Barcelona is een prima stad om te bezoeken als je wat minder budget hebt. Natuurlijk kun je je geld laten rollen in de duurste winkels en restaurants, maar er zijn ook volop goedkope plekken te vinden. Hieronder geef ik je 5 tips waar je voordelig kunt shoppen en eten, en wat je gratis of met korting kunt bezoeken.

Voordelige lunch

Maak gebruik van de voordelige lunchmenu's die doordeweeks overal aangeboden worden. Je kunt al voor minder dan €10 een volledig 3-gangen menu scoren! Ga bijvoorbeeld naar het vegetarische restaurant Les Tres a la Cuina in Gràcia of naar het Mexicaanse restaurant Rosa del Raval. Beide bieden een heerlijk lunchmenu voor maar €9.

Les Tres a la Cuina - Carrer Sant Lluís, 35 / Rosa del Raval - Carrer dels Àngels, 6

Foto: Marta Rubio

Adembenemend uitzicht voor niks

Veel uitkijkpunten in Barcelona zijn gratis, zoals de Mirador de l'Alcalde, Mirador del Migdia en Mirador de Vallvidriera. Adembenemend uitzicht en prachtige kiekjes van de stad zijn gegarandeerd. Een leuk uitzicht vind je ook vanuit het uitkijkplatform bovenop de stierenvechtarena Las Arenas, naast het Plaça Espanya. Mijn persoonlijke favoriet is zonder twijfel het uitkijkpunt bij het Turó de la Rovira, dat een geweldig panoramisch uitzicht over de stad biedt.

Las Arenas - Plaça Espanya, Turó de la Rovira

Foto: Marta Rubio

Gratis musea

Musea zijn over het algemeen iedere eerste zondag van de maand gratis en bieden vaak korting aan kinderen en gepensioneerden. Check dus van tevoren welke musea je wilt bezoeken en of ze korting geven. Je kunt de blootgelegde ruïnes in het centrum van Barcelona zoals bij Plaça de la Vila de Madrid en in het Mercat del Born gratis bezoeken; zeer budgetvriendelijk dus.

Ruïnes - Plaça de la Vila de Madrid / Ruïnes - Mercat del Born

Foto: Marta Rubio

Voordelig shoppen

Shop voordelige spulletjes of souvenirs bij de vlooienmarkt Mercat dels Encants Vells, aan de Avinguda Meridiana naast Plaça de Glòries. Deze plek is ook vanuit architectonisch oogpunt de moeite waard om te zien: de indrukwekkende koepel schittert met de zon en biedt onderdak aan de kraampjes van de rommelmarkt. Op marktdagen (maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag) is de markt gezellig druk en kun je op zoek gaan naar de leukste spullen voor de laagste prijs.

Mercat dels Encants Vells - Avinguda Meridiana

Foto: Marta Rubio

Zoek de natuur op, het is gratis!

Barcelona is omringd door groene heuvels die zeker een bezoekje waard zijn. Volg het wandelpad van de Carretera de les Aiguës in de Collserola heuvels voor een spectaculair en gratis uitzicht over de stad. Andere gratis stadsparkendie de moeite zijn om te ontdekken in Barcelona zijn het Parc del Turó del Putxet (in Vallcarca) en het Parc del Turó de la Peira (in Nou Barris). Beide parken worden voornamelijk door locals bezocht en zijn een ware oase van rust.

Collserola heuvels / Parc del Turó del Putxet / Parc del Turó de la Peira

Foto: Marta Rubio