De Spaanse Costa Brava is voornamelijk bekend dankzij de populaire stad Barcelona, maar wist je dat je in de hele regio geweldig lekker kan eten? De Costa Brava telt meer dan tien restaurants met minstens een Michelinster. Hier zijn er vijf die je zeker niet mag missen.

El Celler de Can Roca, het beste restaurant ter wereld

El Celler de Can Roca in Girona kreeg in 2015 de eerste plaats in de lijst van 50 Beste Restaurants ter Wereld. In dit driesterrenrestaurant eet je traditioneel Catalaanse gerechten met een moderne twist. De gerechten zijn beïnvloed door de moleculaire keuken van El Bulli, het wereldberoemde restaurant van chef Ferran Adrià dat door het magazine Restaurant vijf maal tot beste restaurant ter wereld werd uitgeroepen, voordat het zijn deuren sloot in 2011.

Can Sunyer 48, 17007 Girona

_Foto: dpotera, CC BY 2.0_

Els Brancs, dineren met zeezicht

In Hotel Vistabella in Roses vind je vaak meer mensen dan er bedden zijn. Els Brancs, het hoofdrestaurant van het hotel, heeft immers een Michelinster. Je geniet er van een 'proefmenu' of een menu van maar liefst 20 gangen, waarvan elke gang even verfijnd en prachtig gepresenteerd wordt. Al even belangrijk als het eten, is de locatie. Het terras van het restaurant kijkt immers uit over het Bonifaci-strand, bekend om de prachtige zonsondergangen.

Avinguda de José Díaz Pacheco, 26, 17480 Roses

Foto: Visualhunt

La Cuina de Can Simón, sterrenmaaltijd op een eeuwenoude locatie

La Cuina de Can Simón bevindt zich in een oud vissershuis uit 1700. Toepasselijk, worden er hier dan ook voornamelijk traditioneel Catalaanse visgerechten geserveerd. Doordat er slechts 22 gasten bediend kunnen worden, heerst er een intieme sfeer in dit restaurant met een Michelinster. Het personeel is aandachtig aanwezig, zonder ooit opdringerig te zijn. Let wel goed op de huisnummers wanneer je er heen gaat, want je loopt er zo voorbij.

Carrer del Portal, 24, 17320 Tossa de Mar

Foto: schermpeter42, CC BY 2.0

Miramar, binnenkijken in een tweesterrenkeuken

Benieuwd hoe het er in een sterrenkeuken aan toegaat? Bij Miramar is de keuken deels zichtbaar voor gasten. Dit restaurant ligt aan het strand in Llança en biedt vanaf het terras een prachtig zicht op het water. Elk gerecht bestaat uit een verassende samenstelling van smaken en kan vergezeld worden van betaalbare kwaliteitswijnen. Bedenk daarbij een vlotte, correcte bediening en je snapt waarom Miramar twee Michelinsterren heeft.

Passeig Marítim, 7, 17490 Llançà

_Foto: dpotera, CC BY 2.0_

Massana Restaurant, een kwarteeuw heerlijkheid

Al meer dan 25 jaar lang serveert Massana Restaurant verfijnde Catalaanse gerechten in het centrum van Girona. De aankleding van het restaurant is simpel, maar duidelijk gericht op kwaliteitszoekers. Of je nu à la carte eet of voor het degustatiemenu kiest, de gerechten worden door obers in strak zwart pak naar je tafel met een al even strak wit tafelkleed gebracht. Dit is een restaurant met een Michelinster, maar duidelijk hogere ambities.

Carrer Bonastruc de Porta, 10, 17001 Girona

Foto: Joselu Blanco, CC BY 2.0