Als liefhebber van lekker eten en drinken, ben je in Berlijn op de juiste plek. Er zijn ontzettend veel lekkere en bijzondere restaurants en markten waar je voor een schappelijke prijs goed kunt eten. Als je weet waar je moet zijn tenminste! Ik verklap de 5 beste plekjes.

Restaurantjes op een rij

In de Lychener str. vind je een boel fijne restaurants. Zo eet je bij restaurant Massai bijzondere Afrikaanse gerechten geheel in bijbehorende sferen. Bij restaurant Zum Schusterjungen eet je traditionele Duitse kost en voor Mediterrane gerechten ben je bij restaurant Tres Tapas aan het juiste adres.

Restaurant Massai: Lychener Str. 12, 10437 Berlijn

Restaurant Zum Schusterjungen: Danziger Str. 9, 10435 Berlijn

Restaurant Tres Tapas: Lychener Str. 30, 10437 Berlijn

Foto: RestaurantAnticaRoma, CC0 1.0

Italiaanse sferen

Voor de grootste en lekkerste pizza's van Berlijn, een huiselijke Italiaanse sfeer en overheerlijke pasta's kun je terecht bij restaurant Boccacelli. Bekroond met een Gastronomie-award voor hun Italiaanse gerechten, is dit een restaurant waar je je culinaire hart op kunt halen.

Winterfeldtstraße 34, Schoneberg

Foto: skeeze, CC0 1.0

Voor sushi-liefhebbers

Sushi-liefhebbers opgelet: Restaurant Cube in Kreuzberg mag je niet overslaan! In dit kleine restaurant met vriendelijke bediening maken de koks de sushi vers voor je klaar in een open keuken. Zowel traditionele sushi rolls, als meer experimentele varianten. Probeer vooral het sushi-nagerecht met zoete gebakken banaan.

Zossener Straße 18, Kreuzberg

_Foto: dangquocbuu__, CC0 1._0

Goed gekruid

Bij restaurant Sadhu eet je lekkere Pakistaanse en Indische gerechten voor een zeer schappelijke prijs. De sfeer in het restaurant zit er altijd goed in. Voor cocktails en andere drankjes na afloop van het diner zit je in deze omgeving ook goed: voor echte nachtbrakers is er genoeg keuze!

Falckensteinstraße 41, Kreuzberg

Foto: gillnisha, CC0 1.0

Berlijnse Food Markten

Een bezoek aan Berlijn is niet compleet zonder een bezoek aan een food market, of een hapje van een van de vele streetfood kraampjes. Neue Heimat, vrijwel iedere vrijdag, is bijvoorbeeld de moeite waard. Ook de Winterfeldtplatz markt in Schoneberg, iedere zaterdagochtend, is aan te bevelen.

Neue Heimat: 12305 Berlijn

Winterfeldtplatz markt: Tempelhof-Schöneberg, 10781 Berlijn

Foto: jill111, CC0 1.0