De dik 6000 eilanden van Griekenland hebben stuk voor stuk iets moois te bieden. Van slaperige bergdorpjes tot drukke steden en van weelderig groene natuur tot kale, rotsachtige bergen, het is er allemaal te vinden. De grote vraag is natuurlijk: wat zijn de 5 mooiste eilanden van Griekenland? Ik geef je graag mijn persoonlijke favorieten!

Corfu

Corfu is één van de meest noordelijk gelegen eilanden van Griekenland en in verhouding regent het er wat vaker. Hierdoor is het eiland prachtig groen. Waar andere eilanden vaak wat kaal en dor ogen, is Corfu een ware oase: weelderige bergen, prachtige bloemen en een azuurblauwe zee zorgen ervoor dat dit één van de mooiste eilanden van Griekenland is. Tip: in het paradijselijke Paleokastritsa komen al deze factoren op één plaats samen.

Foto: Kimber Kox

Samos

Een klein eiland met ontzettend veel charme, dat is Samos. In het voorjaar is de natuur op Samos op haar best. Ondanks dat het eiland slechts 475 km2 groot is, is er genoeg moois te zien. Samos is bij uitstek een eiland dat zich prima leent voor een wandelvakantie. Je loopt hier op verharde paden midden in de natuur, terwijl je onderweg getrakteerd wordt op prachtige vergezichten en verborgen stranden.

Foto: Kimber Kox

Kreta

Kreta is het op één na grootste eiland van Griekenland en hier is de natuur enorm divers. Van een bijna buitenaards rotslandschap tot dichtbegroeide bossen, je vindt het hier allemaal. Veel mensen bezoeken alleen de noordkust, maar het minder toeristische zuiden is minstens zo prachtig. Verken Kreta met de auto en ontdek de prachtig groene zuidkust. Vergeet onderweg niet te stoppen bij één van de vele verlaten strandjes.

Foto: Kimber Kox

Lesbos

Op Lesbos vind je het unieke Petrified Forest. Dit bos is miljoenen jaren geleden versteend, waardoor je nu kunt dwalen door een bijna surrealistisch landschap. De weg naar het Petrified Forest kenmerkt zich door ruwe gesteentes, afgetekend tegen een azuurblauwe zee. Zodra je de andere kant op rijdt verandert het landschap drastisch. De grijze stenen maken plaats voor groene bergen met schilderachtige bergdorpjes. Sla verder ook zeker het pittoreske Molyvos niet over.

Foto: Kimber Kox

Thassos

Op Thassos liggen in de bergen prachtige dorpen waar het voelt alsof de tijd heeft stilgestaan. Bezoek het bergdorpje Théologos en ontdek hoe men eeuwen geleden in Griekenland huizen bouwde. Daarnaast is de natural pool bij Giola een niet te missen natuurfenomeen. Rijd met de scooter het eiland rond en ontdek de meest prachtige stranden met wit zand en kristalhelder water.

Foto: Kimber Kox