Istanbul

Reisgids
Istanbul
De grootste stad van Turkije is Europees en Aziatisch en was eeuwenlang hoofdstad van een machtig rijk. Istanbul is nu modern en traditioneel, vertrouwd en exotisch.

Deze unieke mengeling van westerse en oosterse geschiedenis en cultuur trekt toeristen van over de hele wereld aan. Geniet van het comfort van het moderne Turkije in de winkelcentra, galeries en clubs naast de exotische aantrekkingskracht van de traditionele Turkse bazaars, paleizen, koffiehuizen en moskeeën. De natuurlijke schoonheid van de stad plus het aangename Mediterrane klimaat maken het plaatje compleet.Istanbul ligt aan de Bosporus, de zeestraat die de Zee van Marmara in het zuiden verbindt met de Zwarte Zee in het noorden. Istanbul vormt de verbinding tussen Europa en Azië en is door deze strategische ligging bij menige machtsstrijd betrokken geweest. Onder de vorige namen Byzantium en Constantinopel was Istanbul in het verleden de hoofdstad van het Romeinse, het Byzantijnse, het Latijnse en het Ottomaanse rijk. Ook was de stad ooit de hoofdstad van de islam. De Turken begonnen de stad Istanbul te noemen. Dit werd de officiële naam toen in 1923 de Republiek Turkije werd gesticht.De oude stad van Istanbul ligt op het schiereiland Sultanahmet. Hier is het gevarieerde politieke en religieuze verleden nog goed herkenbaar, vooral in de architectuur. De monumentale Hagia Sophia (Ayasofya) was bijvoorbeeld ooit een christelijke kathedraal en later een moskee. Bezoek het nabij gelegen Topkapipaleis (Topkapı Sarayı), het Hippodroom(Hipodrom) en de Blauwe moskee(Sultan Ahmed Mosque), en bewaar ook wat lira's om souvenirs te kopen in de Grote Bazaar (Kapalı Çarşı). Vanaf de top van de 14e eeuwse Galatatoren (Galata Kulesi) heb je een fantastisch uitzicht over al deze gebouwen. Miniatuurversies zijn te bezichtigen in Miniatürk. Zoek verkoeling in de ondergrondse Basilica Cistern.Steek de Galatabrug over de Gouden Hoorn over om het Taksimplein en de nieuwe stad te bezoeken. Geniet van de moderne wolkenkrabbers, de nachtclubs en de winkelcentra en bekijk de hippe jongeren en de zakenmensen die de straten bevolken. Koop een Istanbulkart om gebruik te kunnen maken van alle openbaar vervoer. Neem de ferry om het Beylerbeyipaleis aan de andere kant van de Bosporus te bekijken.In Istanbul leven meer dan 13 miljoen mensen. Het is de meest dichtbevolkte stad van Europa en het is niet moeilijk om te zien waarom de stad zo'n grote aantrekkingskracht heeft. De samensmelting van oost en west, die in de cultuur, de architectuur, de kunst en de keuken van Istanbul wordt gereflecteerd, is werkelijk uniek.

Wil je goed voorbereid op reis, boek dan nu alvast de leukste activiteiten en excursies in Istanbul!

Waar overnachten in Istanbul

Blauwe moskee toont een vijver, een moskee en een fontein

Sultanahmet

Sultanahmet staat bekend om zijn populaire winkels, en een bezoek aan topbezienswaardigheden zoals Blauwe moskee en Grand Bazaar mag zeker niet ontbreken. Verken Istanbul verder met de metro vanaf Station Sultanahmet of Station Cemberlitas.

Sultanahmet
Default Image

Taksim

4/5(163 beoordelingen over de buurt)

Taksim is populair onder reizigers door zijn populaire winkels. Ontdek meer van Istanbul met de metro vanaf Station Taksim of Station Findikli, en kom langs topbezienswaardigheden zoals Taksimplein en Çiçek Pasa (Bloemenpassage).

Taksim
Default Image

Kadıköy

4/5(45 beoordelingen over de buurt)

Maak wat tijd vrij om de keuze aan eetgelegenheden in Kadıköy te verkennen. Trek ook naar bezienswaardigheden, zoals İstanbul Oyuncak Müzesi (Speelgoedmuseum), en neem de metro bij Station Bahariye of Acibadem Station om het gebied verder te verkennen.

Kadıköy
Galatatoren toont historische architectuur en een stad

Stadscentrum

4/5(36 beoordelingen over de buurt)
</