By Expedia Team, on September 12, 2017

5x Sydney op een budget

Net als de rest van Australië, staat Sydney niet direct bekend als een budgetbestemming. Toch kan je er heel wat zien en doen zonder dat het je wat kost. Architectuur, cultuur, zonneschijn en wat natuur – het kan allemaal zonder dat je er een financiële kater aan over houdt.

### Wandel van Coogee naar Bondi Beach

Bondi Beach raakte wereldwijd bekend dankzij het gelijknamige televisieprogramma. Alleen al om die bekendheid is het strand een bezoekje waard, maar nog leuker is de wandeling te maken van Coogee naar Bondi Beach. Die is 6 km lang en loopt volledig langs het strand en door een park. Het pad is gemakkelijk begaanbaar, al moet je wel rekening houden met een paar trappen. Onderweg zijn er genoeg plekken waar je kan stoppen voor wat lekkers.

Bondi Beach, Sydney

Foto: Pixabay

### Wandel door de botanische tuin

De botanische tuin van Sydney telt verschillende thematische tuinen en is volledig gratis voor bezoekers. Je kan er zelfs deelnemen aan een gratis begeleide wandeling. Wie er toch wat geld wil uitgeven, kan van een drankje genieten in een van verschillende cafés. De tuin van 30 hectaren groot opende in 1816 en is daarmee ook het oudste wetenschappelijke instituut van Australië.

Mrs Macquaries Road, Sydney

Foto: Pixabay

### Bezoek het Museum of Contemporary Art Australia

Het Museum of Contemporary Art Australia is meer dan louter een museum voor hedendaagse kunst. Je kan er ook naar presentaties, deelnemen aan workshops of genieten van optredens. Het museum toont werk van zowel Australische als buitenlandse artiesten, evenals van Aboriginals en Torres Strait Eilanders. Toegang tot het museum is gratis. Een drankje op het dakterras is dat niet, maar je hebt er wel een fantastisch uitzicht op Sydney Harbour.

140 George St., Sydney

Foto: eGuide Travel, CC BY 2.0

### Bezoek Government House

Government House is al sinds 1843 – met enkele onderbrekingen – de woonplaats van de Gouverneur van New South Wales. Zowel het huis als de tuinen kunnen gratis bezocht worden en het is ook mogelijk deel te nemen aan een rondleiding. Kijk wel even de openingstijden na. Government House wordt nog steeds gebruikt voor officiële gelegenheden en de openingstijden hangen daarvan af.

Macquarie St, Sydney

Foto: Governor Macquarie, CC BY 2.0

### Wandel over de Sydney Harbour Bridge

De Sydney Harbour Bridge is een van de iconen van Sydney en wordt vaak samen met het Opera House gefotografeerd. Een wandeling over de brug kost je helemaal niets en biedt een mooi uitzicht op de Sydney Harbour. Blijf aan de oostzijde om goede foto’s te kunnen nemen van het Opera House. Wil je de brug zelf op de foto, dan kan dat gratis vanaf een van Sydney’s stranden.

Sydney Harbour Bridge, Sydney

Foto: Pixabay