Ni Hao! Dat is 'hallo' in het Chinees. Handig om te weten als je Beijing gaat ontdekken als een local. Een goede voorbereiding is het halve werk, want in Beijing doen ze de dingen net even anders.

Pleindansen

Je kunt er in Beijing niet omheen: pleindansen. Aan het eind van de middag komen jong en oud samen op pleinen en in parken om op de beats van een gettoblaster samen te dansen. Iedereen mag meedoen. Het is heel simpel; er staat een instructeur voor de groep die je gewoon moet nadoen. Zeker weten dat er gedanst wordt? In het Tiantan Park wordt veel gedanst.

1 Tian Tan Dong Lu, Dongcheng Qu, Beijing Shi, China

Foto: Daisy Scholte

Naar het park

De stad is bekend vanwege de megawinkels en wolkenkrabbers, maar tussen al dat beton vind je tientallen groene oases. Als je de lokale cultuur van Beijing echt van dichtbij wilt meemaken dan moet je naar het park. Hier komen de locals het liefst om te ontspannen, te kletsen, te sporten en te vissen. Het Chaoyang Park is het meest geliefd onder de locals.

Foto: Daisy Scholte

Dumplings als ontbijt

In Beijing vind je niet zo snel een boterham met pindakaas. Hier eten ze liever een handgemaakte dumpling in een bamboemandje als ontbijt. De beste plekken om deze lokale lekkernij te eten zijn de restaurants waar 's ochtends vroeg de mensen tot buiten in de rij staan. De Chinezen weten dat Xian Lao Man in Dongcheng de beste dumplings maakt.

316 Dongsi N St, DongSi, Dongcheng Qu, Beijing Shi, China, 100007

Foto: Daisy Scholte

Fietsen

Niet alles is anders in Beijing. De mensen hier zijn ook gek op fietsen. De tweewieler is niet alleen de beste manier om de stad te ontdekken, het geeft je ook het gevoel een echte local te zijn. De stad heeft zowaar fietspaden en op de fiets sta je nooit vast in de eeuwige files van Beijing.
Bij Bike Beijing huur makkelijk een fiets en kun je zelfs een georganiseerde fietstour doen.

81 Beiheyan St, Dongcheng Qu, Beijing Shi, China, 100009

Foto: Daisy Scholte

Met stokjes eten

In Beijing krijg je geen bestek, maar stokjes bij het eten. Of het nou rijst, soep of dumplings zijn, dat maakt de Chinezen niet uit. Begin dus maar vast met oefenen. Tip: wie goed oplet ziet dat de locals hun kommetje onder hun mond houden en met de stokjes de rijst naar binnen schuiven.

Foto: Daisy Scholte