Düsseldorf staat bekend om haar grote internationale luchthaven, maar de stad zelf heeft ook heel wat te bieden. De stad is opgebouwd uit verschillende wijken die elk hun eigen karakter hebben en verschillende soorten reizigers aantrekken. Cultuurliefhebber, hipster of sushifanaat? Voor iedereen is er in Düsseldorf een passende wijk.

Altstadt

De Altstadt is het historische en toeristische centrum van Düsseldorf. Hier vind je autovrije winkelstraten, de Marktplatz met het stadhuis en tal van andere monumenten. In de zomer zitten de terrassen op de Rijnpromenade vol en is het aangenaam vertoeven aan het water. Op diezelfde promenade vindt trouwens een keer per jaar "Japantag", het feest van de grote Japanse gemeenschap in Rijnland-Westfalen, plaats.

Marktplatz, Altstadt

Foto: Citanova Düsseldorf, CC BY 2.0

Ackerstrasse

De buurt rond de Ackerstrasse is pas recent "hip" geworden. Wat vroeger een wat donkere residentiële buurt was, is nu de plek van opkomende kunstgalerijen, tweedehandswinkels en designers die aangetrokken werden door de goedkope huur. Toeristen zie je hier amper en ook hotels hebben hun weg naar deze buurt nog niet gevonden. Je kan er dus nog echt op verkenning gaan en leuke dingen ontdekken.

Achterstrasse

Foto: Abdulla Al Muhairi, CC BY 2.0

Oberkassel

Oberkassel is een woonwijk van de betere klasse, met grootse herenhuizen en een park langs de Rijnoever. In deze wijk ligt ook het oude treinstation van Düsseldorf. Het is nu een brouwerij met een typisch Duitse biertuin. Een andere bezienswaardigheid in Oberkassel is het EKO-Haus, een cultuurcentrum voor Japanse cultuur waar je aan workshops kan deelnemen en de Japanse tuin kan bezoeken.

EKO-Haus, Brüggener Weg 6 / Brauhaus Alterbahnhof, Belsenstraße 2

Foto: Franz Schuier, CC BY 2.0

Unterbilk

Unterbilk is Düsseldorf's hipsterbuurt, gelegen tegen de studentenbuurt Bilk aan en thuis van leuke koffiebars, voedingsspeciaalzaken, designwinkels en antiek en vintage. De hoofdstraat van Unterbilk is de Lorettostrasse, door locals ook wel de "Lo" genoemd, naar analogie met de noordelijker gelegen "Kö" of Königsallee waar je winkels vindt van luxehuizen als Armani en Kenzo. Bezoek je de stad op een vrijdag, wandel dan langs de Friedensplätzchen waar die dag een markt plaatsvindt.

Lorettostrasse, Unterbilk

Foto: bogenschlag, CC BY 2.0

Little Tokio

Little Tokio staat ook wel bekend als de "Sushi Walk". Er wonen zo'n 8.000 mensen van Japanse afkomst in Düsseldorf en in deze wijk hebben tal van hen sushirestaurants, speciaalzaken en kappers. Er is zelfs een karaokebar. Aan de rand van Little Tokio ligt TOYKIO, een galerij met Japans designerspeelgoed, kunstboeken, magazines en internationale memorabilia. Je kan er ook een koffie bestellen en het zou zonde zijn om hun bananencake met zout niet te proberen.

Immermanstrasse, Little Tokio

Foto: Visualhunt