Oslo is een relatief kleine stad, die je voor een groot deel te voet kunt ontdekken. Maar wanneer je er voor een citytrip bent, is het natuurlijk wel handig om te weten welke wijken een bezoekje waard zijn. Daarom deel ik met jou een top vijf van de leukste, gezelligste en mooiste plekken in het prachtige Oslo.

Relaxen langs de boulevard van Stranden

Wanneer je van de City Hall naar het Museum of Modern Art loopt, bevind je je in wat mij betreft de gezelligste wijk van Oslo: Stranden. Deze prachtige boulevard is heerlijk voor een wandeling langs het water, met uitzicht over de haven. Je hebt er veel leuke eettentjes, maar wat ik zelf nog leuker vind zijn de vele foodtrucks die hier met regelmaat staan geparkeerd. Dus ook helemaal budget-proof.

Stranden, 0250 Oslo

Foto: Jantien Klein Ikink

Scoor een koffie in hipster-wijk Grunerlokka

Wie even genoeg heeft van het bezichtigen van musea, kan helemaal tot rust komen in de gezellige en hippe wijk Grünerløkka. Rond de straten Thorveld en Gruners vind je tal van koffietentjes. Eerlijk is eerlijk, ik houd zelf niet van koffie, dus ik kan het niet bevestigen. Maar de Noren zijn ervan overtuigd dat je hier de beste koffie vindt. Dus voor de koffieleuten en hipsters onder ons is dit absoluut the place to be.

Grünerløkka, Oslo

Foto: Visualhunt

Shoppen in de Karl Johannes Gate

De hoofdstraat van Oslo loopt helemaal van het centraal station tot aan het Royal Palace. In deze sfeervolle straat vind je tal van designerwinkels, maar ook de meer standaard winkels tot zelfs marktkraampjes. Moe van het shoppen? Rust even uit in het gezellige park of ga voor een Noorse lekkernij in een van de vele restaurants of kioskjes.

Karl Johans gate, Oslo

Foto: Jantien Klein Ikink

Oslo vanaf het water

Het is natuurlijk onmogelijk Oslo los te zien van het water en de prachtige fjorden. Want ja, de waterwegen en de fjorden zijn het boegbeeld van Oslo. Dus neem de ferry vanaf de City Hall of het Opera House en ga voor een cruise door de fjorden. Je kunt de tickets ter plaatse kopen en je kunt onderweg op verschillende punten af- en opstappen.

Rådhusbrygga, Oslo

Foto: George Rex, CC BY-SA 2.0

Picknick in St. Hanshaugen park

Op zo'n twintig minuten lopen van het centrum van Oslo vind je het St. Hanshaugen park. Niet heel erg bekend of populair onder toeristen, maar des te meer onder de Noren. Vanaf het park heb je een prachtig uitzicht over de stad. Perfect wanneer je even de rust op wilt zoeken of op een zonnige dag wilt genieten van een picknick in het park.

St. Hanshaugen, Oslo

Foto: Visualhunt