By Expedia Team, on March 10, 2017

5x gratis doen in Kaapstad

Kaapstad is een iconische stad met een majestueuze natuurlijke omgeving. De stad heeft een levendige lokale gemeenschap en er is zo veel te beleven dat je keer op keer terug kunt komen. Het goede nieuws is dat niet alle leuke dingen die je in Kaapstad kunt doen geld hoeven te kosten. Er zijn tal van gratis activiteiten in Kaapstad!

### De Tafelberg – een pittige klim die het waard is!

De Tafelberg is het icoon van Kaapstad. Natuurlijk kan je naar boven met de kabelbaan voor een fantastisch uitzicht over de stad en de kustlijn, maar is het niet veel leuker en sportiever om de berg zelf te beklimmen? Zoek een heldere, windstille dag uit en geniet van deze wandeling. Misschien zie je onderweg zelfs wel een Kaapse klipdas! Andere leuke toppen om te beklimmen zijn Lions Head en Signal Hill.

De Tafelberg

Foto: Rudi Brons

### De Company’s Garden – VOC-tuinen zijn nu een park

De voormalige groentetuinen van de VOC zijn nu een fijn park waar je heerlijk kunt relaxen en mensen kunt kijken. Vanuit deze groene oase midden in de stad heb je een fenomenaal uitzicht op de Tafelberg. In het weekend is het gezellig druk in het park met locals die eekhoorntjes komen voeren en picknicken. Waarom neem je zelf niet lekker een glaasje wijn en een salade mee?

Company Gardens

Foto: Rudi Brons

### Bo Kaap – kleurrijke huisjes

De wijk Bo Kaap is beroemd om zijn schattige gekleurde huisjes. In de 18de eeuw werd hier de islamitische bevolking uit Maleisië en Indonesië gehuisvest. Je vindt hier de oudste moskee van het land, lekkere hapjes bij de kleine winkeltjes en een heerlijk kruidig geurende voedselmarkt. Je kunt zelf door de wijk lopen, maar het is interessanter om je aan te sluiten bij een gratis wandeltour met een gids

Wijk Bo Kaap

Foto: Rudi Brons

### V&A Waterfront – een winkelcentrum als bezienswaardigheid

De best bezochte locatie van Kaapstad is een winkelcentrum! Niet Robbeneiland of de Tafelberg, maar de Waterfront trekt de meeste bezoekers van de stad. Vanuit het opgeknapte havengebied met historische gebouwen heb je prachtig uitzicht op de Tafelberg. Je kunt hier kiezen uit tal van restaurantjes en er is meestal live muziek. Je kunt hier ook op de foto met (de standbeelden van) 4 Nobelprijswinnaars.

V&A Waterfront

Foto: Rudi Brons

### Flaneer op de boulevard – fitnessen in de open lucht

In de wijk Sea Point is een 11 kilometer lange promenade aangelegd. Ga een romantisch stuk wandelen langs de Atlantische kust, met brekende golven op de rotsen en kleine strandjes. Er zijn fijne picknickplekken en mooie stukjes gras om in te chillen. Richt je ogen op de zee om zeeleeuwen en misschien wel walvissen te spotten! Of doe als de locals: ga er lekker joggen en gebruik de fitnesstoestellen.

Sea point kustlijn

Foto: Rudi Brons