By Expedia Team, on March 8, 2018

5x doen in de wijk West End in Glasgow

Glasgow is de grootste stad van Schotland en een stedentripbestemming voor iedereen die houdt van een mix van cultuur, natuur en culinair genieten. De wijk West End is een absolute aanrader om te bezoeken. Het is een gezellige studentenwijk vol historie, waar je met gemak een volle dag kunt vullen met leuke activiteiten. In dit artikel de 5 leukste dingen om te doen in de wijk West End.

### Ashton Lane

Hou je van oude straatjes, waar je voor je gevoel jaren terug in de tijd gaat? In de wijk West End vind je Ashton Lane, die eruitziet als een ansichtkaart met een afbeelding van vervlogen tijden. Terwijl je loopt over kleine keien zie je overal kleine, oude, sfeervolle huisjes. Het is niet heel groot, maar neem vooral de tijd om wat te eten en te drinken in een van de barretjes, cafés of restaurants (zoals The Wee Pub).
Ashton Lane

Foto: Nathalie Paak

### Kelvingrove Art Gallery and Museum

Glasgow is meerdere musea rijk, maar één van de mooiste en meest indrukwekkende is het Kelvingrove Art Gallery and Museum in Argyle Street. Nog zonder dat je een voet over de drempel hebt gezet, ben je al in de ban van de pracht van het pand. Het is gebouwd in een opvallende Spaanse barokstijl. Eenmaal binnen kun je 20 verschillende themagalerijen bezoeken en ruim 8000 kunstwerken en objecten bewonderen. Entree is gratis.

Argyle Street

Foto: Nathalie Paak

### University of Glasgow

De vierde oudste universiteit van de Engelstalige landen is de universiteit van Glasgow. Opgericht in 1451 en nog steeds in gebruik. Als bezoeker ben je altijd welkom, al kan het voorkomen dat je een bepaald gedeelte niet mag betreden vanwege examens of een andere belangrijke gebeurtenis. Sla zeker ‘the Cloisters‘ niet over. Hier vind je prachtige gewelven waar je onderdoor kunt lopen. Herken je de plek? Dat kan, want deze wordt regelmatig gebruikt als filmlocatie.

University Avenue

Foto: Nathalie Paak

### Hunterian Museum and Art Gallery

Te vinden op het grondgebied van de universiteit is de Hunterian Museum and Art Gallery, ook wel de The Huntarian genoemd. Ook dit museum is gratis te bezoeken. Het is opgericht in 1807 en vernoemd naar de Schotse arts, hoogleraar en verzamelaar William Hunter (1717-1783). Het bestaat uit het Hunterian Museum (Zoology Museum), de Hunterian Art Gallery en het Macintosh House. Laatstgenoemde is een aanrader als je meer te weten wilt komen over het werk van de uit Glasgow afkomstige architect en ontwerper Macintosh.

University Avenue (naast ‘the Cloisters’)

Foto: Nathalie Paak

### Glasgow Botanic Gardens

Als je naar het noorden loopt in de wijk West End, vind je aan de oever van rivier de Kelvin een prachtig, vrij toegankelijk stadspark. De grootste troef van dit park zijn de plantenkassen die je kunt bezoeken. De kassen zijn enorm groot en terwijl je erdoorheen wandelt zie je een bijzondere collectie bloemen, planten en bomen van over de hele wereld. Sommige zijn zeer zeldzaam. Bij mooi weer is het een aanrader om, net als de locals, te picknicken in het park.

Great Western Road 730

Foto: Nathalie Paak