Tijdens je rondreis door Zuid-Afrika alleen maar op safari? Dat zou zonde zijn. Veel reizigers slaan Johannesburg over. Ontzettend jammer, want het is één van de meest bruisende steden in Afrika. De laatste jaren is de stad een stuk veiliger geworden. Er komen dan ook steeds meer hippe wijken bij, waar je 's middags of 's avonds terecht kunt in de leukste bars, gezellig tussen de locals.

Canteen

Maboneng was één van de eerste wijken in hartje Johannesburg die een beetje werd opgeknapt, en nu is de wijk the place to be, met geweldige winkels, restaurants en cafés. Canteen was er vanaf het eerste moment bij en is een favoriet bij de locals. 's Middags kun je er heerlijk relaxen, onder de bomen, terwijl je geniet van een goed glas wijn. Blijf gerust hangen, want hoe later het wordt, des te gezelliger het is.

268 Fox Street, Johannesburg, Zuid-Afrika

Foto: Esther de Beer

The Living Room

Een biertje drinken met een geweldig uitzicht over het centrum van Johannesburg? Op naar The Living Room in Maboneng, misschien wel de leukste rooftop bar van de stad. Je pakt de lift naar de bovenste etage en stapt uit in een soort oase. Het café staat boordevol prachtige Afrikaanse planten en bomen, de menukaart staat vol heerlijke lokale producten en er hangt een fijne sfeer. Het uitzicht over de stad is de kers op de taart.

20 Kruger Street, Johannesburg, Zuid-Afrika

Foto: Esther de Beer

Hell's kitchen

Melville is één van de leukste wijken om te logeren als je in Johannesburg bent. Kies een hotel of guesthouse vlakbij 7th Street, dan zit je altijd vlakbij alle leuke restaurants en cafés. Hell's kitchen is een goede plek voor een biertje voordat je gaat eten. Plof neer op de veranda, kies één van de tientallen craft-biertjes op de kaart, en ga op je gemakje mensen kijken.

4 7th St, Johannesburg, Zuid-Afrika

Foto: Pixabay

Moya Zoo Lake

Zoo Lake is geen bekende trekpleister van Johannesburg en daarom alleen al de moeite van het bezoeken waard. Het meertje ligt in een groene omgeving, naast de dierentuin van Johannesburg. Het is er heerlijk rustig, kinderen spelen er graag en op het meertje dobberen bootjes vol enthousiaste families die er een dagje op uit zijn. Vanaf het dakterras van Moya kun je alles prima gadeslaan. Je bestelt er fijne Afrikaanse kost of een goed glas wijn.

Zoo Lake, 1 Prince of Wales, Johannesburg, Zuid-Afrika

Foto: Esther de Beer

The Countess

27 Boxes is één van de leukste hotspots in Johannesburg. Dit winkelcentrum in Melville is opgebouwd uit verschillende zeecontainers en er huizen jonge, hippe designers, goede doelen, leuke koffiebars en een paar fijne restaurants. The Countess is er zo één, met een kleurrijk en industrieel interieur, gezellig terras en een heel fijne kaart. Er staan mooie craft-biertjes op de kaart en lekkere snacks.

75 4th Ave, Melville, Johannesburg, 2109, Zuid-Afrika

Foto: Pixabay