Zwolle

Reisgids
Zwolle
Deze bescheiden Hanzestad heeft een historisch centrum vol uitstekende restaurants, musea en andere leuke trekpleisters. Ook biedt de omgeving talloze mogelijkheden.

Dankzij de sfeervolle binnenstad vormt Zwolle een echte aanrader voor een stedentrip, weekendje weg of langer verblijf. Er valt hier immers meer dan genoeg te beleven! Slenter langs de grachten, kom bij op een terrasje, ga gezellig winkelen en bewonder het culturele aanbod van deze mooie stad in Overijssel.

Zwolle kent een zeer rijk historisch verleden. Het vormde in de middeleeuwen een belangrijke handelsstad en er zijn tegenwoordig nog allerlei sporen uit deze periode te vinden, zoals historische gevels, de stadsgracht en een oude stadspoort.

Benieuwd naar de geschiedenis van deze Hanzestad? Dan vormt een bezoek aan de Sassenpoort een echte aanrader, daterend uit begin 13e eeuw. De poort hoorde bij de verdedigingswerken van de stad en staat in de Nederlandse top 100 van UNESCO-monumenten. Verder biedt het Stedelijk Museum Zwolle inzicht in de cultuurhistorische stadsgeschiedenis.

Een andere leuke stadsattractie is de oude Peperbus, een opvallende toren van 75 meter hoog. Beklim de ruim 200 treden voor een prachtig uitzicht over de stad en natuuromgeving!

Als je ook graag de omgeving rond Zwolle wilt verkennen, kan dat het beste met de auto of bus. Bezoek Avonturenpark Hellendoorn, ontdek het door water omgeven Giethoorn en combineer je bezoek aan deze fantastische plaats met een middagje in het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Zwolle heeft geen groot formaat en is daardoor prima te voet of met de fiets te verkennen. Voor een bijzonder stadsperspectief kun je een rondvaart nemen door stervormige gracht van de stad. Hierbij kom je langs verschillende historische panden en monumenten terwijl je comfortabel achterover zit.

Van plan met de trein te komen? Vanuit Rotterdam rijden er rechtstreekse treinen naar Zwolle, met een reistijd van ongeveer 90 minuten. Bezoekers met eigen vervoer kunnen vanuit het zuiden van het land het beste de A50 volgen, of de A28 vanuit Utrecht. Parkeren kan in het centrum, waarbij er per parkeerzone verschillende tarieven gelden.

Zwolle is ideaal voor een weekendje weg. Als je ook de omgeving wilt verkennen, kun je het beste voor een langer verblijf gaan. Ontdek deze heerlijke stad!

Waar overnachten in Zwolle

Default Image

Binnenstad

4/5(7 beoordelingen over de buurt)

Geniet van de musea en de monumenten in Binnenstad. Maak ook wat tijd vrij voor een bezoek aan Grote Markt of Museum De Fundatie.

Binnenstad
Default Image

Holtenbroek

In Holtenbroek zelf valt misschien niet erg veel te beleven, maar in de omliggende omgeving vind je bezienswaardigheden zoals IJsselhallen Zwolle en Grote Markt.

Holtenbroek
Default Image

Pierik

In Pierik zelf valt misschien niet erg veel te beleven, maar in de omliggende omgeving vind je bezienswaardigheden zoals Museum De Fundatie en Grote Markt.

Pierik