Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Een auto huren in Istanbul

Istanbul verkennen

Bezoek de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt. De bekendste bezienswaardigheden, zoals De Blauwe Moskee en de Hagia Sophia, bevinden zich aan de Europese kant. Om de Aziatische kant te bezoeken, kun je de veerboot naar de overkant nemen over de Bosporus. Neem hier een kijkje bij Kadiköy, een van de oudste delen van de stad. Als je langer in Istanbul verblijft, is het zeker aan te raden om een auto te huren. Kijk online en zoek er een uit die aan je wensen voldoet. Je bevindt je hier namelijk vlak bij de Zwarte Zee en zelfs een dagje Bulgarije of Griekenland is met de auto goed mogelijk.

Een auto huren in Istanbul

Je kunt je huurauto het beste gebruiken om de omgeving van Istanbul te verkennen en om tussen de Europese en Aziatische kant van de stad te reizen. Om er eentje te huren, kun je het beste terecht op de luchthaven Istanbul Atatürk Airport, op zo’n 30 kilometer afstand van het stadscentrum. Bekijk het aanbod vooraf thuis online en zoek de auto uit die aan je wensen voldoet. Kies je voor een compacte stadsauto? Of ga je liever voor een luxe uitvoering met airco en ruimte voor het hele gezin? Zoek je auto uit op basis van je reisplannen en haal deze gelijk na het landen op. Rij vervolgens via de kustelijke weg Kennedy Caddesi naar het centrum van de stad. Zo heb je onderweg gelijk al een bezienswaardigheid te pakken: de Zee van Marmara! Let er wel op dat je vaak een bepaalde leeftijd dient te hebben, je een creditcard en meestal minimaal één jaar rijervaring nodig hebt.

Een verblijf in Istanbul

Omdat er zo veel te zien is in deze stad, kun je het beste beginnen met een boottocht over de Bosporus. En je auto? Parkeren in Istanbul is vaak moeilijk op straat, en rijden in de stad vereist dat je constant goed oplet. Iedereen rijdt namelijk kriskras door elkaar en verkeer komt daardoor van alle kanten. Het handigste is om je auto in een privégarage buiten het centrum te parkeren, zodat je zeker bent dat je auto veilig en legaal geparkeerd staat. Zoek hiervoor naar bordjes met ‘otopark’. Vervolgens kun je de stad prima met het openbaar vervoer verkennen. Bekijk bijvoorbeeld de wereldberoemde Blauwe Moskee, de Hagia Sophia en onderhandel over de prijzen in de Grote Bazaar. Steek vervolgens de Galata-brug over richting het noorden, waar de Galata-toren een prachtig uitzicht biedt over de stad. En loop via İstiklal Caddesi naar het altijd gezellige Taksim-plein.

Ontdek Turkije met je huurauto

Door de combinatie van een bruisende stad, twee continenten, twee zeeën en de nabijheid van Bulgarije en Griekenland kun je je verblijf in Istanbul zo divers maken als je zelf wilt. Trek bijvoorbeeld een paar dagen uit om deze buurlanden te verkennen. Blijf je liever in Turkije? Ga dan vanuit het Aziatische deel van de stad naar het zuiden en stop onderweg voor een prachtig uitzicht op de Zee van Marmara. Meer landinwaarts, op zo’n drie kwartier rijden ten zuidoosten van het centrum, ligt Aydos Ormanı, een prachtig park met een uitgestrekt landschap en wandelpaden die je naar de meest adembenemende uitzichten leiden. Ook is een autorit richting het noorden van de stad aan te raden, langs de Bosporus.

Ontdek Istanbul

Ontdek Istanbul met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.