Griekenland

Reisgids
Griekenland
Maak kennis met de wortels van de Westerse beschaving en geniet van zonovergoten Middellandse Zee-eilanden in dit oude zuidoost-Europese land.

Nergens is de klassieke beschaving meer levend dan in Griekenland. Oude tempels staan er alsof ze nog maar pas geleden werden gebouwd. Geniet van duizenden kilometers Middellandse Zeekust en honderden prachtige eilanden in een van de populairste bestemmingen van Europa.

Bezoek Athene om net als de miljoenen andere toeristen die de stad elk jaar bezoeken enkele van de beroemdste bouwwerken uit de klassieke oudheid te zien. De meest in het oogspringende bezienswaardigheid van de stad is de Akropolis, een complex uit circa 500 v.Chr. boven op een rotsheuvel in de stad. Bekijk het Parthenon, een Griekse tempel met aan alle vier de zijden marmeren pilaren. In heel Griekenland vind je archeologische locaties, zoals de ruïnes van Delphi bij de Parnassusberg, ten noorden van Athene.

Ondanks de lange en mooie kust van het vasteland van Griekenland kun je het beste van de zee genieten met een bezoek aan een van de eilanden. Breng een bezoek aan het prachtige dorpje Firá dat aan zee ligt op het eiland Santorini. Met zijn huizen met blauwe koepeldaken en witte muren aan de rand van een steile klip is Firá een van de schilderachtigste dorpen ter wereld. Als je het eiland verder verkent, ontdek je dat het eigenlijk de kegel van een actieve vulkaan is.

Met zijn 300 meter hoge klippen is Santorini geen strandeiland. Voor een van de beste stranden van Griekenland ga je naar het resorteiland Mykonos.

De meeste mensen associëren Griekenland met klassieke beschaving en de zee. Mis echter niet een van de beste bezienswaardigheden van het land: de kloosters van Meteora. Deze kloosters in het centrale gebergte van Griekenland werden boven op hoge rotspilaren gebouwd om ze tegen invallers te beschermen. Beklim de trappen die in de pilaren zijn uitgehouwen en kijk vanaf de hoge uitzichtpunten op de rotsen uit over de rotsachtige omgeving.

Je kunt naar Griekenland vliegen via de internationale luchthaven van Athene. Vanaf het vasteland kun je met een boot of vliegtuig naar elk van de honderden omliggende eilanden reizen.

Populaire steden in Griekenland

Akropolis inclusief een ruïne, nachtleven en historisch erfgoed
Athene
Staat bekend om Museums, Historisch en Cafés
Geniet vanaf de heuvels van deze schitterende stad van adembenemende uitzichten en proef de Oudheid.

Redenen voor een bezoekje

  • Akropolismuseum
  • Syntagma-plein
  • Port of Piraeus
Pefkos-strand toont een strand
Rhodos
Staat bekend om Stranden, Historisch en Gezinsvriendelijk
Overblijfselen van antieke beschavingen zijn op elke straathoek te vinden in de gelijknamige stad op het spectaculaire Griekse eiland Rhodos. Hier sluiten het moderne leven en het verleden naadloos op elkaar aan.

Redenen voor een bezoekje

  • Pefkos-strand
  • Tsambika-strand
  • Strand van Lindos
Strand van Paleokastritsa inclusief algemene kustgezichten
Corfu
Staat bekend om Stranden, Zee en Eilanden
Breng een bezoekje aan het Corfu, een Grieks eiland met kilometers aan pittoreske kustlijnen en platteland, mooie dorpen, traditionele tavernes en Byzantijnse architectuur.

Redenen voor een bezoekje

  • Haven van Corfu
  • Arillas-strand