By Expedia Team, on July 10, 2017

5x vegetarisch eten in Praag

Praag staat bekend om haar gezellige restaurants en cafeetjes, maar bij de hoofdstad van Tsjechië denken veel mensen vooral aan gerechten met vlees. Toch is de stad ook een paradijs voor reizigers die vegetarisch en veganistisch eten, en gaat Praag hard de bekende vega-bestemmingen zoals Berlijn en Londen achterna. Deze vijf restaurants in Praag zijn echte aanraders voor een avond zonder vlees.

### Lehka Hlava

Dit is het bekendste vegetarische restaurant van Praag en alles draait hier om gezonde gerechten. De kok werkt vooral met biologische, lokale ingrediënten, de kwaliteit van het eten is heel erg hoog en de borden zijn altijd prachtig opgemaakt. Het interieur is trouwens waanzinnig: de keuken staat in het midden van het restaurant en daar omheen hebben ze aparte kamers gemaakt. Tip: kies de sterrenkamer!

Boršov 280/2, Praag

Foto: Claudia Menger

### Sri Lankan Curry House

Hoewel ze hier wel vleesgerechten serveren, is het Sri Lankan Curry House ook echt een aanrader voor vega-reizigers. Je kunt er goed dineren, maar voor budgetreizigers is de lunch een must. Voor een paar euro doe je mee met het lunchbuffet (alleen tussen 11 uur ‘s ochtends en 3 uur ‘s middags) en kun je onbeperkt genieten van de kruidige curry’s, milde rijstgerechten en verfrissende snacks.

U Vodárny 10, Praag

Foto: Claudia Menger

### Plevel

Plevel ligt een stukje buiten het toeristische centrum en is een paradijsje voor vegetariërs. Alles op het menu is veganistisch en ze werken veel met rauwe ingrediënten. Zo hebben ze rauwe courgettepasta en geweldige taartjes, gemaakt van noten, dadels en kokos. Ook hebben ze warme maaltijden, zoals vegaburgers. De gerechten kosten minder dan 10 euro, dus het is een prima budgetoptie.

Krymská 2, Praag

Foto: Claudia Menger

### Curry & Tandoor

Indiase restaurants hebben vaak veel menuopties zonder vlees en zo ook Curry & Tandoor. De kok en het personeel komen uit India en zijn supervriendelijk, het eten is authentiek en het restaurant ligt buiten het toeristische stadscentrum van Praag. De curry met paneer (een Indiase kaas) en linzen is overheerlijk en mis ook vooral het knoflook-naanbrood niet. Zo waan je je echt even in India.

Sokolovská 46, Karlín, Praag

Foto: Divya Kudua, CC BY 2.0

### Maitrea

Maitrea is het zusje van Lehka Hlava. Ook dit restaurant heeft een prachtig interieur en is helemaal ingericht volgens het feng shui-principe. Ze hebben zelfs twee fonteinen en een open haard in het restaurant! Ook hier vind je op het menu alleen maar vegetarische, gezonde gerechten, zoals soepen, salades, vegaburgers en pastagerechten. Ook hebben ze typisch Tsjechische gerechten en een speciale selectie voor kinderen.

Týnská ulička 1064/6, Praag

Foto: Janine, CC BY 2.0