In de stad van de sterren was het altijd al goed toeven, maar de laatste tijd wordt het steeds leuker als je houdt van lekker eten. Van hapjes met wereldse invloeden tot vegan gerechten en dat op plekken die zijn ingericht om ook de ogen de kost te geven. Hier 5 niet te missen food hotspots verspreid over de stad.

Juice Served Here

In de wijk Venice moet je bij Juice Served Here zijn voor een goede dosis vitamines. Je drinkt hier de lekkerste, versgeperste sapjes in de stad. Leuke extra: je mag voor je bestelt verschillende sapjes proeven, zodat ze een sapje op maat voor je kunnen maken. Lekker on the go maar het geweldige designinterieur vraagt erom om even te blijven.

609 S. Lincoln Blvd, Los Angeles

Foto: Riyadh Al Balushi, CC BY-SA 2.0

The Commissary

Hou je van Koreaans eten? In Koreatown vind je op de eerste verdieping van The Line Hotel (ook een aanrader) restaurant The Commissary. Aan het roer staat topchef Roy Choi. Ooit begonnen met een street food karretje, nu één van de beste chefs van de stad. Ook de cocktails in dit restaurant (dat lijkt op een giga grote kas) zijn niet te versmaden.

3515 Wilshire Blvd, Los Angeles

Foto: Travis Wise, CC BY 2.0

The Springs

Een plek die inspeelt op de enorme hype rondom gezondheid in Los Angeles. The Springs in het Arts District is niet alleen een fijn adres voor een verrukkelijke, veganistische lunch, je kunt er ook terecht voor biologische sapjes, massages en een yogales om op alle fronten je lichaam te voeden. Aanrader: het kaasplankje met kaas van pijnboompitten en cashewnoten.

608 Mateo St, Los Angeles

Foto: VisualHunt, CC0 1.0

Laurel Hardware

Laat je niet misleiden door de naam. Dit is al een tijdje geen bouwmarkt meer, maar één van de hipste plekken in Hollywood om te smullen. De insteek van de menukaart is trots Amerikaans, want alle ingrediënten komen rechtstreeks van Amerikaanse boeren. Van gehaktballen van varkensvlees tot een geroosterde bietensalade. Laat wat ruimte over voor een goddelijk toetje, zoals de 'pear financier' met ijs met gezouten karamel, amandelen, bourbon en ahornsiroop.

7984 Santa Monica Blvd, Los Angeles

Foto: Kurman, CC BY 2.0

Pine and Crane

Laagdrempelig genieten van de Taiwanese keuken? In de wijk Silverlake heeft Vivian Ku van haar liefde voor koken haar werk gemaakt. In een hippe ruimte met muren van beton, houten meubels, strakke lijnen en stoere lampen maakt ze bekende hapjes, zoals dumplings, maar ook verrassende combinaties als een pannenkoek met varkensvlees en Taiwanese spinazie. Bijzonder: de ingrediënten komen zoveel mogelijk uit de groentetuin van haar familie.

1521 Griffith Park Blvd, Los Angeles

Foto: Neon Tommy, CC BY-SA 2.0