Topactiviteiten in Istanbul

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Istanbul

Topactiviteiten tijdens je verblijf in Istanbul

Istanbul is een bijzondere stad met een lange en bewogen geschiedenis. Dit is overal in de stad te zien en te voelen. Prachtige Ottomaanse paleizen laten zien hoe de sultans leefden en regeerden. Tegenwoordig is het een levendige stad waar de geschiedenis zich moeiteloos mengt met de moderne levensstijl van de lokale bevolking. De stad wordt in tweeën gesplitst door de Bosporus, de zeestraat tussen de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Het ene gedeelte van de stad ligt op het Europese continent, terwijl het andere deel in Azië ligt.

Ontdek de geschiedenis van Istanbul

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Istanbul, de Aya Sophia, stamt uit de Byzantijnse periode en was oorspronkelijk een christelijke kathedraal. Na de verovering van de stad door het Ottomaanse Rijk werd deze omgebouwd tot een moskee. In de architectuur zie je kenmerken terug uit beide periodes. Op loopafstand van dit bijzondere monument staat de Blauwe Moskee, de belangrijkste moskee van Istanbul. Je kunt ook een aantal Ottomaanse paleizen bezoeken, waaronder het Topkapipaleis en het zeer bijzondere Dolmabahçepaleis. Een goede manier om de belangrijkste historische bezienswaardigheden in Istanbul te bezoeken is per hop-on, hop-off-bustour door Istanbul. Een andere leuke activiteit in Istanbul is een riviercruise over de Bosporus. Tijdens deze cruise zie je de stad vanuit een heel ander perspectief.

Dompel jezelf onder in de cultuur van Turkije

Een van de leukste dingen om te doen in Istanbul is het bezoeken van de Grote Bazaar. Dit drukke doolhof met marktkraampjes en winkeltjes is een overweldigende ervaring. Of je nu op zoek bent naar lokale producten of leuke souvenirs, hier slaag je altijd. Onderhandelen is onderdeel van de Turkse cultuur en is op deze bazaar ook nodig. De eetkraampjes in de Grote Bazaar zijn ook zeker het proberen waard. Voor het lekkerste lokale eten kun je echter het beste de woonwijken in. Een goede manier om dit te doen is tijdens een culinaire excursie in Istanbul, bijvoorbeeld met een avondtour met proeverijen in een kleine groep. Ervaar de smaken en geuren van Istanbul en meng je met een gids onder de lokale bevolking.

De beste tips voor jouw reis naar Istanbul

Istanbul is zeer geschikt voor een stedentrip. Je kunt jezelf makkelijk binnen deze stad verplaatsen met het openbaar vervoer. Als je liever voor meer gemak gaat en graag meer over de stad wilt leren, dan is het handig om een tour te boeken. Een 4-daagse excursie in een kleine groep naar Istanbul is bijvoorbeeld een goede manier om zoveel mogelijk van de stad te zien, zonder dat je zelf veel hoeft te regelen. Heb je liever meer vrijheid? Dan is een hele of halve dagtour mogelijk beter geschikt. Een wandeltour door de Joodse wijk met een kleine groep kan bijvoorbeeld een zeer interessante ervaring zijn. De Turkse metropool is goed bereikbaar, vanuit Nederland gaan er dagelijks meerdere vluchten naar Istanbul. Daarnaast is er een overweldigend aanbod aan hotels in Istanbul, zodat je altijd een prettige verblijfplaats hebt.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Populaire activiteiten