Zeg je Brighton dan zeg je hip en hot, want deze Engelse kustplaats zit vol creatieve ondernemers die vooral op het gebied van food veel te bieden hebben. Van een compleet vegetarische kaart tot een zero waste-restaurant en bij allemaal staat dagvers hoog in het vaandel. Deze 5 adresjes zijn om je vingers bij af te likken!

Fatto a Mano

Zet jij je tanden graag in een pizza? Dan moet je in Brighton bij Fatto a Mano zijn. De steenoven pizza's die hier worden geserveerd doen je watertanden, want ze smaken naar de pizza's uit Napels. Het is een klein tentje, dus het kan zijn dat je even moet wachten op een tafeltje. Ook leuk: neem bij mooi weer je pizza mee en eet hem op in de Pavilion Garden met uitzicht op het Royal Pavilion.

77 London Road

Foto: Pixabay

Silo

Een heel bijzonder plekje, want Silo is niet zomaar een restaurant, het is een zogenaamd zero waste-restaurant. Hier proberen ze zo min mogelijk afval te produceren. De ingrediënten die worden gebruikt om jou iets lekkers voor te schotelen, komen uit eigen tuin en van andere lokale ondernemers. Je kunt hier genieten van een ontbijt, lunch en diner. Denk aan een verse sandwich van zuurdesembrood tot een gegrilde fazant met warme peren.

Upper Gardner Street 39

Foto: Jessica Spengler, CC BY 2.0

The Coal Shed

In hartje Brighton vind je The Coal Shed, waar steaks en visgerechten de hoofdrol spelen op je bord. Dit restaurant is door de Observer Food Monthly awards uitgeroepen tot één van de beste restaurants van het land. Dat schept natuurlijk verwachtingen en die worden zeker waargemaakt. Doen op zondag: bestel tijdens de lunch de 'Sunday Sharing Roast'. Zeer populair bij de locals, want volgens hen is dit de lekkerste roast die je ooit zult proeven.

8 Boyce's Street

Foto: Pixabay

Bill's

Een voormalige, industriële garage voor stadsbussen ingericht met veel kleine tafeltjes en stoelen van hout, leuke krijtbordteksten op de muren en trossen pepers aan het hoge plafond. Klinkt het een beetje als een Villa Kakelbont? Dat klopt, maar dan wel om door een ringetje te halen zó fijn gestileerd. Binnenlopen kan hier de hele dag. Of je nu kiest voor alleen een espresso of een pompoensoep; alles wordt ter plekke bereid en dat proef je.

North Road 100

Foto: jeremy keith, CC BY 2.0

Food for Friends

Vraag een local naar een restaurant met goed vegetarisch eten en je wordt direct naar Food for Friends gestuurd. Niet zo gek, want dit is het eerste vegetarische restaurant van de stad en nog steeds de hipste. Al sinds 1981 eet je hier gerechten gebaseerd op de keuken van landen over de hele wereld die vega, vegan en/of glutenvrij zijn in de sfeer van een moderne, Franse brasserie. Ook leuk voor een afternoon tea.

Prince Albert Street 17-18

Foto: Visualhunt