je tijdens je bezoek aan het eiland niet mag missen. Ga bijvoorbeeld naar het Archeologisch Museum van Mykonos om eeuwenoude voorwerpen zoals vazen en beelden te bewonderen en zo meer te leren over de geschiedenis. In het Maritiem Museum kom je meer te weten over de scheepvaart aan de hand van scheepsmodellen, kaarten en navigatie-instrumenten. Het museum is gevestigd in een karakteristiek wit huis. Ook het Folkloremuseum is een hoogtepunt van het eiland. Hier staan historische foto’s, werktuigen, meubels en muziekinstrumenten centraal, samen met een aantal mooie schilderijen. Zin om vakantie te vieren op Mykonos? Kijk dan eens bij de vluchten naar Mykonos om de beste reisroute te vinden.