Wie aan Engeland denkt, zal niet meteen aan culinaire hoogstandjes denken. De Britse keuken heeft door de jaren heen een imago gekregen van ongevarieërd, simpel en vrij ongezond eten. Gelukkig is daar de laatste jaren verandering in gekomen en is Londen o.a. door een wereldberoemde Franse chef genoemd als 'gastronomic capital of the globe'. In deze gids 5 persoonlijke tips voor een weekend vol heerlijk eten en drinken in de Engelse hoofdstad.

Jamie Oliver's Recipease | Notting Hill

De verandering in de Britse keuken is voor een deel te danken aan kookboekenschrijver en TV-kok Jamie Oliver. Traditionele Britse recepten hijst hij in een gezond en modern jasje en hij maakt koken weer leuk. In zijn store in Notting Hill kun je kookworkshops volgen en een verse lunchmaaltijd of lekkere snack scoren.

92-92 Notting Hill Gate

_Foto: a_marga, CC BY-SA 2.0_

The Mitre Pub | Holland Park

In de wijk Holland Park, nabij het populaire Notting Hill, is de moderne en trendy gastro-pub The Mitre gevestigd. Londenaren komen hier gezellig samen voor een onvervalste vrijdagmiddagborrel, om bij te kletsen met vrienden of om een lekker hapje te eten. Bijkomend voordeel: toeristen zul je hier niet veel tegenkomen.

40 Holland Park Avenue

Foto: Ewan Munro, CC BY-SA 2.0

All Bar One | Waterloo

Van buiten ziet het er niet zo spannend uit, weggestopt een toeristische omgeving, vlakbij de London Eye, maar binnen heeft All Bar One in Waterloo een verrassing voor je in petto. Hier lunch of dineer je in een trendy grand café met een opvallende bar. Saillant detail: bestel je een warme chocolademelk, dan krijg je er een glaasje met Smarties bij!

1 Chiceley Street

Foto: Ewan Munro, CC BY-SA 2.0

Serpentine Bar & Kitchen | Hyde Park

Een tikkeltje toeristisch, maar wel een hele fijne lunchplek. Serpentine Bar & Kitchen ligt in het hart van Hyde Park. Vanaf het terras heb je uitzicht op Serpentine pond, met name in de zomer is het dus fijn vertoeven. Kom bij tijdens een lange dag struinen door de stad met een glas koude limonade en een simpele maaltijd.

Serpentine Road, Hyde Park

Foto: Gary Knight, CC BY 2.0

Hummingbird Bakery | Notting Hill

Lekker aan het winkelen op Portobello Road en stiekem lekkere trek gekregen? Stop dan even bij Hummingbird Bakery voor overheerlijke cupcakes en andere zoete lekkernijen. Wees bereid om eventjes in de rij te staan, dat is het zeker waard. Mijn persoonlijke favoriet: carrot cake.

133 Portobello Road

Foto: Dani Lurie, CC BY 2.0