Dubai staat bekend als één van de duurste bestemmingen ter wereld, maar ook voor de reizigers met een iets minder gevulde bankrekening is er goed nieuws. In Dubai vind je namelijk meer dan genoeg gave bezienswaardigheden die geheel gratis te bezichtigen en te bezoeken zijn. Met deze tips vermaak je je ook met een kleiner budget prima in Dubai.

Bewonder de Burj Khalifa

Een reis naar Dubai is niet compleet zonder een blik te werpen op het wereldberoemde en hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa. Een spectaculair uitzicht over Dubai vanaf de 'Burj Khalifa at the top' is helaas niet gratis, maar een prachtig - en gratis - zicht op de Burj Khalifa heb je vanaf meerdere plekken in de stad, zoals vanaf de fonteinen bij de Dubai Mall.

1 Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd - Dubai - Verenigde Arabische Emiraten

Foto: Kirsten Schonewille

Dubai Mall

Shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Dubai. De stad is volgebouwd met de grootste shopping malls en biedt winkels voor ieder budget. Maar ook voor de mensen die niet van winkelen houden is een bezoek aan de Dubai Mall een aanrader. Hier vind je namelijk niet alleen veel winkels, maar ook een enorme waterval en een aquarium waar je gratis de mooiste tropische vissen - en haaien - kunt bewonderen.

Financial Centre Road,Downtown Dubai - Dubai - Verenigde Arabische Emiraten

Foto: Kirsten Schonewille

Genieten van de prachtige stranden

Niet iedereen denkt bij een reis naar Dubai meteen aan een strandvakantie. Toch beschikt Dubai over een aantal prachtige stranden waarvan een flink aantal gratis te bezoeken is. Even waan je je hier in een tropisch paradijs met prachtige uitzichten over de indrukwekkende wolkenkrabbers die de stad rijk is. Aanraders voor gratis stranden zijn onder andere Jumeirah Beach en Al Mamzar Beach.

Foto: Pixabay

Slenteren door de souks

Dubai is een compleet nieuwe stad, maar ook hier kun je op sommige plekken teruggaan in de tijd. Het authentiekere Dubai vind je in de wijken Deira en Bur Dubai, beide gelegen aan verschillende kanten van de Dubai Creek. In deze wijken vind je tientallen souks, traditionele winkeltjes, waar je uiteraard de mooiste souvenirs kunt aanschaffen, maar waar het ook zonder veel geld uitstekend vertoeven is.

Foto: Pixabay

Fonteinshow bij de Dubai Fountain

Iedere avond vanaf 6 uur wordt pal naast de Dubai Mall en de Burj Khalifa een spectaculaire fonteinshow gehouden. De Dubai Fountain is 275 meter lang en tijdens de show wordt het water maar liefst 150 meter de lucht in gespoten. De fonteinen dansen op muziek van over de hele wereld en worden daarnaast ook nog eens prachtig verlicht. De show duurt een half uur en is helemaal gratis.

The Dubai Mall, Downtown Dubai - Dubai - Verenigde Arabische Emiraten

Foto: Pixabay