By Expedia Team, on May 28, 2018

De beste naaktstranden ter wereld

‘Zon, zee en strand’, dat zijn drie van de meest gebruikte woorden bij vakantiefoto’s op social media. Wie brengt er nou niet graag tijd door op het strand, met het zand tussen je tenen en een kristalheldere zee op loopafstand? Sommigen van ons doen dit het liefste ook nog eens zonder kleding. Gelukkig zijn er overal ter wereld plekjes te vinden waar je naakt van de zon kunt genieten. Pak voor je volgende vakantie dus vast wat extra zonnebrandcrème in en laat de badkleding maar thuis met onze selectie van de beste naaktstranden ter wereld.

Official Nudist Beach – Antiparos, Griekenland
———————————————-

beste naaktstranden ter wereld
Griekenland telt slechts een handvol officieel erkende naaktstranden. De eerste keer dat een strand deze status kreeg was in 1969 op het eiland Antiparos. Antiparos is een van de minder bekende eilanden van de Cycladen. De sfeer is er veel rustiger dan op bijvoorbeeld Mykonos of Santorini. Stel je een strook wit zand voor, met ondiep, sprankelend water en een klein beachvolleybalveld. Elke middag komt er een karretje langs waar je verkoelende biertjes, ijsco’s en andere hapjes en drankjes kunt krijgen. Tijdens het hoogseizoen geldt mogelijk dat kleding op het strand optioneel is. Als dat niet echt iets voor jou is, kun je gewoon naar de overkant zwemmen, naar een onbewoond eilandje waar je wel ongestoord naakt kunt zonnen.

Het Strand van Ada Bojana – Ada Bojana, Montenegro
————————————————–

beste naaktstranden ter wereld
Ada Bojana is een klein eiland in het uiterste zuiden van Montenegro, dat al sinds het Joegoslavische tijdperk over een naaktstrand beschikt. Het deel waar naaktlopen verplicht is (er zijn strandwachten die dit waarborgen), strekt zich uit over zo’n 400 meter. Voor de rest van het strand geldt dat kleding optioneel is. Naaktrecreanten hebben hier dus de overhand! Verwacht een bijzonder gevarieerd gezelschap, uiteenlopend van jonge feestbeesten die hun roes uitslapen in de zon, tot naturisten van de oude stempel die hier al sinds de jaren 60 komen.

Haulover Beach – Miami, Florida
——————————-

beste naaktstranden ter wereld

Foto: osseous on VisualHunt / CC BY

Florida staat niet voor niets bekend als de naturistenstaat van Amerika. Hier vind je het grootste aantal naturistenresorts, de hoofdzetel van de AANR (American Association for Nude Recreation) en bovenal een van de meest aangename naaktstranden ter wereld! Met zacht zand, het hele jaar door gunstige weersomstandigheden en Miami en Fort Lauderdale in de nabije omgeving, is dit zowel onder locals als toeristen een populaire bestemming.

Praia do Pinho – Balneário Camboriú, Brazilië
———————————————

beste naaktstranden ter wereld

Foto: fabian.kron on VisualHunt.com / CC BY-ND

Hoewel Brazilianen op dit gebied een reputatie hoog te houden hebben, is openbare naaktrecreatie hier lange tijd een groot taboe geweest. Pas sinds kort heeft naturisme hier echt voet aan de grond gekregen en Praia do Pinho is een van de beste plekken om dit te ervaren. Doordat het strand dicht bij de toeristische trekpleister Balneário Camboriú ligt, is het populair onder dagjesmensen. Wil je echt even tot rust komen bij dit naaktstrand? Boek dan voor een paar nachten een hotel aan het strand.Houd wel rekening met de strenge controles bij Praia do Pinho. Naaktlopen is verplicht en mannelijke bezoekers die alleen komen dienen lid te zijn van een naturismebond.

Warnbro Beach – Perth, Australië
——————————–

beste naaktstranden ter wereld

Foto: Maman Voyage on VisualHunt.com / CC BY-ND

Aan de oostkust van Australië is voor ieder wat wils te vinden als het op naaktstranden aankomt. Australiërs kunnen het onderling dan ook niet eens worden over welk strand nu eigenlijk het beste is. Sommigen roemen het Lady Bay-strand vanwege de geschiedenis, anderen hebben een voorkeur voor het landschap bij Cow Bay en weer anderen kiezen voor de ongereptheid van Casuarina-strand. Maar je kunt ook kiezen voor een naaktstrand aan de westkust. In de buurt van Perth vind je Warnbro Beach, een overweldigend wit zandstrand. Het strand is ongeveer een kilometer lang, veel rustiger dan de plekjes aan de oostkust en je geniet er ook nog eens van een betoverende zonsondergang.

Playa Zipolite – Oaxaca, Mexico
——————————-

beste naaktstranden ter wereld
Tot voor kort stond Playa Zipolite vooral bekend als backpackersbestemming en relaxt hippiedorpje aan de westkust van Mexico. Een paar jaar geleden is de plaatselijke naturistenbond echter begonnen om naaktrecreatie op het strand te stimuleren en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Overal vandaan stroomden bezoekers toe om naakt te zonnen op het warme Mexicaanse strand. Er werd een jaarlijks Festival Nudista opgezet en al snel begonnen de lokale bars en restaurants ook naaktbezoekers te verwelkomen. Dit is het soort plek waar je aanvankelijk voor een dag of twee naartoe komt, om er vervolgens een hele maand te blijven. Of langer.

Cap d’Agde – Agde, Frankrijk
—————————-

beste naaktstranden ter wereld
Bekend of berucht? Dat laten we maar even in het midden. Cap d’Agde in het zuiden van Frankrijk komt op de bucketlist van elke naaktrecreant voor en weet jaarlijks tienduizenden bezoekers te trekken. Het is een complete badplaats voor naturisten. In ‘Cap’ slaap je naakt, winkel je naakt, sport je naakt, eet je naakt, drink je naakt, dans je naakt en ga je uiteraard naakt naar het strand. Toegegeven, het naaktstrand ter plaatse behoort niet tot de mooiste ter wereld, maar een bezoek aan Cap d’Agde is op zichzelf al een ervaring. Dat alleen zou al reden genoeg moeten zijn om er eens een kijkje te nemen.

Wreck Beach – Vancouver, Canada
——————————-

beste naaktstranden ter wereld

Foto: MassiveKontent on Visual Hunt / CC BY

We hebben het beste voor het laatst bewaard. Inderdaad, Wreck Beach in Vancouver is officieel het mooiste naaktstrand ter wereld. Hoewel Canada waarschijnlijk niet het eerste land is waar je aan denkt bij het plannen van je volgende naaktvakantie, is dit juist een plek waar je absoluut eens geweest moet zijn. Schitterende landschappen, een bijzondere sfeer, gastvrije Canadezen en georganiseerde evenementen als vijfkilometerruns en naaktzwemmen maken dit tot de beste locatie in de wereld voor naaktrecreatie. Zolang het weer een beetje meewerkt natuurlijk.”