Niagara Falls: do or don't? Bij velen staat deze attractie bovenaan de alom bekende 'bucket list', maar is het nou echt een bezoek waard? Ik bezocht deze bijzondere plek op de grens van Amerika en Canada meerdere keren en kan je eerlijk zeggen: als je er dan toch in de buurt bent, mag je het zeker niet overslaan!

Bekijk de watervallen vanaf de kant

Het mooie aan de Niagara Falls is dat ze gratis toegankelijk zijn. De 60 meter hoge watervallen vormen een onderdeel van de Niagara River die Lake Erie en Lake Ontario met elkaar verbindt. Vanaf de Canadese zijde kun je bijna met je neus tot aan de Horseshoe Falls komen zonder ook maar een cent te hoeven betalen! Vanaf de Amerikaanse zijde heb je prachtig uitzicht op de Bridal Veil Falls.

Niagara Falls, Ontario, Canada

Foto: martajozsa, CC0 1.0

Doe de Journey Behind the Falls

Met de Journey Behind the Falls kom je wel heel dicht bij de watervallen. Je krijgt een felgekleurde poncho aan en reist de diepste krochten van dit natuurgeweld in, door een gangenstelsel van zo'n 45 meter lang, die je tot aan de waterval voert. Naast de gangen zijn er nog een tweetal observatiedecks waarbij je eerste rang uitzicht hebt op de watervallen.

6650 Niagara Pkwy, Niagara Falls, Ontario

_Foto: Sundar M, CC BY-SA 2.0_

Stap op de Maid of the Mist

Eigenlijk kun je niet naar Niagara Falls gaan zonder een tochtje met de Maid of the Mist te maken, de bekende boot die je tot aan de voet van de watervallen brengt. Bij de Canadese Horseshoe Falls wordt de boot stilgelegd en krijgt iedereen de kans om foto's te maken en gegarandeerd een flinke lading water over zich heen. De poncho krijg je er gratis bij!

151 Buffalo Ave, Niagara Falls, Ontario

Foto: 70154, CC0 1.0

Maak een helikoptervlucht

Niet de meest voordelige, maar wel de meest spectaculaire manier om de Niagara Falls te zien, is vanuit de lucht. Stap in de helikopter en bewonder dit immense natuurgeweld van ver bovenaf. De vlucht duurt inclusief boarding time zo'n 12 minuten maar dit is ruim genoeg om geweldige foto's te maken en ook nog eens te genieten.

3731 Victoria Ave, Niagara Falls, Ontario

Foto: PublicDomainPictures, CC0 1.0

Ga winkelen, gokken of naar de kermis

Even genoeg van de watervallen? Ook dan hoef je je in Niagara Falls niet te vervelen. Het Canadese stadje heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een heus toeristenoord met winkels, restaurantjes, diverse attracties inclusief een reuzenrad, casino's enzovoorts. Ook is er een IMAX theater en zijn er diverse zwembaden. Een soort van Scheveningen, maar dan in het groot dus!

Niagara Falls, Ontario, Canada

Foto: Archbob, CC0 1.0