Goedkope vluchten naar Istanbul

Voordeligste vluchten naar Istanbul

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 55 voor enkele vluchten en € 101 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Air Serbia
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Lufthansa

Het Turkse Istanbul is al sinds de klassieke oudheid een wereldstad. De bruisende metropool met bijna vijftien miljoen inwoners ligt zowel in Azië als Europa, gescheiden door de Bosporus, de smalle zeestraat tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara. De Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse geschiedenis heeft sporen in de hele stad achtergelaten. Het is onmogelijk niet diep onder de inruk te zijn van bijvoorbeeld de monumentale Blauwe Moskee en de Hagia Sophia-kathedraal. Een vakantie of citytrip naar Istanbul staat garant voor een fantastische tijd vol cultuur, historie, uitstekend shoppen en heerlijk eten.

Vliegen naar Istanbul

Als je naar Istanbul vliegt, kom je aan op een van de twee vliegvelden bij de stad. Istanbul Atatürk Airport (IST) ligt in het Europese deel van de stad, Istanbul Sabiha Gökçen Airport (SAW) vind je in het Aziatische deel van de stad. Er gaan het hele jaar door dagelijks rechtstreekse vluchten naar Istanbul, de vluchttijd bedraagt ongeveer 3,5 uur. Let wel op het tijdverschil met Nederland. Turkije doet niet mee aan zomer- of wintertijd, dus is het in de zomer één uur later en in de winter twee uur. Je kunt vanaf Luchthaven Schiphol dagelijks (AMS) met een lijnvlucht naar Luchthaven Istanbul Atatürk. Als je in het zuiden of oosten van het land woont, kun je ook vertrekken vanuit Brussels Airport (BRU), ook bekend als Zaventem, of Düsseldorf Airport (DUS), mocht dat praktischer of goedkoper zijn. Op Luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen wordt zowel door grote luchtvaartmaatschappijen als lowbudgetmaatschappijen gevlogen vanaf Luchthaven Schiphol. Het prijsverschil hangt erg af van de vluchtdatum. Eventueel kun je ook kiezen voor een vlucht vanuit Brussel South Charlerois (CRL ).

Aankomen op Luchthaven Istanbul Atatürk

Luchthaven Istanbul Atatürk is de of vier na grootste luchthaven van Europa en heeft een internationale en binnenlandse terminal. Als je een tijd moet wachten op dit vliegveld zijn er meer dan genoeg voorzieningen om de tijd te doden, zoals cafés, restaurants, vele winkels en airport lounges. Er zijn ook praktische faciliteiten als bagagekluizen, geldautomaten, wisselkantoren en gratis wifi. Om de 20 km van het vliegveld naar de stad zelf af te leggen, heb je verschillende mogelijkheden. Istanbul beschikt over uitstekend openbaar vervoer. Met metrolijn M1 ben je in een wip in het centrum. Let er wel op dat de kaartjesautomaten alleen contant geld accepteren, tenzij je al een handige Istanbulcard hebt. Ook rijdt er een airport shuttle, ofwel Havabüs, naar het Taksimplein, het toeristisch hart van Istanbul. Wil je liever een taxi nemen, kijk dan uit voor zwendelaars en let erop dat de meter aanstaat.

Aankomen op Luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen

Deze goed geoutilleerde luchthaven ligt in het Aziatische deel van Istanbul, wat verder weg van de populairste toeristenlocaties. De meest praktische manier om op je bestemming te komen is de airport shuttle, Havabüs, die naar de wijken Taksim en Kadiköy rijdt. Ook gaat er elke 20 minuten een bus naar het centrum, en je raakt dan meteen in vakantiestemming tijdens de noodzakelijke overtocht met de veerboot over de Bosporus.

Veelgestelde vragen

Informatie over vluchten naar Istanbul
Luchthaven van aankomstInternationale luchthaven Sabiha Gokcen
IATA-code aankomstluchthavenSAW
Naam aankomststadIstanbul
Vluchtprijs€ 127

Populaire vluchten naar Istanbul

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 55 voor enkele vluchten en € 101 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Pegasus Airlines
Pegasus Airlines