By Expedia Team, on September 12, 2017

5x lekker eten in Brugge

Brugge, ‘die Scone’, heeft heel wat werelderfgoed te bieden. De middeleeuwse huisjes, het rustig kabbelende water met de zwanen en de vele romantische bruggen zorgen voor een echt Venetië-van-het-Noorden-gevoel. Op culinair gebied worden de smaakpapillen verwend met een divers aanbod.

Profiteer van onze speciale Paasaanbiedingen en boek nu je stedentrip naar Brugge extra voordelig!

### Kok au vin

Kok au vin is een gezellig restaurant dat graag uitpakt met vernieuwende creaties. Ze werken vooral met lokale producten en kiezen voor pure smaken. Naast een 3-gangen ‘Lunch van de dag’ kan je er ook à la carte eten of kiezen voor een van de gastronomische meergangenmenu’s. Voor de grillgerechten maken ze gebruik van een Mibrasa houtskooloven. Verwennerij ten top!

Ezelstraat 21

Foto: Heidi Vandenbussche

### Stoepa

De Stoepa is een waar begrip in Brugge. Het praat- en eetcafé bevindt zich tussen het station en het Minnewater. Je kan er proeven van Aziatische specialiteiten, met zorg bereide pasta’s en salades of een snelle snack. Op zonnige dagen is hun terras een hele fijne plek om te vertoeven. Het interieur is gezellig ingericht en zorgt voor een unieke sfeer.

Oostmeers 24

Foto: Heidi Vandenbussche

### Amuni

Bij Amuni kun je terecht voor slow food**-pizza. Voor hun gerechten kiezen ze ambachtelijke producten van hoogstaande kwaliteit. Het gisten van het deeg duurt minstens 24 uur, waardoor de pizza’s uiterst licht te verteren zijn. Er zijn ook pizza’s zonder tomatensaus en gourmetpizza’s. Kinderen kunnen iets van hun eigen pizzakaart kiezen. Wie liever een pizza afhaalt, kan kiezen uit de diverse meeneemgerechten. Mis ook het graffiti-kunstwerk niet op hun terras!

Mallebergplaats 2

Foto: Heidi Vandenbussche

### Sanseveria Bagelsalon

Sanseveria bracht de befaamde bagelbroodjes naar Brugge. Je kiest er uit een ruim aanbod van ontbijtbagels, lunchbagels of salades. Alles is vers en huisgemaakt. Ook de drankenkaart is vrij uitgebreid met onder meer een hele selectie thee. Het interieur is een gezellige mix van Scandinavisch design en vintage. Kortom: de perfecte plek voor een ontbijt of lunch met vrienden. Sinds kort is er ook een tweede Sanseveria in Oostende.

Predikherenstraat 11

Foto: Heidi Vandenbussche

### Zuid 55

Zuid 55 ligt buiten het centrum, wat handig is voor wie met de auto naar Brugge komt. Voor de deur is voldoende (gratis) parkeerplaats. Zuid 55 is een nieuw adresje dat al meteen heel wat harten veroverde met hun pure smaken. Het interieur is met veel liefde gekozen. ‘s Middags is er een snelle lunch, maar je kan er ook uitgebreid dineren. Het koekje bij de koffie** zegt vaak veel over een restaurant en hier zijn ze huisgemaakt.

St. Pieterszuidstraat 55

Foto: Heidi Vandenbussche