Voordeligste vluchten naar Mykonos

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Het Griekse eiland Mykonos, halverwege tussen Griekenland en Turkije gelegen in de Egeïsche Zee, weet ondanks het relatief kleine formaat jaarlijks talloze toeristen te trekken. Dit is niet alleen te danken aan het mooie weer en de fraaie stranden, maar ook aan de oogverblindende witte huisjes, oude kerkjes en traditionele molens in Mykonos-stad, ook wel bekend onder de naam Chora. Kom in de drukke zomermaanden om je in het bruisende nachtleven te storten, of bezoek het eiland buiten het hoogseizoen om in alle rust te genieten van de leuke boetiekjes, restaurantjes, kunstgalerijen in Chora en andere schilderachtige plaatsjes op het eiland als Ano Mera, Ornos en Agios Stefanos.

Vliegen naar Mykonos

Net als veel andere Griekse eilanden is Mykonos voorzien van een eigen vliegveld. Mykonos Airport (JMK) ligt op zo'n 4 kilometer ten zuidoosten van Mykonos-stad. Tijdens het hoogseizoen landen er diverse internationale vluchten op het eiland. Buiten de zomermaanden kun je het beste gebruikmaken van een overstap op Athens International Airport (ATH). Ga bij een vlucht met overstap vanaf de Luchthaven Schiphol (AMS) uit van zo'n 7 uur vliegtijd om op het eiland Mykonos te komen. 's Zomers kun je enkele malen per week even over de grens vertrekken vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf Airport (DUS) of Frankfurt Airport (FRA) met een rechtstreekse vlucht die er ongeveer 3 uur over doet. Gezien de overstaptijd die is gemoeid met een indirecte vlucht vanaf Nederland kan dit dus een aangenaam alternatief zijn om Mykonos te bereiken. De vluchten vanaf de verschillende vertrekhavens in Europa worden door zowel prijsvechters als grote internationale maatschappijen aangeboden. Houd er tijdens het boeken rekening mee dat het in Mykonos een uur later is dan in Nederland.

Voorzieningen op de luchthaven van Mykonos

De luchthaven van Mykonos is vrij klein, maar desalniettemin voorzien van een aantal faciliteiten en diensten. Zo is er een parkeerplaats bij het vliegveld en in de terminal kun je nog even winkelen voor je vlucht vertrekt. Er is een taxfreeshop met parfum, drank, cosmetica en souvenirs en een eetcafé waar je terecht kunt voor een tussendoortje of een lichte maaltijd. Op het vliegveld is tevens een pinautomaat aanwezig en een informatiebalie waar je tips kunt krijgen over de beste plekken om te verblijven of wat lekkers te eten op het eiland.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Mykonos

Vanaf Mykonos Airport reis je in zo'n 10 minuten naar de hoofdplaats van het eiland. Hiervoor kun je gebruikmaken van een shuttleservice, maar er rijden ook regelmatig streekbussen van het vliegveld naar het stadscentrum. Daarnaast is er een taxistandplaats voor de terminal en is het mogelijk om zelf een auto te huren op Mykonos bij een verhuurbedrijf op de luchthaven. Dit geeft je de vrijheid om het eiland op je gemak te verkennen, waar en wanneer je maar wilt. Uiteraard is er op een populair vakantie-eiland als Mykonos ook geen gebrek aan geschikte accommodaties. Bekijk het aanbod aan hotels op Mykonos en vind jouw ideale verblijf, aan het strand of in een pittoresk dorpje in het binnenland.

Informatie over vluchten naar Mykonos

Luchthaven van aankomst Mykonos Island National
IATA-code aankomstluchthaven JMK
Naam aankomststad Mykonos

Populaire vluchten naar Mykonos

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.