By Expedia Team, on February 9, 2018

5x unieke hotspots op Menorca

Als je naar Menorca op vakantie gaat, is naast het bezoeken van de vele stranden, lekker eten waarschijnlijk iets wat hoog op je to-do lijstje staat. Nou, dan heb je geluk! Er zijn ontzettend veel goede restaurants op dit Spaanse eiland te vinden en veel daarvan serveren typisch lokaal eten. Maar je moet natuurlijk wel even weten waar je moet zijn. In deze top 5 deel ik mijn beste tips met je.

### Es Moli D’es Raco

De Moli D’es Raco (de molen van Raco) is dé plek voor authentiek Menorcaans eten. Deze familieboerderij in het plaatsje Es Mercadal ligt naast een witte molen. Bij Raco serveren ze gerechten van lokale producten. Binnen zijn drie grote eetzalen met lange tafels, en met plek voor 200 mensen kan het hier behoorlijk druk zijn. Reserveren is dus aan te raden. De porties zijn hier enorm en ontzettend lekker. Vraag naar het ‘menu del dia’!

Carrer Major, 53, 07740 Es Mercadal, Illes Balears, Spain

Foto: Nienke Krook

### Cova d’en Xoroi

Misschien heb je bij de omschrijving van een bar in een grot niet gelijk een positief beeld, maar laat Cova d’en Xoroi je verrassen! Dit is echt een must-see op Menorca. Deze hippe bar ligt zowel in als tegen een steile rotswand aan en heeft diverse bars en loungeplekken. Dit is een perfecte plek voor een zonsondergang en om daarna met een typisch Menorcaanse pomada (gin met citroensap) de dansvloer op te gaan!

Urbanización Cala en Porter, Carrer de sa Cova, 2, 07730 Alaior, Illes Balears, Spain

Foto: Nienke Krook

### Bodegas Binifadet

In de wijngaard van Binifadet ben je even in een compleet andere wereld. Wandel tussen de wijnranken door voordat je plaatsneemt aan een van de vele tafeltjes in de wijnmakerij (de bodega), of op de overdekte patio. De Binifadet Bodega produceert meer wijn dan welke wijnmakerij op Menorca dan ook en het is de enige die mousserende wijn produceert. Doe een tour en geniet daarna van de tapas die met lokale producten gemaakt worden.

Cami De Ses Barraques, S/N, 07710 Sant Lluis (Menorca), Illes Balears, Spain

Foto: Nienke Krook

### La Minerva

Dit restaurant ligt op het water in de stad Mahón en door de spleten van de vloer kun je de visjes onder je zien zwemmen terwijl je eet. Geen wonder dat ze hier geweldige gerechten met vis en schaaldieren serveren! Liever vaste grond onder je voeten? Ga dan naar het gebouw aan de overkant van de straat, dat ook bij het restaurant hoort. Een aanrader is het thematische menu, dat het beste van de lokale producten van Menorca aan je presenteert. Laat je verrassen door de chef!

Carrer Moll de Llevant, 87, 07701 Maó, Illes Balears, Spain

Foto: Nienke Krook

### Cap Roig

Restaurant Cap Roig ligt op de rotsen van de plaats Sa Mesquida en heeft een geweldig uitzicht over de baai. Zorg dat je hier voor zonsondergang aankomt, want dan kun je de zon zien ondergaan achter de heuvels. Het restaurant serveert diverse gerechten die je perfect kunt delen met je vrienden. Ga bijvoorbeeld voor de gazpacho, paella, kreeft, gefrituurde inktvis, een van de vele verse vissen of misschien wel de zeeanemoon, als je durft!

Carrer Gran de sa Mesquida, 13, 07589 Sa Mesquida, Illes Balears, Spain

Foto: Nienke Krook