Het strand van Scheveningen is niet alleen voor zonaanbidders en zandkastelenbouwers. Op dit populaire strand worden het hele jaar door spectaculaire festivals georganiseerd voor jon

Nieuwjaarsduik

Een frisse start van het nieuwe jaar wordt nergens zo letterlijk genomen als in Scheveningen. Tijdens de beroemde Nieuwjaarsduik rennen elk jaar meer dan tienduizend Nederlanders als een stel bezetenen het ijskoude water in. Je bent pas een echte Hollander als je ook een keer meegedaan hebt. Uiteraard mèt oranje muts.

Belgisch Park, Den Haag

Foto: Daisy Scholte

Vlaggetjesdag

Een typisch Scheveningse traditie is natuurlijk Vlaggetjesdag! Vroeger het moment waarop de eerste haringvloot, versierd met vlaggetjes, de haven verliet. Nu de dag waarop het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild wordt. Het is een compleet visfestival voor het hele gezin. Inclusief marktkramen, activiteiten, presentaties en natuurlijk een echt shantykoor.

Vissershaven Scheveningen

Foto: Daisy Scholte

Vuurwerkfestival

Het vierdaagse Vuurwerkfestival vindt elk jaar plaats in de warme zomermaand augustus. Acht landen strijden om de titel mooiste vuurwerkshow. Een knallende strijd wat een waar spektakel oplevert voor het publiek. Er komen dan ook bijna een half miljoen mensen op af.

Foto: Daisy Scholte

Vliegerfestival

Waar kun je beter vliegeren dan op het strand? Dat moeten ze in Scheveningen ook gedacht hebben toen ze het Vliegerfestival bedachten. Het internationale vliegerevenement trekt vliegeraars uit alle hoeken van de wereld, die hier hun mooiste zwevende creaties oplaten. Een adembenemend schouwspel.

Foto: Daisy Scholte

Vreugdevuur

In Scheveningen hebben ze het vuurwerk in augustus al gehad. Dus op oudejaarsnacht maken de gekleurde knallers plaats voor een immens grote stapel van brandende pallets. Even verderop doen ze in Duindorp hetzelfde. Het is dan ook elk jaar weer de vraag wie het grootste Vreugdevuur van Nederland heeft.

Foto: Daisy Scholte