In Rio de Janeiro kun je in elke wijk 's middags genieten van een heerlijk tussendoortje. De specialiteiten zijn de brigadeiro (met chocola) en de pudim (zoete flan). Er zijn veel cafés met uitnodigende etalages. Om je te helpen een keuze te maken hieronder 5 adressen.

La Bicyclette

La Bicyclette is een bakker in de wijk van de Botanische Tuin. Dit is typisch een plek waar je iedere dag terug kunt komen. Het water loopt je in de mond als je de vitrine ziet en je kunt er heerlijk op het terras zitten. De verse fruitsappen en koffie zijn er subliem. Deze bakker is heel populair.

Adres: Rua Pacheco Leao 320 loja D. Jardim Botanico

Confeitaria Colombo

Na een wandeling over het strand van Copacabana is theesalon La Confeitaria Colombo een fijne plek. Vanaf je tafel heb je een prachtig uitzicht over de zee en over Rio. Terwijl je geniet van een heerlijke en originele Pateis de Nata zie je de golven tegen de rotsen slaan.

Adres: Forte de Copacabana, Copacabana

Foto: Travis, CC-BY 2.0

Cafecito

Cafecito is een leuk adresje in de wijk Santa Teresa. Hier kun je even rustig zitten op het schaduwrijke terras dat een paar meter boven het straatniveau ligt. De aankleding is bijzonder en de zoete en hartige hapjes zijn heerlijk.

__Adres: Rua Paschoal Carlos Magno, 121, Santa Teresa

Momo Gelato

In Rio maakt het niet uit of je door de stad wandelt of op het strand zit, een ijsje kan altijd. Daarom moet je naar Momo Gelato. Deze ijssalon is zeer bekend bij de locals. Het is moeilijk om te kiezen uit alle verschillende smaken, maar wat je ook kiest, je zult ervan genieten.

Adres: Rua Dias Ferreira, 147, Leblon

Confeitaria Colombo (Centro)

Dit is van dezelfde eigenaar als het Forte de Copacabana, maar de sfeer is compleet anders. In de wijk Centro maak je in La Confeitaria Colombo een reis door de tijd (naar de periode van de art nouveau). Dit is een plek waar je werkelijk alles met open mond bekijkt. Daarnaast zijn de gebakjes er heerlijk.

Adres: Rua Goncalves Dias, 32, Centro

Foto: Patricia Figueira, CC BY-SA 2.0